Koti Uutisia Kotimaa Eduskunnasta pudonnut, työttömiä arvostellut kokoomuslainen nostaa nyt sopeutumisrahaa

Eduskunnasta pudonnut, työttömiä arvostellut kokoomuslainen nostaa nyt sopeutumisrahaa

16
Susanna Koski.

Kokoomuksen kovan linjan oikeistolaisena ideologina tunnettu Susanna Koski tippui tänä keväänä eduskunnasta toimittuaan kansanedustajana vain yhden kauden ajan. Ironista tilanteessa on se, että aiemmin työttömien tukia rajusti arvostellut Koski nostaa nyt työttömiksi jääneille kansanedustajille osoitettua sopeutumisrahaa.

Koski nousi laajasti suomalaisten tietoisuuteen 2016 todettuaan, että Suomen työttömyysongelma voidaan käytännössä ratkaista oma-aloitteisilla risusavotoilla ja marjanpoiminnalla. Kosken mukaan työttömät voivat parantaa asemaansa “katsomalla metsään” ja ryhtymällä risuja kantaviksi metsänhoitoyrittäjiksi.

– Metsissä on hoitovelkaa, ja meillä on jokamiehenoikeudet. Metsissä on paljon syötäviksikin kelpaavia asioita. Nuoret ovat osoittaneet aloitteellisuutta, jonka tasavallan presidenttikin on huomioinut, kokoomusideologi tarkensi myöhemmin Iltalehden haastattelussa.

Koski itse ei ole päättänyt kuitenkaan ratkaista vaalitappion jälkeistä työttömyysongelmaansa risusavotalla. Sen sijaan hän nostaa sopeutumisrahaa, vaikka hän kertoo periaatteen tasolla vastustavansakin koko sopeutumisrahajärjestelmää.

– Ihan varmasti Suomesta löytyy ainakin yksi työtön, joka on sitä mieltä, että työttömyysetuudet ovat poskettomia, ja nostaa niitä silti itse, Koski perusteli ristiriitaista toimintaansa medialle.

Lähteet: MTV, Iltalehti

16 KOMMENTIT

 1. Olen aivan samaa mieltä se ei tunnu tietävän itsekkään mitä sammakoita suustaan päästää.

 2. Sopeutumisraha pois ja töihin, ei meillä ole velvollisuutta maksaa sinulle sopeutumisrahaa.

 3. Sydämetön, kylmä ihminen. Saisi maistaa omaa lääkettään: Suomessa olisi paljon marjanpoimintaa, risusavottaa ja puunistutusta. Jos vaikka oppisi asettumaan toisen ihmisen asemaan.

 4. Tämä henkilö ei tarvitse kuin euron päivässä ja risusavottaan niin kuin tyyppi OHJEISTI erästä työtöntä tv:ssä ja mustikat eväänä

 5. SUSanna Koski.. Miksi nostat sopeutumisrahaa?.. Selvästi haluat mennä metsään.. Aktiivimallin mukaan olet työtön.. Kun et muuta osaa.. Mene risusavottaan! Ei erillisiä etuuksia kokoomusporvareillekkaan!.. On tyhmää olla neuvomassa kun itse käyttää sosiaalisia etuuksia… Politiikassa tulee olla realisti.. Kaikki suomalaiset ovat tärkeitä.. Sinä varmaan olet paskantärkeä… Kun luot tuollaista tekstiä suustasi julkisesti… Olisit nyt maalle eduksi ja näyttäisit kuinka metsää hoidetaan. Tuo juttusi on epätasapainossa kaiken saamasi etuuden kanssa. Lopeta SUSANNA se rahan nosto.. Käytä Sipilän asettamaa aktiivi mallia.. Mene metsään.. Voita itsellesi uusi ammatti.. Näytä muille kuinka osaat ja tykkäät metsätöistä!.. Sipilä kin tykkää varmasti osaavasta entisestä kansanedustajasta…. Ei rahanroisketta.. Vaan toimeentulon perusteella teet näitä risusavottahommiakin!.. Elämäsi muuttuu täysin.. Olet voittanut itsesi ja ne jutut.. Joita olet kirjoittanut.. Ota myös mukaan ne kymmenet muut kansanedustajat jotka tekevät samalailla nostamalla sopeutumisrahaa. Kepusta voit saada tukea jos Orpo ei sulle sitä anna… Aktiivimallista uuteen lentoon ja kiiltoon.. Tee itsestäsi Susanna esimerkki.. Nainen joka ei nosta etuutta vaan etsii töitä ja haluaa tulla toimeen msrjanpoimennalla ja metsä hoidolla!!!

 6. Risuja on edelleen metsissä mitä kerätä, aktiivimalli on edelleen voimassa

 7. Suomen kansanedustajain ammattiliitto (SKAL) uhkaa käyttää voimakkaita järjestöllisiä painostuskeinoja, mikäli sen laittomiksi tulkitsemat kansanedustajien joukkoirtisanomiset ensi maaliskuussa toteutetaan. SKAL:n mukaan kannatuksen puute ei ole riittävä syy irtisanoa kansanedustajia eduskunnasta.

  Edustajat ovat olleet työssään jo vähintään neljä vuotta, joten heihin ei voi soveltaa ns. uusien työntekijöiden normaalia lyhyempää irtisanomisaikaa, SKAL:n puheenjohtaja Tytti Iso-Perselä sanoo.

  Kansanedustajien irtisanomisia vastustava toiminta alkoi eilen Arkadianmäellä pidetyllä lakkomielenosoituksella, mistä lakkolaiset jatkoivat mielenosoituskulkueena Senaatintorille.

  Me työtätekevät poliitikot emme voi hyväksyä sitä, että äänestäjäpuoli irtisanoo meitä miten tahtoo ja milloin tahtoo, lakkotoimikunnan puheenjohtaja Mauri X. Lihavainen toteaa. Meidän on noustava puolustamaan työpaikkojamme. Tässä nyt yritetään romuttaa työmarkkinoiden vakiintuneita pelisääntöjä: lähtökohtanamme on, ettei saavutettuja oikeuksia voi ottaa pois!

  Yleislakko saattaa olla ainoa tapa pistää kansanedustajien työnantajapuoli eli Suomen kansa kuriin, jyrisee lakkokorpraali Pena Tsyskoovitsi. [Kuvassa erehdtyttävästi Leninin näköinen mies puhujakorokkeella.]

 8. Mikäli on oikeutettu kyseiseen rahaan niin siitä vaan.
  Onko kukaan muu kieltäytynyt kyseisestä rahasta?
  Kieltäytyisitkö itse kyseisestä rahasta jos olisit siihen oikeutettu?
  Syytön se Koski siihen on, että järjestelmä on se mitä se on.

  • Kansanedustaja ei ole syyllinen siihen, millainen systeemi on?

   Nyt meni vähän ohi.

 9. Älkää nyt Suskua mollatko! Kaunis ihminen ja vielä porvari! Minä niin tykkään Suskusta! Susku on ihku!

 10. Mansikanpoimijoista on nyt pulaa joka puolella maassamme. Voi jopa valita paikkakunnan.

 11. Susanna! Olen kolmen lapsen äiti ja vaimo. Ihan ensiksi voit hankkiutua raskaaksi pohjalaisen ihanan, rehellisen suomalaisen miehen avustuksella, mieluiten avioliitossa ja synnyttää monta lasta niinkuin teilläpäin joskus oli tapana!

 12. Tyypillinen kultalusikka suussa syntynyt. Ei osaa asettua hätää kärsivien tossuihin :/ Katsoin myös sen keskustelutuokion telkasta missä kyykytti kympillä sairasta ihmistä… Tunsin suurta myötähäpeää 🙁

Comments are closed.