Koti Uutisia Der Spiegel: poliisi paljastanut “natsiterroristiverkoston” Keski-Euroopassa

Der Spiegel: poliisi paljastanut “natsiterroristiverkoston” Keski-Euroopassa

2

Saksalaislehti Der Spiegel uutisoi, että poliisi on viime kuussa paljastanut Keski-Euroopassa uuden “uusnatsien terroristiverkoston”, joka suunnitteli iskevänsä Saksan demokratiaa vastaan.

Uutisen mukaan poliisin terrorisminvastaiset joukot iskivät Saksassa, Sveitsissä ja Hollannissa useiden henkilöiden asuntoihin. Väitetyllä “natsisolulla” kerrotaan olleen jäseniä myös vankiloissa, ja että he olisivat osallistuneet vankilasta käsin verkoston toimintaan.

Kotietsinnöissä poliisi takavarikoi muun muassa CD-levyjä, tietokoneita, matkapuhelimia ja joitakin aseiksi luonnehdittuja välineitä. Saksan viranomaiset kuvaavat verkostoa hyvin samankaltaiseksi NSU-nimisen järjestön kanssa, jota on pidetty vastuussa niin sanotuista “kebabmurhista”.

“Uusnatsien terrorismiuhalla” pelottelu on ollut suosittua viime kuukausina Keski-Euroopassa. Ranskassa terrorisminvastaiset joukot pidättivät norjalaisen Varg Vikernesin verilöylyn suunnittelusta epäiltynä. Sekä Vikernes että tämän vaimo vapautettiin myöhemmin.

 
Aiheeseen liittyen:

Haastattelu Gerhard Ittnerin kanssa
Valtioterrorismia

2 KOMMENTIT

  1. Saksassa v. 1945 jälkeen olevan hallintomuodon oikea nimi on “Juutalaisten saksalaisvastainen diktatuuri”.

Comments are closed.