Koti Uutisia Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia syytetään joukosta seksirikoksia

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia syytetään joukosta seksirikoksia

9

Amerikanjuutalaista elokuvaohjaajaa, vaikutusvaltaista Harvey Weinsteinia syytetään lukuisista entisiin ja nykyisiin Weinstein Companyn naispuolisiin työntekijöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Huhuja nyt 65-vuotiaan Weinsteinin käytöksestä naispuolisia työntekijöitä kohtaan on liikkunut hänen koko monikymmenvuotisen uransa ajan. The New York Timesin julkaiseman artikkelin myötä huhupuheille on saatu konkreettista vahvistusta. Artikkeli perustuu muun muassa naispuolisten avustajien, entisten kollegoiden sekä tunnettujen näyttelijöiden todistajanlausuntoihin kuin myös vuotaneisiin sähköposteihin ja yhtiön sisäisiin dokumentteihin. Naiset kertovat Weinsteinin käyttäneen valtaansa pakottaakseen heitä tyydyttämään hänen seksuaalisia halujaan.

Kaksi vuosikymmentä sitten Weinstein kutsui Ashley Juddin Peninsula Beverly Hills -hotelliin. Nuori näyttelijä oletti kyseessä olevan bisnestapaaminen. Judd lähetettiin sen sijasta Weinsteinin hotellihuoneeseen, jossa Weinstein oli kylpytakkisillaan. Hän yritti pakottaa Juddin hieromaan itseään ja katselemaan itseään suihkussa.

Vuonna 2014 määräaikaiseksi työntekijäksi palkattu Emily Nestor kutsuttiin samaan hotelliin, jossa Weinstein teki tarjouksen: jos Nestor suostuisi seksuaaliseen kanssakäymiseen Weinsteinin kanssa, tämän ura lähtisi nousukiitoon. Nestor oli tätä ennen työskennellyt yhtiössä vain yhden päivän.

Vuotta myöhemmin, vuonna 2015 eräs avustaja oli kertonut Weinsteinin ahdistelleen häntä alasti Peninsula Beverly Hills -hotellissa. Avustaja oli luonnollisesti tämän jälkeen itkuinen ja hyvin järkyttynyt. Näin kirjoitti kollega Lauren O’Connor Weinsteinin vastenmielistä käytöstä koskevaan muistioon.

Edellä mainitut ovat vain muutamia esimerkkejä kymmenistä samankaltaisista tapauksista. Weinsteinille työskentely saattoi tarkoittaa hänen “herättämistään” aamulla ja “palvelusten tekemistä” myöhälle iltaan. Nuoret työntekijät, joilla näitä tehtäviä teetettiin, kertovat niiden olleen “häiritseviä”.

Lauren O’Connorin muistiossa luki myös seuraavaa:

“Olen 28-vuotias nainen, joka yrittää ansaita elantonsa ja luoda uraa. Harvey Weinstein on 64-vuotias maailmankuulu mies, ja tämä on hänen yhtiönsä. Vaikutusvallan tasapaino on: minä 0, Harvey Weinstein 10.”

O’Connor kirjoitti Weinstein Companyn johtohenkilöille osoitetussa kirjeessä yhtiön ilmapiirin olevan naisille suorastaan myrkyllinen. Weinstein-yhtiön työntekijöillä on sopimukset, joiden mukaan työntekijät eivät saa kritisoida yhtiötä tai sen johtajia tavalla, joka voi vahingoittaa yhtiön “liiketoiminnallista mainetta” tai “jonkun työntekijän henkilökohtaista mainetta”.

Weinstein on julkisesti väittänyt katuvansa tekojaan. Lisa Bloom, eräs hänen asianajajistaan, kertoo kuitenkin elokuvatuottajan “kiistävän monet syytökset täysin valheellisina”. Charles Harder, toinen Weinsteinin asianajaja, väittää Weinsteinin käytöksestä tehdyn raportin olevan “kyllästetty valheellisilla ja halventavilla lausunnoilla”.

Harvey Weinsteinin ja hänen veljensä Bobin kaikkein vastenmielisimpään tuotantoon kuuluu muun muassa “rasisminvastainen” propagandaelokuva The Hateful Eight, jossa musta mies pakottaa valkoisen miehen seksiin kanssaan. Elokuva sijoittuu Wyomingin osavaltioon Yhdysvaltain sisällissodan jälkimaininkeihin. Elokuvassa kahdeksan ihmistä joutuu pakenemaan lumimyrskyä rakennukseen, jonka vangiksi he jäävät. Raiskauksen kerrotaan olevan “kosto” Yhdysvaltain sisällissodasta. Vuonna 2012 ilmestyneessä Weinsteinin tuottamassa elokuvassa Django Unchained taas kuvataan, kuinka mustat orjat kiduttavat ja murhaavat valkoisia. Vuonna 2009 ilmestynyt Kunniattomat paskiaiset oli puolestaan elokuva saksalaisia kiduttaneista ja lopulta murhanneista juutalaisista.

Nähtäväksi jää, joutuuko Harvey Weinstein koskaan vastuuseen iljettävistä teoistaan. Weinstein ei suinkaan ole ainoa Hollywoodin johtohenkilö, jota syytetään seksuaalirikoksista, vaan kyse on laajasta ilmiöstä juutalaisessa elokuvateollisuudessa. Olemme kirjoittaneet aiheesta lisäksi muun muassa tässä uutisessa: Hollywood-veteraani:”pedofiilit kontrolloivat elokuvateollisuutta”.

 

Lähteet: Magneettimedia, The New York Times, The Guardian

9 KOMMENTIT

 1. Varisinkin elokuvateollisuus joka on sionistien omistuksessa ja hallinnassa, on kuuluisa näistä hyväksikäytöistään. Siksi tuntuu oudolta että henkilöt jotka tekevät lähes mitä tahansa päästäkseen valokeilaan ja miljoonatuloihin, ovat järkyttyneitä ja yllättyneitä siitä toimintamallista joka elokuvateollisuudessa vallitsee. Uskon että näitä ulostuloja ei olisi jolleivat henkilöiden urat ja tulot olisi lähteneet alamäkeen. Uskon että niinkauan kun ura tulotason kanssa on nousujohteinen, asoista ollaan hiljaa ja sitä pidetään alaan kuuluvana lieveilmiönä.

  Ja kun katsotaan historiaa taaksepäin niin tällaista toimintaa on ollut aina. Miksi siis nykyisin luullaan että toimintamalli olisi muuttunut? Aina on ollut henkilöitä jotka haluavat pompottaa muita oman mielensä mukaan. Jokainen vain valitsee seuransa itse.

 2. Juutalainen kiireestä kantapäähän. Ei, tämänhän täytyy olla pelkkää antiseminismiä. Joohan?

 3. Mitä tähän sanoo eräs valeopposition tunnettu ‘kansallismielinen’ jewtubettaja, joka on aiemmin mm. kommentoinut että juutalaiset eivät hallitse hollywoodia.

  • Ketähän tarkoitat? Eräs tubettaja joka on päässyt jopa TV:hen vedättämään ihmisiä on ulkonäkönsä ja ulosantinsa perusteella ilmeisen juutalaistaustainen Tere Sammallahti. Uusi poliittinen pyrkyri broileri hämmentämään kenttää. Vetoaa kansallismielisiin 88 numerolla, fraktuurafontilla videoissa ja mustiin pukeutumalla ja kosiskelee pakanasiipeä kristinuskoa mollaamaalla hyvin juutalaistyyliin ja ylimielisesti. Muutama letkautus jolla yritetään vedota teittyihin piireihin, mutta on kuitenkin Kokoomuslainen markkina,- ja arvoliberaali ja vetää ovelasti SVL:ää alas samaistamalla sen sosialismiin; “kansallissosialismi on paskaa” vaikka näennäisesti puoltaa myös SVL:än sananvapautta. Todella pirullinen tapaus.

   • Tere Sammallahti on todennäköisesti sionistien valeoppositiota, aivan kuten esimerkiksi ruotsin Angry Foreigner.

    On olemassa helppo keino erotella jyvät akanoista. Kysykää kumpi on suurempi uhka – islamisaatio vai valkoisten kansanmurha. Hyväksyykö maahanmuuton lähi-idästä ja afrikasta? Jos hyväksyy, on valeoppositiota. Jos ölisee islamisaatiosta ja suvakeista, on valeoppositiota (sekä sionisti)

   • Tere Sammallahden määritelmä kansallissosialismista on väärä, sillä hän sekoittaa kansallissosialismin ja kommunismin toisiinsa. Hän ei edes yritä ymmärtää, että kun kommunismi ottaa kaiken valtiolle, ei sitä kansallissosialismissa tehdä. Kansallissosialismissa esimerkiksi vain jättimäiset firmat sosialisoidaan, koska muuten syntyy monopoliasemia, korruptiota ja muita ongelmia, jotka ei ole kansalle hyväksi kun tietää yksityisen sektorin ahneuden (kts. mikä tahansa iso firma tänä päivänä).

    Sammallahti siis vastustaa kansallissosialismia, koska ei ymmärrä sitä.

 4. Ei ollut tullut mieleen tutkia noiden ko. elokuvien tuottajan taustoja… olisihan se pitänyt arvata.

Comments are closed.