Koti Uutisia Eläkeläiset protestoivat pakolaisasumusta vastaan Ruotsissa

Eläkeläiset protestoivat pakolaisasumusta vastaan Ruotsissa

4

Danderydin kunta Ruotsissa pitää vanhusten asuttamaa rivitaloaluetta sopivana myös pakolaisille. Seitsemisenkymmentä eläkeläistä ei kuitenkaan ole samaa mieltä asiasta, minkä vuoksi he päättivät jättää protestikirjeen kunnan suunnittelemaa pakolaisasumusta vastaan.

UK_elakelaiset

Tukholman läänissä sijaitseva Danderydin kunta aikoo ottaa vastaan 48 pakolaista tämän vuoden aikana, mikä on kaksin verroin enemmän kuin edellisvuonna. Nyt kunta etsii pakolaisille asuintiloja, joita on suunniteltu Enebybergissä olevalle rivitaloalueelle, jolla on myös vanhuksille tarkoitettuja asuntoja.

“Tämä oli se määrä ja vastasimme heti myöntävästi, sillä uskomme pystyvämme ottamaan sen vastaan. Nyt meidän on kartoitettava kuntaa löytääksemme sopivia ratkaisuja”, kertoo sosiaalilautakunnan puheenjohtaja Carina Erlandsson (kok.).

Eläkeläiset laativat kirjeen, jonka he lähettivät vetoomuksen kera kunnalle. He kirjoittivat muun muassa haluavansa elää rauhassa sen ajan, joka heillä on jäljellä. Kirjeessään vanhukset ottavat myös esille erilaiset ongelmat, joita on odotettavissa. Yhdeksi näistä ilmoitetaan puutteellinen kommunikaatio, joka ilmenee yhteisen kielen puuttuessa.

Sven Lövgren, yksi vetoomuksen allekirjoittaneista, kertoo: “Olemme eläkeläisiä, minä ja vaimoni, ja olemme muuttaneet ikäihmisille tarkoitettuun asuntoon. Sitä haluaa istua, lukea sanomalehteä ja levätä. Emme halua, että vanhustentalosta tehdään asumus pakolaisille. Uskallamme tuskin lähteä ulkosalle. Siitä tulee turvatonta.”

Kunnanjohto aikoo nyt järjestää kokouksen, jossa he toivovat ratkaisevansa kirjeessä esille otettuja ongelmia. “Olin tietysti hyvin pahoillani saadessani tämän kirjeen. Nyt kun meillä on näin suuria pakolaisvirtoja, on meidän kaikkien osallistuttava auttamiseen”, Erlandsson ilmoittaa.

Lähteet: Nordfront.se, Dagens Nyheter

4 KOMMENTIT

  1. Näin se edesmennyt kansankoti huolehtii omistaan. Ei taida kokoomuslaisia kiinnostaa pätkän vertaa miten vanhusten, niiden jotka rakensivat yhteiskunnan näille sekoomuslaisille, loppuelämä vietetään.

  2. Sijoitus viittaa siihen, että viranomaiset nimenomaan haluavat terrorisoida näitä eläkeläisiä.

  3. Toisin sanoen: Nyt kun olemme tuhonneet maamme järjettömällä maahanmuuttopolitiikalla, kaikkien kansalaisten on osallistuttava seurausten taakanjakoon t.poliitikot

    Tavallaan ihan oikein kun ottaa huomioon, että kansan on itse äänestänyt ongelmat itselleen.

Comments are closed.