Koti Uutisia Englannin kirkko kieltää liittymästä kansallismielisiin puolueisiin

Englannin kirkko kieltää liittymästä kansallismielisiin puolueisiin

2

Englannin anglikaaninen kirkko on kieltänyt piispoja liittymästä National Frontiin ja British National Partyyn, koska puolueiden ohjelmat ovat “rasismin äänitorvia” ja ristiriidassa kirkon oppien kanssa “kaikkien ihmisten ja rotujen tasa-arvosta”. Muihin puolueisiin piispojen on kuitenkin sallittua liittyä.

Anglikaanisen kirkon puhemies mainitsi, ettei kielto koske English Defence Leaguen kaltaisia ryhmiä, koska “näillä ei ole samankaltaista muodollista rakennetta kuin NF:llä ja BNP:llä”.

Yhtenä perusteena liittymiskiellolle papisto käyttää kirkon kanonisen lakikirjan kohtaa, jonka mukaan piispa edustaa uskontoaan sekä julkisesti että yksityiselämässään.

Tämä on ensimmäinen kerta, jolloin kirkko puuttuu jäsenyyksiin poliittisessa puolueessa.

 

Lähde: The Telegraph

2 KOMMENTIT

  1. Olen kristitty, eikä kirkon nykyinen sanoma minuun vaikuta. Kirkko pitäisi irrottaa valtiosta, se vapauttaisi kirkon lakikirjoista ja muusta multikultipaskasta.

  2. Miten lähellä Eglannin ev.lut on roomalaiskatollista touhua? en tiedä? toisessa ainakin annetaan pedofiilistä rakkautta pikkupojille, miten kirkko suhtautuu tähän, vähätellen ja mikään ei muutu, vastenmielistä. Eli onko värillisten maahanmuuttajien oikeudet tärkeämpiä kuin huonoosaisten, alkuperäisväestön lapsien oikeudet, outoa tuo pappien ajatusmaailma.

Comments are closed.