Koti Artikkelit Elämää suurempi vapaus

Elämää suurempi vapaus

6

Visualisoi mielessäsi Mel Gibsonin esittämä vapaustaistelija William Wallace elokuvassa Braveheart huutamassa elokuvan kuuluisimman sitaatin: “Freedom!!!” Elokuvaa katsoessa on helppo samastua päähenkilön henkilökohtaiseen taisteluun, ja kukapa ei tätä sielun paloa ihailisi.

elamaasuurempi

Meillä on taipumus löysästi ajatella, että olemme jollakin tavoin “vapaita”, varsinkin nuorempina elinvuosinamme. Lapsen ajatusmaailmaan kuuluu huolettomuus, mutta myös nuorina aikuisina vapaus on käsite, josta yritetään pitää kynsin hampain kiinni niin pitkään kuin mahdollista. Vapautta on matkustaa ulkomaille, juhliminen aamuyön tunneille niin monena päivänä viikossa kuin vain huvittaa, mahdollisuus pukeutua hullusti ja pitää hauskaa. Samanaikaisesti olet orja kaikenlaiselle valtion harjoittamalle kontrollille ja mielivallalle, ja mitä todennäköisimmin et edes taistele tai taistelisi sitä vastaan.

Jossakin vaiheessa elämää löydät itsesi vakaasta työelämästä, yrität saavuttaa tietyn tulotason ja pyrit pääsemään eroon tuhansien eurojen opintolainoista, autolainoista, kulutusluotoista tai asuntolainoista. Tuloistasi puoleenväliin maksat kaikenlaisia veroja, mikä käytännössä tarkoittaa, että työskentelet puolet työelämästäsi vain verojen kattamiseksi.

Unelmastasi muodostuu pian realistisempi – toivot olevasi vapaa jonakin päivänä: käytännössä tämä tarkoittaa, että olet maksanut kaikki lainasi siihen mennessä, kun jäät eläkkeelle. Sinä päivänä, kun saavutat tuon pisteen, valtiosi, hallituksesi ja ne, joiden vuoksi työskentelit maksaaksesi myös heidän elantonsa, vähät välittävät sinusta. Tulet vanhaksi, tulet sairaaksi. Sinut laitetaan johonkin vanhainkotiin, joka yrittää tuottaa maksimaalista voittoa minimaalisella kulutuksella. Unelmastasi tulee pian yhä realistisempi – olla vain vapaa ja kuolla pois.

Unelmoimme tulevamme elämää suuremmiksi, mutta elämää suurempi voi vain olla, jos on valmis kuolemaan sen puolesta. Nousetko ylös puolustamaan itseäsi ja niitä asioita, joihin uskot – jopa kuolemaan saakka? Puolustaisitko vapauksiasi kuten William Wallace, jos kokisit samalla tavoin sortoa? Oletko valmis taistelemaan? Ainakin ne, joilla on jälkikasvua, melko varmasti vastaavat olevansa valmiita kuolemaan lastensa puolesta. He ymmärtävät – joko tietoisesti tai epätietoisesti – verilinjan tarkoituksen.

Esi-isämme eivät eläneet viihdykkeiden ja virtuaalitodellisuuden täyttämää elämää. He pystyivät selviytymään riippumattomina, omatoimisina ja yhteisöllisinä. Kuitenkin heille elämän jokainen päivä oli taistelua tulevaisuuden puolesta. Silti voisi kuvitella, että heidän yhteisöllinen ja yksilöllinen vapautensa oli suurempi kuin se teennäinen vapaus, joka meillä nyt on. He eivät varmasti olleet myöskään yhtä passiivisia yhteiskunnan psykologista nujertavuutta vastaan.

Kun sinulla on ongelma, etkä tiedä mitä tehdä, kuvittele esi-isäsi kulkemaan vierelläsi. Mitä he tekisivät, kuinka he toimisivat, mitä he ajattelisivat päätöksistäsi? Kuinka he näkisivät sinut, tai ajattelisivatko he sinun tuovan häpeän heidän päällensä?

 

V. K.

6 KOMMENTIT

 1. Olen valmis kuolemaan (vaikka 10 kertaa peräkkäin) lasteni puolesta! Tällaista Suomea en halua perinnöksi jättää. Kirveet on teroitettu!!

 2. Niin, ei suoraan tähän artikkeliin liity mutta sinne päin kuitenkin:

  Tarvitsisin tietoa, onko olemassa sellainen keskustelukanava suomenkielellä jota ei tämä talmud mafia kontrolloi jollain tapaa?

  Missä voisi vaihtaa tietoa yms. siihen liittyvää. Anonymiteetti ei olisi myöskään pahasta. Dark web? Ei henkilökohtaisesti ole kokemusta käytöstä mutta opin sen.

  Tämä menee jo niin perverssin rikolliseksi että jotain pitää tehdä. Viimevuoden loppupuolella alkoi aukeamaan kuvio minulle, kemikaalivanat yms. Nyt alkukesän ja kesän olen seurannut täällä keskivaiheilla suomea miten sumutukset ovat kiihtyneet pikkuhiljaa. Nyt haistaa liki jatkuvasti myrkyt nenässään sisälläkin ollessa ja taivas on sen näköinen.

  Kysymys on varmaan loppupelissä että suostummeko katsomaan vierestä vapaaehtoisesti kun maa tehdään asuinkelvottomaksi, meidät myrkytetään ja tapetaan pyrkien viimeiseen asti se salaamaan.

 3. Hitler and these soldiers fought against the money system, the Rothschild, Rockefellers and jewish zionism. They were heroes. The German soldiers were the best soldiers the world has ever seen. Honor them!

 4. Sana “vapaus” on ja pysyy pelkkänä abstraktiona jollei siihen liitetä sanaa “vastuu”. Ihminen on vastuussa omasta ja naapurinsa hyvinvoinnista, mutta hän on vapaa harjoittamaan elinkeinoaan, vapaa elämään ja ajattelemaan. Vastaten omasta itsestään, pesueestaan ja yhteisönsä hyvin voinnista hänen tulee olla vapaa systeemeistä jotka loisivat hänen kimpussaan. Minä teen kiltisti töitä ja maksan veroja että lapset, vanhukset, sairaat ja elämän varjopuolella kulkevat saavat säällisen kohtelun. MUTTA minä en tee töitä enkä maksa mitään siitä ilosta että loputon jono publikaaneja kylvää rahaa maailman persesuoleen vastaamatta mistään. Jos vapaus ymmärretään ylimmäksi ideaaliksi, se meillä jo on. Meillä on vapaus valita se ojanpenkka missä kuolemme. Mutta jos ajattelemme vastuullista vapautta ensimmäinen tehtävä on karistaa niskasta nämä pankki-,byrokraatti- ja ns sivistyneistöloiset, jotka eivät anna vapautta vaan “vapautuksia”.

 5. Hyvä ja ytimekäs muistutus siitä, millainen jokaisen kansaansa rakastavan suomalaisen prioriteettilista tulisi olla!

 6. Niin. Miksi tosiaan Suomen vaakunaan ei valittu sellaista eläintä, joka löytyisi meidän luonnosta? Koska vaakuna edustaa “Eliittiä” – ei sen ole tarkoituskaan edustaa suomalaisia tai suomalaisuutta. Meille on vain riittävän paljon ja riittävän pitkään vakuuteltu sen olevan Suomen symboli, joten emme ole oikein osanneet kyseenalaistaa sitä. “Kaikkihan sen tietävät! Sehän on lätkämaajoukkueenkin tunnus – mikä voisi olla suomalaisempaa?”

  Mitäs herrat on mieltä tästä!!!

Comments are closed.