Koti Uutisia Eläinrääkkääjä sai naurettavan alhaisen tuomion

Eläinrääkkääjä sai naurettavan alhaisen tuomion

2

Orimattilalainen mies selvisi sakkorangaistuksella vuosia jatkuneesta eläinten kaltoinkohtelusta. Hänen tuloillaan maksettavaksi kertyi vain 300 euroa.

64-vuotias Matti Eero Juhani Kärpänen piti Orimattilassa sijaitsevalla tilallaan nautoja sekä kissoja useita vuosia näiden jätösten seassa. Kissoja Kärpäsellä oli parikymmentä ja nautoja seitsemän. Osa 7–9-vuoden ikäisistä naudoista ei ollut koskaan päässyt ulos navetasta.

Kaikkein huono-onnisin Kärpäsen eläimistä oli 9-vuotias hieho, joka oli teljetty erilliseen karsinaan. Karsinassa oli niin paljon jätöksiä, ettei sen ovea ollut saatu avattua enää vuosiin, joten eläintä oli ruokittu ikkunan kautta. Kesäisin lanta oli kuivaa, joten se on kantanut hiehon painon, mutta syksyisin eläin oli uponnut siihen kintereitään myöten. Kärpäsen naudoilla oli myös ylipitkät kierresorkat, jotka olivat aiheuttaneet niille kroonista nivelrikkoa.

Miehellä oli kissoja sekä asunnossa että navetassa. Asunnossa olleilla kissanpennuilla oli hoitamaton silmätulehdus ja lisäksi ne altistuivat jatkuvasti siivoamattomien jätösten aiheuttamalle likaisuudelle. Matti Kärpänen ei myöskään millään tavalla kontrolloinut kissojen lisääntymistä, mikä aiheutti niissä kroonisia virussairauksia. Navetassa olleet kissat olivat niin villiintyneitä, ettei eläinlääkäri pystynyt tutkimaan niitä.

Kärpänen oli aiemminkin tuomittu eläinsuojelurikkomuksesta, ja hän on useiden vuosien aikana saanut eläinlääkäreiltä ohjeistuksia eläintenpidosta. Näin ollen syynä hänen toiminnalleen ei voi olla mikään muu kuin välinpitämättömyys.

Ilmeisesti tuomittu ei nähnyt omassa toiminnassaan mitään väärää, sillä hän valitti Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa saamastaan tuomiosta Kouvolan hovioikeuteen. Hovissa tuomio kuitenkin pysyi ennallaan.

Mitättömän sakkorangaistuksen lisäksi Kärpänen tuomittiin viiden vuoden eläintenpitokieltoon. Koska kielto koskee ainoastaan nautaeläimiä, on todennäköistä, että hänellä on tälläkin hetkellä muita eläimiä järkyttävissä oloissa. Tuomittu vaati myös todistelukustannusten maksattamista valtiolla, mutta vaatimus hylättiin.

 
Lähde: Kouvolan hovioikeus

2 KOMMENTIT

  1. Tämä se nostaa vihaa pintaan. Täysin käsittämätöntä julmuutta ja rangaistus todellakin naurettavan kevyt. Onneksi tekijän nimi pääsi tämän uutisen myötä julkisuuteen, jos vaikka aktiiviset kansalaiset haluavat asian eteen oikeasti tehdä jotain.

  2. En kehoita ketään tekemään mitään, mutta en panisi pahaksi jos tämän kyseisen sankarin kohdalle sattuisi vanhat kunnon lynkkajaiset. Eläinrääkkääjät ansaitsevat paikan alimmasta kuilusta raiskaajien ja pedofiilien viereltä.

Comments are closed.