Koti Artikkelit Vastarintaliike Elias Simojoen muistoaktivismi 30.1.

Elias Simojoen muistoaktivismi 30.1.

20

Vastarintaliikkeen aktivisteja kokoontui 30. tammikuuta Kiuruvedelle muistamaan Elias Simojokea ja levittämään Vastarintaliikkeen materiaalia.

simojoki2

Puolenpäivän aikoihin lauantaina aktivistit suuntasivat eri puolille Kiuruveden keskusta-aluetta. Materiaalia jaettiin postilaatikoihin, vastaantulijoille ja katukuvaan. Aktivistit jakoivat lentolehtisiä sekä Kansallinen Vastarinta– ja Magneettimedia-lehtiä.

Paikkakunnalla kansallismielinen materiaali otettiin vastaan suurilta osin positiivisesti. Erään kaupan edessä Magneettimedia-lehteä jakaneet aktivistit saivat useamminkin myönteisen palautteen.

Materiaalin levittämisen jälkeen aktivistit kokoontuivat Kiuruveden sankarihaudoille, josta ryhmä löysi hetken etsinnän jälkeen Elias Simojoen haudan.

Muiden sankarihautojen tapaan myös tämän suurmiehen haudan oli annettu peittyä lumeen. Vaikka Simojoen merkkipäivää oli vasta pari päivää sitten vietetty, ei haudalta löytynyt mitään merkkejä siellä käynnistä.

kiuruvesi2016_2 kiuruvesi2016_3 simojoki1simojoki3 kiuruvesi2016_8

Me emme anna historiamme suurmiesten nimien kadota. Vaikka vihamielinen valtiovalta pyrkii demonisoimaan Suomen historian kansallismieliset sankarit, me emme aio unohtaa heidän työnsä arvoa.

 

Vastarintaliike

20 KOMMENTIT

 1. Upeaa toimintaa, Simojoki todella oli yksi Suomen kansan suurista sankareista! Onneksi ei ole Elias näkemässä kirkkonsa nykyistä alennustilaa.

 2. “Me emme anna historiamme suurmiesten nimien kadota. Vaikka vihamielinen valtiovalta pyrkii demonisoimaan Suomen historian kansallismieliset sankarit, me emme aio unohtaa heidän työnsä arvoa.”

  Juuri näin! Hyvä!

 3. Elias Simojoki ei ollut koskaan kansallissosialisti, joten ihailun soisi olevan eri kontekstissa.

  • Väärät tyypit haudalla, vai? Missähän ne “hyvät” kansallismieliset olivat sitten tuona viikonloppuna?

   Joo, kettuilu sikseen. Erittäin hyvää toimintaa, ja loistavaa, että Vastarintaliike on alkanut nostaa Suomen historian kansallismielisiä sankareita julkisuuteen!

  • En tiedä onko sivistyksessä aukkoja, mutta Simojoki toimi hyvinkin aktiivisesti erilaisissa fasistisissa piireissä, erityisesti IKL:lässä.

   http://i.imgur.com/5AkYuM2.png

   Kuvassa kansallissosialistinen SKJ ja IKL yhteismarssilla, eli eipä näyttänyt kansallissosialismi pahemmin haittaavan.

   • Keräsi useamman kuin yhden kommnentin, huomaan.
    Hyvikselle: Ihan sama kenen haudalla kukin käy, kunhan ei kaada kiviä, eikä tee muutakaan ilkivaltaa.
    Toisaalta, miksi haudalla käymisestä pitää tehdä numero. No tyhmä kysymys nykyisten selfieiden aikaan.

    MM:lle: Italiassa oli fascismi ja IKL:n ohjelma oli kieltämättä voimakkaasti korporatiivinen ja sisälsi paljon elementtejä, jotka ovat nykyään hovikelpoisia, kunhan esittäjä on hovikelpoinen, mutta se ei tee IKL:ää natsionaaliseksi sosialistipuolueeksi.

    S.K:lle: Määrittelyssä ei ainakaan pidä käyttää marxilaisia lähtökohtia. On syytä pidättäytyä puolueiden omissa puolueohjelmissa, joihin voi tutustua täällä: http://www.fsd.uta.fi/pohtiva/ohjelmat .

    • Ihmettelen vain kansallissosialismista valittamista kun se ei mitä ilmeisemmin haitannut Simojokea tai muitakaan suomalaisia fasisteja. IKL:n sinimustat joita Simojoki johti olivat yhteistössä Hitler Jugendin kanssa ja järjestivät mm. vierailuja toistensa maihin.

     • Mitä sitä ihmettelet, kävi saksalaiset sodan aikana meilläkin kylässä. Vieläkin on pöytäviiri tallella. Pysynyt hyvänä, ei ole punainen ja musta väri haalistunut eikä valkoinen kellastunut. On pidetty auringolta suojassa.

      Onko Simojoki jossain yhteydessä maininnut olevansa fasisti? Ja josko lähteeksi saisi muuta, kuin marxilaisia lähteitä tai muita vasemmistolaisia lähteitä, jotka mielellään tekevät Simojoesta fasistia.

     • Onko sinulla siis jokin ongelma sen kanssa, että “väärät tyypit” kunnioittavat Simojokea?

     • Öh, Simojokihan oli tunnetusti IKL:n jäsen ja kansanedustaja. Onko IKL:n fasistisuudesta jotain epäselvyyttä? Ei että siinä olisi mitään pahaa. IKL johtohahmo ja ideologi Susitaival on tunnetusti todennut ytimekkäästi ja yksiselitteisesti “I am a fascist!” Iloisesti nousi käsi tervehdykseen ja IKL oli hyvää pataa NSDAPin ja Italian Fasistipuolueen kanssa.

      Simojoki on kirjoituksissaan hyvin selkeästi tuominnut liberaalin parlamentarismin, kommunismin ja tunnustaa rotuaatetta. Tämän lisäksi Simojoki auttoi vielä virolaisia ideologisia kumppaneitaan Vapseja vallankumousyrityksessään. En oikein tiedä mitä tämä kaikki jättää tulkinnan varaan.

     • Mielestäni IKL:n fasistisuudesta ei ole mitään epäselvyyttä, tunnusmerkistö ei täyty, mitä nyt sitten fasismilla ylipäätään tarkoitetaan. Italiassa oli fascismi, jota ilmaisua myös Susitaipaleen väitetään käyttäneen. Se tiedetään mitä Italian fascismi oli poliittisesti ja se tiedetään mitä Saksan natsionaalinen sosialismi oli poliittisesti ja sekin tiedetään mitä englantilainen sosialismi oli poliittisesti. Italian fascismiin ei kuulunut rotuoppi, vaan se sai jalansijaa vasta Italian suhteellisen aseman heikennyttä Saksalaisten hyväksi.

      Saksan natsionaalinen sosialismi päättyi valtion jakamiseen ja lähimmäksi sitä päästiin DDR:ssä, vain miehet vankiloissa vaihtuivat. Italia korvasi yhteiskuntajärjestyksensä uudelleen mafiaan perustuvaksi ja Englanti pääsi eroon sosialismistaan Margaret Thatcherin johdolla. Suomi päätyi Italian fascismista tuttuun korporaatioiden valtaan, josta nyt vasta ollaan pääsemässä eroon talouskatastrofin kautta. Kaikki sosialistiset järjestelmät kaatuvat aikanaan, niin myös Italian fascismiin perustuva suomisosialismi, vaikka sillä on kahdeksan parlamenttiryhmän tuki. Markkinat, ihmisten oikeus päättää omista asioistaan on poliitikoille, demokraateille armoton.

      Rotu, ei ole kyse vain ihon väristä. se on paljon hienojakoisempaa. Kiitän luontoa Päijänteesä, se on toiminut fyysisenä esteenä savolaisinvaasiota vastaan vuosisatojen ajan. Se on kuin Välimeri, mutta tekniikan kehittymisen ja demokraattien ahneuden vuoksi luonnonesteet eivät enää takaa rauhaisaa eloa isiensä mailla.

      Vielä ei näyttöä Simojoen kansallissosialistisuudesta esitetty.

 4. ->P.M.

  Oli pakko huudella sivusta, eli onko kukaan väittänyt Simojoen olleen kansallissosialisti?

  Henkilökohtaisesti pidän Eliasta hienona esimerkkinä ihmisestä joka oli pyyteetön vakaumuksessaan. Sen osoittaa myös hänen kuolemansa.

  • Se tässä kummallista onkin, kun esitin että Simojoki ei ole olut kansallissosialisti, niin melkoisen palauteryöpyn aiheutti.

   • Lue ensimmäinen kommenttisi kokonaan ja pähkäile sen jälkeen, miksi se aiheutti palauteryöpyn.

    • Pähkäiltyäni asiaa olen tullut siihen tulokseen, että olette todellisia suvakkeja eli henkilöitä, jotka suvaitsevat vain oman ahdasmielisen näkemyksensä.

Comments are closed.