Koti Uutisia Pohjoismaat Eduskunnan puhemies suunnittelee uusia vaaleja Ruotsissa

Eduskunnan puhemies suunnittelee uusia vaaleja Ruotsissa

3

Ruotsin poliittinen kriisi jatkuu, eikä maassa ole vieläkään hallitusta, vaikka vaaleista on kulunut jo useita kuukausia. Nyt eduskunnan puhemies suunnittelee uusia vaaleja.

Hallituskriisi syveni entisestään, kun maan kansanedustajat äänestivät alas Stefan Löfvenin pääministeriehdokkuuden. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että eduskunta on vastustanut kaikkia mahdollisia pääministeriehdokkaita ja heidän hallitusehdotuksiaan.

Koska eduskunnan puhemies Andreas Norlén ei näe muuta ratkaisua ongelmalle, on hän aloittanut keskustelut maan vaaliviranomaisen kanssa uusien vaalien julistamisesta. Norlén kuitenkin toivoo, että jokin ratkaisu löydettäisiin, sillä uudet vaalit olisivat hänen omalle ja muille puolueille, ruotsidemokraatteja lukuun ottamatta, epäsuotuiset.

Lähde: Nordfront

3 KOMMENTIT

  1. Uudet vaalit tai ei, niin eikös homma ole selvä miten tuo lopulta tulee ratkeamaan?

    Ruotsidemarit tulevat tekemään Persut, jolloin viimeistään tuonkin “opposition” todellinen luonne paljastuu. Sillä taitaa noiden varaan kuitenkin suuri osa kansallismielisistä laskea. Ikävä kyllä.

  2. Ruotsin valtapuolueilla lienee jokin juoni, jolla eliminoivat SD:n. Se on niiden kaikkien yhteinen tavoite. Eipä silti, olisivathan nuo pystyneet kieltämään SD:n jo nyt halutessaan.

  3. Ruotsidemokraatit ovat kuin virtahepo, jota ei haluta nähdä, mutta sitä ei voi kuvitella poiskaan.

Comments are closed.