Koti Uutisia Sionismi Donald Trumpin juutalaisen vävyn ei tarvitse maksaa veroja

Donald Trumpin juutalaisen vävyn ei tarvitse maksaa veroja

0

Sionisti Donald Trumpin juutalainen vävy Jared Kushner ei joudu maksamaan veroja finanssieliittiä suosivan lainsäädännön vuoksi. Kiinteistökeinotteluun erikoistunut Kushnerin suku on rikastunut tänä vuonna entisestään, sillä Trump päätti viime vuonna laajentaa alan verovähennysoikeutta.

Israelille uskollinen Kushner ohjailee Valkoisesta talosta käsin Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa ja hän kuuluu Trumpin lähimpään sisäpiiriin. Poliittisen vallan ohella juutalainen on onnistunut keräämään valtavasti taloudellista pääomaa, sillä hänen ei ole enää moneen vuoteen tarvinnut maksaa lainkaan veroja.

Esimerkiksi vuonna 2015 Kushnerin ansiotulot olivat 1,7 miljoonaa dollaria. Hän kuitenkin väitti verottajalle, että hänen sijoitustensa arvo oli “laskenut 8,3 miljoonalla”, minkä vuoksi hän sai vähentää kaikki veronsa.

Asiantuntijoiden mukaan keinottelijoita suosiva verolainsäädäntö on äärimmäisen epäoikeudenmukaista, sillä kiinteistösijoitusten arvon jatkuvan heilahtelun vuoksi finanssimiehet voivat käytännössä ilmoittaa “tappiokseen” minkä tahansa summan ja maksaa näin veroja juuri sen verran kuin tahtovat – mikäli nämä tahtovat maksaa lainkaan.

Rehellistä työtä tekevät kansalaiset eivät sen sijaan voi leikkiä Kushnerin tavoin mielivaltaisilla verovähennyksillä. Trumpin juutalaisvävyn tapaus onkin kuvaava osoitus siitä, kuinka nykyaikainen länsimainen verolainsäädäntö on suunniteltu rikastuttamaan rikkaita ja köyhdyttämään köyhiä.

Trump on presidenttikautensa aikana keventänyt finanssieliitin verotusta kovalla otteella, mikä on ollut onnenpotku kiinteistökeinottelijoiden ohella myös pankkiireille ja muille suursijoittajille.

Lähde: Yle