Koti Uutisia Entinen tasa-arvokomission puheenjohtaja: antirasismi oli virhe

Entinen tasa-arvokomission puheenjohtaja: antirasismi oli virhe

3
Trevor Phillips.
Trevor Phillips.

Entinen tasa-arvo- ja ihmisoikeuskomission puhemies Trevor Phillips kertoo ensi torstaina julkaistavassa 75-minuuttisessa englantilaisessa dokumenttiohjelmassa Things We Won’t Say About Race That Are True kokevansa, että hän on ollut täysin väärällä asialla työskenneltyään kymmeniä vuosia antirasismin nimissä.

Labour-puolueen jäsen Phillips lausuu, että Tony Blairin hallituksen vaivannäkö rasismin kitkemisessä on johtanut siihen, että antirasismista on tullut “uusi, ruma doktriini”. Hän jatkaa, että yritykset tukahduttaa ennakkoluulot ovat johtaneet hyväksikäyttöön ja vaarantaneet ihmishenkiä, nostaen samalla puolueiden kuten UKIP:in kannatusta. Ohjelmassa entinen antirasistinen agitaattori pureutuu Britannian rodullisiin jännitteisiin ja niihin syihin, joista kansan kyllästyneisyys maahanmuuttoon juontaa juurensa.

“Kampanjaveturit kuten minäkin uskoivat vakavissaan, että jos voisimme estää ihmisiä tuomasta esille ennakkoluuloisia ajatuksiaan, he eivät luultavasti enää kohta ajattelisi niin kuin ennen. Nyt olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että olimme äärimmäisen väärässä. Antirasistista kampanjaa tehtiin alussa hyvin, mutta se muuttui myöhemmin ihmisten ajatusten kontrolloimiseksi”, Phillips kommentoi.

Hän haluaa nyt sanoa, että vain halukkuus puhua enemmän ja avoimemmin rodullisista faktoista auttaa asiaan siitä riskistä huolimatta, että voi tulla sanoneeksi jotain “rikollista”. Phillips suorastaan vaatii ihmisiä vapaiksi ajattelemaan muista kuin omasta rodustaan ennakkoluuloisesti ja siten, kuten asiat ovat; esimerkkinä se, että suuri osa juutalaisista on rikkaita tai että mustat syyllistyvät todennäköisemmin varkauksiin.

Kyseisessä keskusteluohjelmassa vierailevat myös UKIP:in puoluejohtaja Nigel Farage, Britannian entinen pääministeri Blair, Jack Straw ja entinen jalkapalloilija Les Ferdinand.

Lähde: Daily Mail

3 KOMMENTIT

    • Hän on ilmeisesti mulatti,toisaalta sanoo vääriä asioita. En usko että saa potkut. Jos olisi ollut etninen britti..

    • Siinähän on meidänkin aatteelle puolestapuhuja. Emme yksin tätä hulluutta väistä, tarvitsemme kummaltakin puolelta taistelijoita.

Comments are closed.