Koti Uutisia Englannin työväenpuolueen ehdokas: liikaa valkoisia päättäjiä

Englannin työväenpuolueen ehdokas: liikaa valkoisia päättäjiä

2

Ison-Britannian työväenpuolueen muslimitaustainen ehdokas haluaa korvata valkoiset päättäjät maahanmuuttajilla. Hänen mukaansa Lontoon liikennelaitoksessa työskentelee liikaa valkoisia.

UK_Sadiq_Khan

Sadiq Khan on syntynyt Lontoossa pakistanilaiselle muslimimaahanmuuttajalle, joka muutti Englantiin vuonna 1969. Khan valittiin parlamenttiin Lontoon vaalipiiristä vuonna 2005, ja hän oli Britannian ensimmäinen muslimiministeri. Khan on johtanut vaaleissa äänimääriä, jotka ovat tulleet maahanmuuttajien keskuudesta.

Vieraillessaan äskettäin Brixtonin maahanmuuttajavoittoisessa lähiössä Khan lupasi uudistaa Lontoon liikennelaitoksen LfT:n lautakuntaa, mikäli hänet valitaan. “Lontoon kulttuurien moninaisuuden tulee heijastua lontoolaisten intresseissä. Tiesittekö, että LfT:n lautakunnassa on 16 henkilöä, joista 13 on valkoisia? […] Miettikää sitä. Ja vain kolme naista.” Khan lupasi ottaa vakavasti myös Lontoon metrossa viiden vuoden aikana kolminkertaistuneet seksuaaliset ahdistelut.

Jos kuka tahansa valkoinen lausuisi vastaavaa ei-valkoisista, olisi seurauksena syyte “rasistisesta vihapuheesta”. Kun sanojana taas on maahanmuuttajataustainen ei-valkoinen, ja kun vihapuheen kohteena on valkoinen kantaväki, ei asia johda mihinkään seuraamuksiin.

Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan, saako hallituksen muslimi poistettua seksuaaliset ahdistelut metrossa, varsinkin, jos liikennelaitoksen työvoima tulisi olemaan muslimivoittoinen.

Lähteet: MV-lehti, The New Observer

2 KOMMENTIT

  1. Ajatusleikkinä tietenkin voisi miettiä, että koska jo 2011 Lontoon väestöstä oli virallisten tietojen mukaan valkoisia vain noin 59%, ja tuossa LfT:n lautakunnassa taas on valkoisia noin 81%, niin Khanilla on siinä mielessä pointti että valkoiset ovat yliedustettuina suhteutettuna demografiaan, kuten myös miehet yleisesti. Tällöin kyse ei olisikaan rasismista, vaan huolestuneisuudesta sitä kohtaan että demokratia ei välttämättä toteudu jos vähemmistöt ovat aliedustettuina hallitsevissa elimissä. Tässä tietty ei huomioida sitä että vähemmistöt voivat ihan hyvin äänestää valkoisiakin ehdokkaita jos kokevat heidät paremmiksi.

    Mutta kuten totesin, pelkkä ajatusleikki, vähän kuten lentävät lehmätkin. Veikkaan että jos tuosta nyt joku edes jonkun kohun saa nostettua, niin virallinen selitys tulee olemaan tuon mallinen. Khanin oikeat motiivit lienevät kaikille selvät.

  2. Kun maa on päästetty tuohon tilaan niin enää on vain kuolinisku valkoiselle rodulle jäljellä. Joka paikassa tapahtuu sama, mutta poliitikot antavat sen tapahtua ja varmistavat sen. Kansojen vaihto menossa. Oppimattomat ja lukutaidottomat ovat helpommin hyväksikäytettäviä eli koko juoni on eliitin keino saattaa ihmiset vastakkain ja käyttää porukkaa halpatyövoimana. Aseet kannattaisi suunnata päättävään eliittiin.

Comments are closed.