Koti Uutisia Erich Priebke 100 vuotta!

Erich Priebke 100 vuotta!

6

Vapaus_EP

Elinkautista vankeustuomiota suorittava SS-kapteeni Erich Priebke täyttää tänään 29.7 100 vuotta. Hän on maailman vanhin elinkautista suorittava vanki.

Priebken tuomiosta ja hänen pakkosiirrostaan Argentiinasta Italiaan 90-luvulla on tullut symboli sille, kuinka surkeasti toisen maailmansodan voittajavaltiot kohtelevat vihollisiaan vielä näiden ollessa ikäihmisiä.

Toisen maailmansodan aikana Priebke palveli salaisessa poliisissa Italiassa. Hän sai tuomion niin sanotusta “Ardeatinen joukkomurhasta”, joka tapahtui 1944. Italiassa aseistetut Neuvostoliiton laajentumispyrkimyksiä kannattaneet kommunistiryhmät murhasivat poliittisia vastustajiaan ja pyrkivät järkyttämään yhteiskuntajärjestystä eri tavoin. Priebken tehtäväksi annettiin toimeksipanna kuolemanrangaistukset joukolle vaarallisimpia rikollisia.

Koska liittoutuneiden puolella taistelleita ei ole tuomittu koskaan partisaanien teloittamisesta, voidaan Priebken tuomiota pitää perustellusti poliittisena.

Toisen maailmansodan ja kansallismielisen hallituksen tuhoamisen myötä Italia vajosi kaaokseen. Kiitos Yhdysvaltojen, Mussolinin taltuttamasta mafiasta tuli jälleen elinvoimainen. Äärivasemmisto sai lisäpontta terrorilleen, joka huipentui “lyijyn vuosina”, jolloin lähes 2 000 ihmistä kuoli levottomuuksissa. Mikäli Priebken ja hänen edustamansa aatteen linja olisi pitänyt toisen maailmansodan jälkeen, ei Italiakaan olisi nykyinen huumeiden, prostituution ja korruption poliittinen farssi.

Voit osoittaa kunnioitustasi ja kirjoittaa Erich Priebkelle osoitteeseen:

Erich Priebke
Via Cardinale Sanfelice 5 I
00167 Rome
Italia

 

Aiheeseen liittyen: “Natsijahtia” halutaan kiihdyttää Saksassa

Aiheesta muualla: http://www.erich-priebke.de/

6 KOMMENTIT

 1. Ajoin turussa tänä aamuna ja näin sillalla kevyesti ja kauniisti tuulessa lepattavan selkeästi luettavan julisteen. Päivä siis starttasi iloisissa tunnelmissa, joten haluaisin kiittää aktiiveja jotka voivat olla itsestään ylpeitä.

 2. Priebkehän julkaisi omaelämänkerran vuonna 2005. 1000 sivuinen järkäle. Valitettavasti se on vain julkaistu saksaksi.

 3. Itse asiassa teloituksen toimeenpanosta vastasi Herbert Kappler ja Priebke oli yksi hänen alaisistaan upseereista.

  Sodan jälkeen kommunistit pääsivät valtaan ja saivat aikaan oikeudenkäynnin. Siinä olivat tuomiolla Kappler ja hänen alaisiaan upseereita ja miehistöä. Priebke oli jo sitä ennen paennut vankileiriltä ajat sitten, mutta syyttäjä tiesi hänen olinpaikkansa Etelä-Tirolissa. Hänestä ei oltu kiinnostuneita. Käskyt antaneita Wehrmachtin korkeita upseereita ei edes syytetty.

  Oikeus koki valtavaa painostusta. Se ei kuitenkaan nähnyt mitään väärää käskyssä ja myös miehistö ja upseerit vapautettiin. Verta kuitenkin janottin ja pelättiin kommunistien kumousta. Siksi Kappler tuomittiin elinkautiseen sillä verukkeella, että hän oli vahingossa teloituttanut kaksi (tai viisi lähteistä ja laskuista riippuen) panttivankia yli käsketyn määrän.

  Kymmeniä vuosia arvovaltaiset tahot ja monet veteraanijärjestöt pyysivät Italialta Kapplerin vapauttamista. Kun mies oli kuolemansairas, vaimo kaappasi hänet 70-luvulla Saksaan kuolemaan.

  Jos Priebke olisi ollut tuomiolla 1948 muiden muana, hän olisi saanut vapauttavan tuomion.

Comments are closed.