Koti Uutisia Ulkomaat Duterte kannustaa rivipoliiseja tappamaan huumekauppaan sekaantuneet esimiehensä

Duterte kannustaa rivipoliiseja tappamaan huumekauppaan sekaantuneet esimiehensä

8

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte kannustaa tavallisia ja rehellisiä poliiseja selvittämään poliisijohdosta henkilöitä, joilla on kytköksiä laajaan huumekauppaan. Duterte lupaakin kieron esimiehen ampuneelle poliisille käteispalkinnon ja matkan Hong Kongiin.

Maanantaiyönä ensimmäinen poliisien esimies ammuttiinkin. Santiago Rapiz kuoli poliisin luoteihin kotietsinnässä. Rapiz taisteli vastaan, kun häntä yritettiin pidättää huumekauppaan sekaantumisesta.

– Älä tuhoa minun maatani tai tapan sinut. Älä tuhoa meidän lapsiamme tai tapan sinut, sanoi Duterte.

Presidentti erotti hetki sitten kaikki tullin esimiehet, koska he eivät pystyneet estämään huumeiden massiivista aaltoa Filippiineille. Filippiinien isona ongelmana ovat korruptoituneet poliisit, jotka myyvät takavarikoituja huumeita.

Lähde: RT

Aiheeseen liittyen: Duterte epäilee CIA:n haluavan tappaa hänet.

8 KOMMENTIT

 1. Voin vain kuvitella humanistien syvän vihan jota ne tuntevat Dutertea kohtaan. 😀

  • Vanhana humanistina voin sanoa lähes rakastavani Dutertea. Pidän kaikista niistä, jotka auttavat normikansalaisia humaaniin, rikollisvapaaseen elämään humaanisessa ja turvallisessa yhteiskunnassa. Jostain syystä valtaosa ns. virallisista humanisteista ei ole kanssani samaa mieltä. Heidän käytöksensä on mielestäni epähumaania.

 2. Duterten tapa kitkeä korruptiota ja järjestäytynyttä rikollisuutta on kieltämättä erittäin tehokas ja näyttäisi tuottavan tulosta. Kunhan oikein toimivat palkitaan jollain tavoin ja pidetään huolta, ettei annettuja oikeuksia käytetä esim. naapurisovun tai parisuhdekriisien ratkomiseen.

 3. En olisi ikinä uskonut että filippiinien huume rikollisuutta saadaan kuriin mutta uskottava se on kun mm huume rikolliset ovat jonottaneet poliisi asemille kun heille sanottiin ettei rikoksensa tunnustaneita tapeta.
  Tämä on vassareille kova paikka. Heh heh.
  Vaikea ongelma vaatii kovat lääkkeet.
  Duterte on onnistunut ja kansan suurin osa tykkää.

 4. Varsin suorasukaista hallintoa, mutta jos “hahlo” on kohdalla. Merkistee se sitä, ettei kyseiset korruptoinuneet rikollispoliisijohtajat kekkaloi studiossa erään “vene keisarin” juontamassa ohjelmassa “vieraana”. Hmmm… Kumpaa siinä voi loppujen lopuksi pitää rikollisena? Vai onko heitä kaksi sellaista?
  Mitä tulee Suomen poliisilaitokseen, se ei ole koskaan ollut niin surkealla tolalla kuin se on nyt. Mutta niin on kaikki muukin aina valtion korkeimpaan johtoon saakka päätyen sen alkusyynä olevaan sontatunkioon EU:hun.

Comments are closed.