Koti Uutisia Kotimaa EK tahtoo lyhentää suomalaisten lomia

EK tahtoo lyhentää suomalaisten lomia

8

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) haluaa nähdä muutoksen Suomen lomalainsäädännössä ja ehdottaa viidennen lomaviikon poistamista. EK:n mukaan tällä tavoitellaan yhtenäisyyttä muiden EU-maiden kanssa. Motiivina muutokselle EK näkee sen, että EU-lainsäädännöt ja velvoitteet lisäävät yritysten kustannuksia. Lyhentämällä lomia syntyisi EK:n mukaan tasapainoa kustannuksiin.

Jo työtä tekeviä suomalaisia kohtaan selkänsä kääntäneet ammattiliitot “hämmästelevät” symbolisesti ehdotusta mutta avaavat samaan hengenvetoon oven muutokselle. SAK sanoo, että viidennestä lomaviikosta voisi sopia työehtosopimuksissa ilman, että sitä on kirjattu lakiin. Perinteinen ammattiliittojen asenne siihen, ettei saavutetuista eduista luovuta, tuntuu näin ollen olevan yhtä kuollut kuin muukin perinteinen työväenliike Suomessa.

Toisin kuin nykyisten globalististen yritysten ja kansanpetturiammattiliittojen ehdotukset, Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen poliittinen tavoite on saavuttaa järjestelmä, jossa niin ammatilliset yhteisöt kuin yrityksetkin tavoittelevat kansan etua pelkän voiton puolesta. Tavoitteena on siis tuoda niin ahkerat työntekijät kuin luovat yrittäjätkin saman pöydän ääreen kuten tehtiin esimerkillisesti Kolmannessa valtakunnassa. Järjestelmässä, jossa jokainen voi olla paras versio itsestään, oli hänellä sitten taipumusta yrittämiseen, luovuuteen, tieteeseen tai työntekoon, on kansan eduksi, jos jokainen ajattelee kansan parasta pitkällä aikavälillä.

Lähde: Uusi Suomi

8 KOMMENTIT

  • Ehdottomasti! Repesin kun näin sen; humoristinen ja ah niin totta!

   Mitä tulee lomiin niin tunnen itseni sorretuksi kun meille eläkeläisille ei sellaisia myönnetä… 🙁

 1. Tuota, juu. Jos EK haluaa yhtenäistää meidät eurooppaan lomien suhteen niin minä haluan sitten Bayerin lomat omalle kohdalleni. Sielä nimittäin on tehty päästös juhlapyhistä. Koska kolmannes on kristittyjä, kolmannes katolisia ja kolmannes protestantteja, niin jokaisen ryhmän juhlapyhä on kaikille vapaa. Siksi sielä on kirkoliisia juhlapyhiä 2vk enemmän kuin muissa Saksan osavaltioissa.

  Ja sitten minä haluan myös että joululoma on samanpituinen Saksalaisten kanssa. Sielä kun isommat yritykset menevät kiinni 12-14.12. ja aukeavat 12-14.1, miten nyt sitten nuo viikonpäivät sattuvat osumaan. Eli siis… kuukauden joululoma. Sopii hyvin minulle.

  Eurooppalaisen järjestelmän mukaan meille tulee sis viisi (5) viikkoa LISÄÄ lomaa. Ja palkka pysyy samana.

 2. Ne pitävät lomaa, joilla ei ole mitään tekemistä ja toiset ovat pakolla lomilla kun eivät saa tekemistä.
  Sitten ovat nämä koukkunokkien järjestämät “pyhä”päivät keskellä viikkoja jotka katkaisevat työt ja monesti ajavat muutenkin tehon alas viikon loppupäiviksi esim: pyhäpäivä keskiviikkona to-pe täysin 0 päiviä työtehon suhteen.
  Mielestäni kirkolliset pyhät pitäisi olla palkattomia silloin kun ne osuvat työviikolle, miksi maksaa palkkaa jos ei ole töissäkään, taasen ne jotka eivät kuulu kuppikuntiin saisivat olla töissä ja saada normipalkan (ei tarvita mitään pyhälisiä).
  Toinen vaihtoehto on siirtää tällaiset viikonloppuun, jolloin se ei rikkoisi työviikkoa ja olisi tasapuolinen kaikille.
  Kirkko ja uskonto pitäisi erottaa valtiosta, verotusoikeus muuttaa verolliseksi jäsenmaksuksi.

   • Kapitalistia et minusta saa vaikka shekeleissä uittaisit vuoden.
    Mielipiteeni on muodostunut käytännön faktoista ja empiirisestä havainnoinnista.

Comments are closed.