Koti Uutisia Kotimaa Dan Koivulaakso irtisanoutuu väkivaltakirjoituksista – ei kommentoi tukeaan terroristijärjestölle

Dan Koivulaakso irtisanoutuu väkivaltakirjoituksista – ei kommentoi tukeaan terroristijärjestölle

5
Dan Koivulaakso, Li Andersson, Mikael Brunila.

Äärivasemmistolainen Dan Koivulaakso on päättänyt syödä sanansa ja esittää julkisen anteeksipyynnön sen jälkeen, kun valtamedia tarttui hänen väkivaltateksteihinsä Vasemmistonuorten salaisella keskustelupalstalla. Koivulaakson yksityiskohtaiset pahoinpitelyillä hekumoivat foorumiviestit tulivat ajankohtaiseksi, kun hänet nimitettiin vasemmistovetoisten hallitusneuvotteluiden ”oikeusvaltiotyöryhmän” johtajaksi.

Koivulaakson väkivaltaviestit vuotivat julkisuuteen ensimmäisen kerran 2015, jolloin Magneettimedia ja Kansallinen Vastarinta uutisoivat niistä. Vasemmistonuorten salaiselle foorumille kirjoitetuissa viesteissä Koivulaakso vaati ”erittäin brutaalia” ja ”taktista väkivaltaa” kansallismielisiä vastaan.

Koivulaakso ohjeisti myös Vasemmiston jäseniä suorittamaan väkivaltaa ”täysin anonyymisti”. Lisäksi hän kutsui poliisia ”sioiksi” sekä pasifismia ”vakavaksi mielenhäiriöksi” ja kannusti seuraajiaan käyttämään kaasusumuttimia poliittisia vihollisiaan vastaan.

Koivulaakso myönsi tällä viikolla medialle todellakin kirjoittaneensa väkivaltaa ihannoivat viestit. Hän pyysi mielipiteitään anteeksi, mutta valitti samalla joutuneensa Magneettimedian ja Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen “maalituksen” kohteeksi. Toisin sanoen Koivulaakso pitää itseään tapauksessa uhrina.

Koivulaakso pääsi hallitusneuvottelutyöryhmään siksi, että hänellä on tiiviit siteet Vasemmiston puoluejohtaja Li Anderssoniin. Kansallinen Vastarinta kartoitti Anderssonin yhteyksiä väkivaltavasemmistoon 2016, jolloin paljastimme, että Anderssonin toverit tukevat esimerkiksi raiskauksesta ja murhanyrityksistä syytettyjä ruotsalaiskommunisteja.

Kuvakaappaus Varisverkoston perustajasisäpiirin Facebook-ryhmästä 2014.

Andersson totesi tällä viikolla medialle, ettei Koivulaaksoa eroteta oikeusvaltiotyöryhmästä, sillä tämän anteeksipyyntö on riittävä. Andersson painotti, että väkivaltaa ihannoivat viestit ovat noin 10 vuotta vanhoja.

Myös Koivulaakso itse vetosi mediahaastatteluissa tekstien ikään. Hän ei kuitenkaan tahtonut kommentoida sitä, että hän on viime vuosina osoittanut julkisesti tukea muun muassa murhanyrityksiin ja törkeisiin pahoinpitelyihin syyllistyneelle kommunistiselle terroristijärjestö Revolutionära Frontenille.

Koivulaakso on myös kuulunut 2010-luvulla Facebook-ryhmään, jossa vaadittiin vapautta murhanyrityksestä vangitulle Revolutionära Fronten -johtaja Joel Almgrenille. 2014 tapahtuneessa tietovuodossa myös paljastui, että Koivulaakso on ollut perustamassa Varisverkosto-äärivasemmistojärjestöä, joka niin ikään vannoo avoimesti poliittisen väkivallan nimiin.

Lähteet: Iltalehti, Kaleva

5 KOMMENTIT

  1. “Kansanedustaja” Al-Taeheeta ja hänen kirjoituksiaan kauhisteltiin mediassa useita viikkoja joka päivä, koska oli rinnastanut ISIS-terroristijärjestön ja juutalaiset ym, mutta tämä asia taas sivuutettiin hyvin nopeasti yhdellä artikkelilla valemediassa.

Comments are closed.