Koti Uutisia Elin Krantzin brutaalisti raiskannut ja murhannut etiopialainen ylimielisenä vankilassa

Elin Krantzin brutaalisti raiskannut ja murhannut etiopialainen ylimielisenä vankilassa

5
Murhaajaraiskaaja Ephrem Tadele Yohannes.

26. syyskuuta 2010 27-vuotias Elin Krantz astui raitiovaunu numero viiteen Göteborgissa oltuaan ulkona pitämässä hauskaa ystäviensä kanssa. Matka tuli olemaan hänen viimeisensä.

Vaunussa oli etiopialainen Ephrem Tadele Yohannes, joka yritti raitiovaunumatkan aikana lähestyä sekä Krantzia että hänen ystäväänsä. Naiset osoittivat selvästi, etteivät he olleet kiinnostuneita Yohanneksesta. Krantzin ystävä hyppäsi raitiovaunusta pois vain muutamia pysäkkejä ennen Gropegårdsgatania, jonka pysäkki sijaitsi lähellä tämän asuntoa.

Kun Yohannes näki Elin Krantzin jäävän yksin, hän jatkoi tämän häirintää naisen ollessa vaivaantunut. Jostain syystä Krantz ei hypännyt pois pysäkillään Gropegårdsgatanilla vaan istui raitiovaunussa koko matkan ajan sen päätepysäkille Temperaturgatanille asti. Kun Krantz nousi pois vaunusta, Yohannes lähti seuraamaan häntä. Krantz yritti noina hetkinä soittaa ystävälleen monta kertaa tuloksetta, sillä tämä oli jo nukkumassa.

Aamulla ystävä näki, että hänellä oli kolme vastaamatonta puhelua ja jätettyjä viestejä vastaajaan. Hän kuunteli vastaajan viestit, ja niiltä kuului epätoivoisia “Ei”-huutoja kahden miehen keskustellessa samaan aikaan rauhalliseen äänensävyyn vieraalla kielellä. Epähuomiossa Krantzin ystävä tuli poistaneeksi viestit, mikä vaikeutti tulevaa tutkintaa.

27. päivän iltana Krantzin runneltu ruumis löytyi metsiköstä kivikon alta. Haavat kertoivat raa’asta raiskauksesta ja silmittömästä väkivallasta. Ephrem Tadele Yohannes pidätettiin 28. päivänä todennäköisin syin epäiltynä Elinin murhasta. 13. huhtikuuta oikeudellisten käsittelyiden jälkeen käräjäoikeus totesi Yohanneksen syylliseksi, ja hovioikeus vahvisti myöhemmin rangaistukseksi 16 vuotta vankeutta ja elinikäinen maastakarkotus.

Hovioikeuden langettaman tuomion jälkeiset vuodet ovat olleet hiljaisia Ephrem Tadele Yohanneksen suhteen, mutta nyt on selvinnyt, ettei tämän aggressiivinen käytös ole muuttunut miksikään. Lokakuussa 2016 hänet siirrettiin Norrtäljen vankilasta järeämpien turvallisuusjärjestelyiden taakse Salbergaan väkivaltaisen käytöksen vuoksi. Kriminaalihuollon päätös Yohanneksen siirrosta kuuluu seuraavasti: “Hän on ollut osallisena tappelussa, ja sen jälkeen hänet on sijoitettu eristysselliin. Ephrem Yohannesta ei voi enää sijoittaa takaisin muiden vankien keskuuteen.”

Uudelleensijoituksesta huolimatta Yohannes on jatkanut samalla linjalla ja saanut viime kuukausina useita varoituksia. Hän on kerta toisensa jälkeen kieltäytynyt tekemästä työtä. Yohannes on painellut hälytysnappeja useita kertoja ilman mitään syytä ja hyökännyt verbaalisesti vankilan henkilökuntaa kohtaan.

Jo Elin Krantzin raiskaus- ja murhatutkinnan aikana tuli julki, että Yohannes oli jo aikaisemmin käyttäytynyt väkivaltaisesti naisia kohtaan sekä istunut vankilatuomiota USA:ssa. Yhdysvalloissa hän kävi jopa käsittelyssä, jonka piti poistaa hänen ylitsevuotava aggressiivisuutensa. Tälläkään ei ole kuitenkaan ollut minkäänlaista vaikutusta hänen käytökseensä.

 

Lähteet: Nordfront.se, Göteborgs-Posten

5 KOMMENTIT

  1. Olen nähnyt Krantzin kuvan hänen ruumistaan raiskattuna ja raa’asti pahoinpideltynä kivikossa raiskaus murhan jälkeen. Täytyy sanoa, että kyllä siinä yöunet meinasivat mennä. Niin järkyttävää jälkeä en ollut ennen nähnyt. Tuo tapaus sai suurta julkisuutta järki -piireissä, koska tuo nainen kannatti maahanmuuttoa lämpimästi some -sivullaan, jossa tuo vaalea kaunis ruotsalaisnainen sitä hehkutti auringonkukkineen. Kertakaikkisen järkyttävä rikos, jonka näkemisen jälkeen ainut oikea käsittely tuolle neekri apinalle olisi ollut paloa tuo elukka kilon palasiin tylsällä veitsellä ja pistosahalla sahaten suurimmat luut poikki. Ruumiin palaset olisi sitten syötetty siolle, jonka jälkeen siat olisi ammuttu. Kuten huomaatte tämä ei ollut Demlan lakijan kohdasta jonka sivu on “koirankorvalla”.

Comments are closed.