Koti Uutisia Dokumentit Ison-Britannian osuudesta Israelin ydinaseeseen kadonneet mystisesti

Dokumentit Ison-Britannian osuudesta Israelin ydinaseeseen kadonneet mystisesti

2

UK_kansallisarkisto_Lontoo

Virallisten Ison-Britannian suhdetta Israeliin käsittelevien asiakirjojen raportoidaan mystisesti hävinneen neljän vuoden aikana Lontoon kansallisarkistosta. Dokumentit sisälsivät muun muassa 70-luvulla lisätyn kohdan “Sotilasyhteistyö ja ydinaseet”. Kaakkois-lontoolaisessa Kewin arkistossa epäillään ainakin 400 dokumentin puuttuvan. Eräs dokumentin sisältämä yksityiskohta oli massamurhaaja Winston Churchillin lähettämä kirje päivättynä vuodelle 1947.

Asiakirjojen puuttuminen huomattiin BBC:n tehtyä pyynnön päästä käsiksi arkistoihin. Viimeisin kerta, jolloin kyseisiä kadonneita dokumentteja on tarkasteltu, on vuoden 2012 tammikuussa. Ison-Britannian suhteita ulkomaihin käsittelevässä kohdassa oli edellä mainittu alakohta “Sotilasyhteistyö ja ydinaseet”, ja sen alla kappale “Israelin ydinaseen rakentaminen”.

Britannian hallitus oli kirjoittanut Israelin aikomuksista ostaa ydinase. Epäillään, että dokumenteilla on yhteys YK:n päätökseen vuodelta 1978. Tuolloin oli kerätty useita todisteita siitä, että Lähi-idän maissa yritettiin hankkia joukkotuhoasetta.

Kadonneet asiakirjat ovat ainoita, jotka käsittelevät brittiläis-israelilaista yhteistyötä ydinaseisista. BBC:n lähes vuosikymmen sitten julkaisema asiakirja vuodelta 1958 valaisi Ison-Britannian myyneen 20 tonnia plutoniumin tuotantoon tarvittavaa kovaa vettä Israeliin.

Yleinen käsitys on, että Israelilla on hallussaan ydinase. Israel ei kuitenkaan koskaan ole vahvistanut eikä kieltänyt asiaa. Ei ole myöskään tiedossa, montako ydinasetta Israelilla on.

Lontoon kansallisarkiston puhemiehet raportoivat noin 0,01 prosentin eli noin 100 kappaleen suurin piirtein 11 miljoonasta asiakirjasta katoavan vuosittain. Vuosien 2005–2011 aikana katosi noin 1 600 asiakirjaa.

Lähteet: Nordfront.se, RT

2 KOMMENTIT

  1. Voi kuinka sopivaa. Tottakai leikkokikkeleillä on ydinase. Jos ne eivät ole saaneet ostettua sitä Englannilta, niin sitten Aerikan yhdysvalloilta. Kennedyhän murhattiin juuri sen vuoksi että hän ei hyväksynyt israelille ydinasetta. Seuraavan presidentti jo hyväksyi.

    Ensi vuonna, vuonna 2017, aukeavat sekä Hitlerin, Stalinin että Churchillin ja Mannerheimin päiväkirjat uurelle yleiölle. Saas nähdä paljonko niistä on “hukkunut” asiakirjoja kun ne tuodaan päivän valoon. Tai onko “löytynyt” lisää. Nämä Churchillin puuttuva sivut satuivat juuri sopivasti aikaan ennen asiakirjojen julkistamista.

    Yleisessä tiedossahan ei ole (kiitos koulumme virheellisen historianopetuksen) että Churchill oli erittäin vihattu politikko Britaniassa. Kansa lakkoili sankoin joukoin Churchllia vastaan koska se oli viety sotaan johon heillä ei ollut osaa eikä arpaa. Ja pitkään jatkunut sota oli tehnyt kansan elämästä todella kurjaa, vaikka ei se ollut ruusuilla tanssimista ennen toistakaan maailmansotaa. Ja jos toinen maailmanosta olisi jatkunut edes muutamia kuukausia pidempään, olisi Churchill erotettu virastaan. Hän käytti kaikki keint ja suhteensa että sai olla edes sodan loppuun pääministerinä. Niin vihattu henkilö hän Britaniassa oli.

  2. Israel käytti mm. Marilyn Monroeta “agenttinaan” selvittääkseen J.F. Kennedyn tulevaa suhtautumista Israeliin ja asennettaan Lähi-Idän kysymykseen. Marilyn Monroe oli käännynnäinen juutalaiseen uskoon, vaikkei sitä etnisesti ollutkaan. Monroe oli hyvin työlääntynyt ja tuskastunut “saadusta” tehtävästään Mossadin agenttina. Häntä ei kiinnostanut politiikka ylipäätään pätkääkään, mutta vehtailu Kennedyn kanssa kylläkin. Hän jopa kuvitteli, että Kennedy ottaisi maan ykkösnaisesta eron ja solmisi avioliiton hänen kanssaan. Jacqueline tiesi tämän ja soitti myrkyllisen puhelun filmitähdelle. Huhutaan jopa, että Mossadilla oli osuutta Monroen murhassa. Itsemurha se ei ollut, sen tiesi jo aikalaisetkin heti kohta tapahtuman jälkeen.
    On satavarmaa, että jos joku valtiotasolla oleva politiikko on Israelin ns. turvallisuuspolitiikan tiellä tai muutoin harjoittaa sille politiikkaa, joka vähääkään hankaloittaa sen (Israel) etuja ja päämääriä… Hän on vainaa. Ja kun asiasta syytetään joulupukkia, se on varma merkki siitä minne sylttytehtaalle jäljet vievät.

Comments are closed.