Koti Uutisia Ulkomaat Donald Trump kutsui kurdien terroristijohtajan vierailulle Washingtoniin

Donald Trump kutsui kurdien terroristijohtajan vierailulle Washingtoniin

0

Yhdysvaltojen sionistipresidentti Donald Trump pyrkii hyökkäämään Irania vastaan tukemalla entistä aggressiivisemmin Lähi-idän kurditerroristeja. Ilmiöstä uutisoinut Al-Monitor kysyy, “ovatko Iranin kurdit eturintamassa Amerikan ja Iranin välisessä taistelussa”.

Trump nimitti hiljattain Irakin Kurdistanin pääkaupungissa Arbilissa sijaitsevan amerikkalaisen konsulaatin johtajaksi tiukan linjan Iran-vastustajana tunnetun Steven Faginin. Nimitys osoittaa, että Valkoinen talo pyrkii kärjistämään Yhdysvaltojen ja Iranin välistä konfliktia, mikä voi pahimmillaan johtaa uuteen sotaan.

Kurditerroristit ovat yrittäneet Israelin ja Yhdysvaltojen tuella rikkoa muun muassa Syyriaa, Irania ja Irakia pienemmiksi heimovaltioiksi oman “kurdivaltionsa” saavuttamiseksi. Irakin varapresidentti Nuri al-Maliki kutsui kurdien hanketta viime syksynä “toisen Israelin” havitteluksi.

Yhdysvaltoja määräävän Israelin tavoite on Iranin hallituksen kaataminen, sillä Iran muodostaa sionismia vastustavan niin sanotun vastarinta-akselin Syyrian ja Hizbollahin kanssa. Vastarinta-akseli on ollut jo pitkään ainut sotilaallinen este juutalaisvaltion täydelliselle ylivallalle alueella.

Kurditerroristit ovat tänä vuonna kiihdyttäneet hyökkäyksiään iranilaisia sotilaita vastaan, mikä on miellyttänyt Trumpin hallintoa. Tänä kesänä Trump kutsui kurdien terroristijohtaja Mustafa Hijrin Washingtoniin tapaamaan Amerikan poliittista eliittiä. Hijri on tunnettu Israelin ystävä.

Hijrin johtamat terroristit ovat pyrkineet kylvämään epävakautta Iraniin soluttautumalla maahan ja murhaamalla paikallisia. Hijri on myös pyrkinyt yhdistämään sirpaleiset kurdiryhmät yhden johdon alle, jotta terroristioperaatioista voisi kehittää tehokkaampia. Yhdysvaltojen lisääntyvä tuki Hijrin joukoille enteilee yhä raaempaa väkivaltaa.

Al-Monitor muistuttaa, että aseellisista iskuista huolimatta Yhdysvaltojen tärkein ase Irania vastaan on finanssiterrorismi. Juutalaisten ylistämä Amerikan ulkoministeri Mike Pompeo (1, 2) ja juutalainen Goldman Sachs -taustainen valtiovarainministeri Steven Mnuchin lähettivät hiljattain Euroopan unionille kirjeen, jonka mukaan Iraniin täytyy kohdistaa “ennennäkemätöntä taloudellista painetta”.

Yhdysvallat yrittää painostaa erityisesti Iranin rajanaapureita jäädyttämään kaikki kauppasuhteet maahan, kunnes sen nykyinen hallitus saadaan korvattua Israel-alisteisella nukkehallituksella.

– Tällä kertaa valtiovarainministeriön sanktioita [Irania vastaan] tullaan toteuttamaan hyvin, hyvin aggressiivisesti ja erittäin laajasti, Amerikan hallituksen terrorismirahoitusasioista vastaava Marshall Billingslea uhkasi.

Al-Monitor haastatteli Irakin Kurdistanissa toimivaa valuuttakauppiasta, jonka mukaan Yhdysvaltojen finanssiterrorismi on alkanut jo purra alueella:

– Amerikka tahtoo kaataa Iranin hallituksen taloussodankäynnillä. Iranin valuutasta on tullut myrkyllistä, eikä kukaan halua enää koskea siihen. Tämä muistuttaa [Irakin] dinaaria 2002 ennen kuin Saddam Husseinin hallitus kaadettiin.

Lähde: Al-Monitor