Koti Uutisia Ensi vuoden kirkollisveron välttäminen vielä mahdollista

Ensi vuoden kirkollisveron välttäminen vielä mahdollista

15

Vuodenvaihteen lähestyessä on syytä muistuttaa ihmisiä, että eroamalla kirkosta tämän vuoden puolella välttyy maksamasta kirkollisveroa ensi vuonna.

Viime vuosina sadattuhannet suomalaiset ovat päättäneet erota valtionkirkosta ja määrä lisääntyy koko ajan. Monilla syy on taloudellinen, mutta myös kirkon edustama arvomaailma koetaan vieraaksi. Liberaalien jäsenten mielestä kirkko on homovastainen, kun taas konservatiivien mielestä se on antanut liikaa periksi homomyönteisyydelle. Monet kirkosta eroavat kristityt pitävät silti kiinni uskonnollisesta vakaumuksestaan, sillä kristittynä olemiseen ei vaadita kuulumista valtionkirkkoon.

Evankelis-luterilainen kirkko on yksi merkittävimpiä monikulttuurisuuspropagandan levittäjiä Suomessa, sionismista puhumattakaan. Esimerkiksi joka vuosi kymmenettuhannet suomalaisnuoret käyvät rippikoulun, missä heille kerrotaan ylistystarinoita monikulttuurisuudesta, tasa-arvosta ja juutalaisista. Miksi kansallismielinen rahoittaisi tällaista?

Oli syy sitten taloudellinen, poliittinen tai vaikkapa henkilökohtainen pettymys, eroaminen kannattaa tehdä tämän vuoden puolella, jos haluaa välttyä kirkollisverolta vuonna 2020. Joku voi sanoa, että vuosimaksu on niin pieni, ettei sen vuoksi kannata vaivautua. Vaikkei maksu jostain syystä tuntuisikaan omassa lompakossa, on se kuitenkin heiltä pois.

Eroakirkosta.fi-sivuston kautta pystyy nopeasti ja vaivattomasti eroamaan evankelis-luterilaisesta ja ortodoksisesta kirkosta.

15 KOMMENTIT

 1. Kun henkilö on eronnut luterilaisesta seurakunnasta tulisi hänen kohdallaan työnantajankin välttyä maksamasta kirkollisveroa. Ei ole oikeudenmukaista, että työnantajat joutuvat maksamaan kirkollisveron myös niiden työntekijöiden osalta, jotka eivät kuulu luterilaiseen seurakuntaan.

  Tästä tulisi tehdä lakialoite.

  • Kirkollisverovelvoite koskee vain OY:ä ei muita yritysmuotoja kuten Ay, Tmi tai Ky.
   Sinänsä hullua on että kirkolla on näppinsä yritysten verotuksessakin, hyvin on aikoinaan lobattu asiat.
   Jopa kirkkoon kuulumattomat maksavat “kirkolisveroa”, vain toisessa muodossa eli valtion budjettiin menevällä vero-osuudella ja sieltä yhteisötukena (tax freenä) kirkolle.
   Samoin nauttivat verovapaista ammattiliitot ja saavat tukiaisia valtion kassasta.
   Kumpikaan pyramidihuijaus ei maksa missään muodossa veroja takaisinpäin, “yleishyödyllisyytensä” vuoksi, tällainen harmaa talous pitäisi saada purettua, koska se rasittaa kohtuuttomasti kansantaloutta.

   • Joo, kyllä kirkko tai YLE saa rahansa aina – millä nimellä sitä nyt kutsutaankin.

    Mutta ammattiliittoja en lähtisi mollaamaan: ovat tehneet paljon hyvää työtä. Ainakin itse kuulun vahvaan liittoon, jota ei niin vain Helsingin herrat poljekaan.

    • Tänä päivänä liittojen vahvuus perustuu poliittisen korruption syvyyteen. Taannoinen Kiky oli kaikkien liittojen tiedossa lähes vuotta aiemmin kuin se julkistettiin virallisesti, kuitenkaan yksikään ei laittanut sillloin rikkaa ristiin tai hakenut joukkovoimaa yhteistyöstä muiden liittojen kanssa, hiljaa vain hyväksyttiin koko asia.
     Jälkeenpäin kun Sipilän hallitus oli vaihdettu toiseen, vihervasemmistoiseen, fasistiseen järjestelmään, hieman yritettiin nostaa jälkilöylyinä pöydälle kiky vastustusta, mutta se taputeltiin hiljaiseksi nopeasti.
     Liitot eivät ole nostaneet palkkamalttia esille millään tavoin, vaikka se olisi ollut erittäin tärkeä pelimerkki juuri kikyä vastaan, koska se olisi vaikuttanut enemmän kansantalouteen kuin suuryritysten saamaan voittoon ilmaistyöllä, se ei käynyt johtajien laatuun lainkaan.
     Jokainen tietysti tekee valintansa omilla perusteilla ja saa kuulua mihin lystää, mutta kannattaa tiukemmalla seulalla aina katsoa toimintaa, silloin kun siinä on kytkynä etuja ja verottomuutta.

     • Meni tuo kikkeli-kiky (vituttaa nuo jenkkiapinointi-meemit) läpi kunnallisella, jossa kaikki kuuluvat eri liittoihin, eivätkä täten pysty, mukamas, laittamaan kampoihin. Näin sanoi muija.

 2. Itsekin olen eronnut kirkosta, koska Suomen luterilainen kirkko ei enää usko Raamatun Sanaan. Suosittelen muillekin tosiuskoville eroamista ev. lut. kirkosta.

  Vapaat suunnat (helluntailaisuus, vapaaseurakuntalaisuus, metodismi, adventismi jne.) ovat arvokonservatiivisempia toimijoita ja mielekkäämpiä noin uskonelämänkin kannalta.

  • Entä Jehovan todistajat? Vai ollaanko näissä porukoissa sitten vahvasti Israelin ystäviä?

  • Helluntailaiset ainakin ovat suuria ja täysin kritiikittömiä israelin ystäviä.

 3. Viimeistään nyt kun piispa joulusaarnassaan rukoilee että “siunaa herra kaikkia maahanmuuttajia jotka Josefin ja Marian tavoin ovat majoitettuna talliin, mutta Suomen kansalaisista ei ole niin suurta lukua”, pitäisi kansanmielisten alkaa heräillä kirkon kannattamisen suhteen…

  • Irakilaiset, somalit ja afgaanit elävät parhaimmillaan kerrostaloasunnoissa, joista hyysärifirmat kiskovat meiltä veronmaksajilta jopa tuhansien eurojen vuokria. Kymmenenhenkinen somaliperhe asuu meinaan aika suuressa kämpässä. Eivät ne missään talleissa elä.

   Toinen asia joka vituttaa rankasti (toinen vaari oli Säkkijärveltä, joka menetettin juutalaiselle Neuvostoliitolle rikollisessa Pariisin rauhassa) on se että evakkoja verrataan näihin karva-apinoihin ja nekruihin. Myös Marjo Matikainen Karjalan liitosta piti näitä afrikkalaisten, aasialaisten ja lähi-itäläisten vertailuja suomalaisiin evakkoihin törkeänä.

   P.S.: Pariisin rauhansopimus kieltää Euroopassa kaiken “hitleriläis- ynnä natsistismielisen poliittisen liikehdinnän”.

 4. Hyvä että aikanaan Kansallissosialistit yrittivivät muokata kirkosta kansallismielisempää.

  Nykyinen kirkko on niin täyttä mokutusroskaa että hyi yök!

 5. “Miksi kansallismielinen rahoittaisi tällaista?”

  Moni “kansallismielinen” lomailee Turkissa, kannattaa islamia (Palestiina-kysymys), juo & polttaa (eli tukee kirkon Amer- ja Olvi-salkkuja), tilaa hesaria & kanavapaketteja, klikkaa päivittäin Iltalehden/Ilta-Sanomien/ymv. linkkejä…

 6. »Jos maailma teitä vihaa, niin tietäkää, että se on vihannut minua ennen kuin teitä. Jos te maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi; mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sentähden maailma teitä vihaa. Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin: “Ei ole palvelija herraansa suurempi.” Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat; jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne.

  Mutta kaiken tämän he tekevät teille minun nimeni tähden, koska he eivät tunne häntä, joka on minut lähettänyt. Jos minä en olisi tullut ja puhunut heille, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt heillä ei ole, millä syntiänsä puolustaisivat. Joka vihaa minua, se vihaa myös minun Isääni. Jos minä en olisi tehnyt heidän keskuudessaan niitä tekoja, joita ei kukaan muu ole tehnyt, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt he ovat nähneet ja ovat vihanneet sekä minua että minun Isääni.

  Mutta se sana oli käyvä toteen, joka on kirjoitettuna heidän laissaan: “He ovat vihanneet minua syyttä.” Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta. Ja te myös todistatte, sillä te olette alusta asti olleet minun kanssani.»

  MARK 15:18–28

Comments are closed.