Koti Uutisia Detroit nimetty USA:n pahamaineisimmaksi kaupungiksi

Detroit nimetty USA:n pahamaineisimmaksi kaupungiksi

2

Amerikkalaislehti Forbes on hiljattain julkaissut vuoden 2013 top-listan USA:n kurjimmista kaupungeista. Tänä vuonna Detroit pääsi listan kärkeen.

UK_Dave_Bing_Detroit
Detroitin pormestari Dave Bing.

Detroit tuli aiemmin tunnetuksi autoteollisuudestaan, joka kasvatti sekä kaupungin kokoa että teki siitä rikkaan. Tämän päivän Detroit on kuitenkin kaikkea muuta kuin rikas. Kaupunki taistelee sen sijaan massatyöttömyyden, rikollisuuden ja laskevien asuntohintojen kanssa.

Detroit on tänä päivänä niin velkaantunut, että puhutaan, että valtion täytyy ottaa kaupunki hallintaansa. Kaupungin rikollisuus on FBI:n mukaan USA:n korkeimpia: 1 052 väkivaltarikosta 100 000 asukasta kohden. Asuntojen hinnat ovat laskeneet kolmen viimeisen vuoden aikana 35 % ja ne ovat nyt ennätyksellisen alhaalla. Kaupunkia on kohdannut viimeisen 20 vuoden aikana poismuutto, niin kutsuttu White flight. Väestörakenteessa tapahtunut muutos on johtanut siihen, että 82 % Detroitin asukkaista on tänä päivänä mustia ja vain vaivaiset 12 % valkoihoisia.

Detroitin asukkaat ovat äänestäneet entisen koripallonpelaajan, Dave Bingin, kaupungin pormestariksi. Dave Bing kuvaa Detroitin tilannetta sanoin “nykytilanteessa kaikessa on kyse selviytymisestä”. Bing toivoo kuitenkin tilanteen muuttuvan: “Kaikki kunnia tämän raportin tiedoille, mutta Detroit on keskellä muutosjaksoa. Muutosta ohjataan minun rakenneuudistussuunnitelmallani”, toteaa Dave Bing Detroitin rappeutumisesta.

Perjantaina Michiganin kuvernööri Rick Snyder määräsi Detroitin kaupungin selvitystilaan, mikä tarkoittaa, ettei kaupunki voi enää itse päättää asioistaan. Päätöksestä voi valittaa 11. maaliskuuta asti.

 

Forbesin lista USA:n kymmenestä kurjimmasta kaupungista:

1. Detroit, Michigan
2. Flint, Michigan
3. Rockford, Illinois
4. Chicago, Illinois
5. Modesto, Kalifornia
6. Vallejo, Kalifornia
7. Warren, Michigan
8. Stockton, Kalifornia
9. Lake County, Illinois
10. New York, New York

Tekijät, jotka vaikuttivat kaupunkien sijoittumiseen listalle, ovat muun muassa työttömyys, velkaantuminen, asuntomarkkinat ja rikollisuus.

 

Nordfront.se

 

2 KOMMENTIT

  1. Detroit oli aiemmin ylpeän valkoisen työväenluokan kaupunki ja nyt vain pelkkä mustien rappeutunut slummi. Todellinen monikulttuurisuuden ja rodullisen tasa-arvon menestystarina.

  2. Näyttäis olevan nuo väkivaltarikostilastot aika samaa luokkaa kuin Helsingillä pari vuotta takaperin.

Comments are closed.