Koti Uutisia Ukrainan kriisi Donetskissa äänestetään Venäjään liittymisestä

Donetskissa äänestetään Venäjään liittymisestä

6
UK_aanestys_Donetski
Separatisti vartioi äänestäjän turvallisuutta Donetskissa sunnuntaina.

Itä-Ukrainan Donetskissa äänestetään parhaillaan alueen liittämisestä Venäjään. Krimin kansanäänestys on innoittanut donetskilaisia separatisteja järjestämään samanlaisen kansanäänestyksen.

Kansanäänestyksen järjestävät separatistit ovat ilmoittaneet, että äänestysvilkkaus on noussut jo 70 prosenttiin tunteja ennen äänestyksen päättymistä. Tietojen mukaan äänestykset ovat kuitenkin sujuneet rauhallisesti eikä yhteenottoja tiettävästi ole syntynyt.

Aiemmin viikolla presidentti Vladimir Putin vetosi separatisteihin kansanäänestyksen lykkäämiseksi. Ukrainan hallitus on tuominnut kansanäänestyksen ja ilmoitti, että terrorisminvastainen operaatio jatkuu äänestyksestä huolimatta. EU:n mukaan äänestyksen lopputuloksella ei ole mitään väliä, koska se ei ole alunperinkään laillinen.

 

Lähde: The Guardian

Korjaus uutiseen 12.5.:

Donetskissa ei järjestetty 11.5. kansanäänestystä Venäjään liittymisestä vaan alueen itsenäistymisestä ja Donetskin tasavallan perustamisesta. Separatistit ovat ilmoittaneet, että 89 prosenttia kannatti alueen itsenäistymistä Ukrainasta. Kansanäänestys Venäjään liittymisestä aiotaan sen sijaan pitää mahdollisesti tämän viikon sunnuntaina.

Lähde: BBC

6 KOMMENTIT

  1. Viesti on taas täynnä muunneltua totuutta, otsikosta alkaen.

    Kansanäänestyksessä kysytään yksi kysymys: “Hyväksyttekö Donetskin Kansan Tasavallan valtiollisen itsenäisyyden julistuksen?”, vastata saa “Kyllä” tai “Ei”. Liittymisestä Venäjään ei puhuta tässä kansanäänestyksessä.

    Äänestystä oli häiritty naamioituneiden tunnuksettomien pyssymiesten ammunnalla (haavoittaen äänestäjää) ja äänestyspaikan haltuun ottamalla, kuten näkyy tässä videossa:
    http://www.youtube.com/watch?v=W4joK6D_-Wc

    Kun vallan maassa on kaapannut laiton, yksiselitteisesti Perustuslain vastainen juntta – silloin kansan mielipide, joka on ilmaistu rauhanomaisessa kansanäänestyksessä – on ainoa legitiiminen ja ylin Laki. Odessan ja Mariupolin massamurhien jälkeen “Ukraina” ei pysy yhtenäisenä, ja Juntan harjoittama terrori vain nopeuttaa Ukrainan hajoamista.

Comments are closed.