Koti Uutisia Erich Priebke 99 vuotta

Erich Priebke 99 vuotta

4

Entinen saksalainen SS-kapteeni Erich Priebke täyttää tänään 99 vuotta. Hän on edelleen maailman vanhin elinkautista vankeutta istuva vanki.

Erich Priebke karkotettiin Argentiinasta Italiaan vuonna 1994 ja italialaisoikeus tuomitsi hänet elinkautiseen vankeuteen osallisuudesta Ardeatinen joukkomurhaan maaliskuussa 1944. Teloitut vangit eivät yleisen uskomuksen mukaan olleet siviilejä vaan vangittuja partisaaneja, joista osa oli jo tuomittu kuolemaan sabotaasista ja murhista. Saksalaisia tuomittiin sodan ainoana osapuolena partisaanien teloituksista. Sodan jälkeen liittoutuneet vetosivat kansainvälisen lain suomaan oikeuteen teloittaa saksalaisia Werwolf-partisaaneja ilman oikeudenkäyntiä.

Erich Priebke suorittaa elinkautista vankeutta tarkasti vartioidussa kotiarestissa. Hän ei saa lähteä ulos ilman vartiointia eikä hän saa poistua asunnosta ilman lupaa. Priebke voi kuitenkin ulkoilla kolmena kertana viikossa ja käydä ostoksilla. Korkeasta iästä huolimatta Priebke voi henkisesti ja fyysisesti hyvin, ja hän edelleen toivoo vielä joskus olevansa vapaa.

 

Aiheesta muualla:

http://www.erich-priebke.de/ (saksaksi)

 

4 KOMMENTIT

  1. Priebken sikamainen kohtelu on erinomainen syy vastustaa kaikin mahdollisin keinoin “demokraattista” länsimaista järjestelmää! Kunnia Erich Priebkelle, kansallissosialismille ja kaikille SS-veteraaneille!

  2. 99 year old and still in jail, thats just sick how they treat the real heroes of WW2! Happy Birthday Erich Priebke!

Comments are closed.