Koti Uutisia Calais’ssa kolmatta päivää jatkuva pakolaismellakointi

Calais’ssa kolmatta päivää jatkuva pakolaismellakointi

1

Ranskan poliisi käytti kyynelkaasua ja vesitykkejä pakolaisia vastaan yhteenottojen aikaan “Viidakkona” tunnetussa pakolaisleirissä Calais’ssa tiistai-iltana. Edellisyön levottomuuksien jäljiltä poliisilla oli tusinoittain loukkaantuneita virkamiehiä.

UK_Calais_mellakat

250 poliisia, joista suurin osa kuului mellakkayksikköön, mobilisoitiin tiistaina lopettamaan levottomuudet pakolaisleirissä, kertoi sisäministeriön tiedottaja Pierre-Henry Brandet.

Väkivaltaisimmat yhteenotot sattuivat sunnuntaiyönä. Ainakin 26 poliisia loukkaantui, kun pakolaiset heittelivät heitä kivenmurikoilla, kertoi Gilles Debove Calais’n yksiköstä The Local -julkaisulle. Avustustyöntekijöiden ja vapaaehtoisten mukaan poliisit ampuivat kiviä viskovia pakolaisia kyynelkaasulla.

“Tämä on ensimmäinen kerta, kun täällä on ollut näin väkivaltaista. Meillä on hyvin monta loukkaantunutta kollegaa, ikävä kyllä”, Debove jatkoi. “Ongelma on, ettei koskaan voi ennustaa, mitä tapahtuu. Työskentelemme päivästä päivään.”

Yhteenotot jatkuivat maanantaiyönä, ja viranomaiset joutuivat sulkemaan pääsyn alueelle useaan otteeseen yön aikana. Poliisin mukaan noin 250 pakolaista koetti monta kertaa tukkia liikenneympyrää romulla hidastaakseen ajoneuvoja ja poliisin oli ajettava heidät pois kerta toisensa jälkeen.

Tiistaina 200–250 pakolaista yritti jälleen tukkia tietä ja he heittelivät paikalle tulleita poliiseja kivillä. Calais Portin johtaja Jean-Marc Puissesseau kertoi, että autojen kimppuun oli käyty metallipalkeilla.

Calais’n paikalliset kertovat, etteivät he tunne oloaan enää turvalliseksi 4 500–6 000 pakolaisen leirin vieressä. “Kuulimme ison pamauksen. Heräsimme ääneen. Lapseni alkoi itkeä. Sitten näimme välkkyvät valot, pakolaiset viskoivat kiviä ja niitä lenteli pihalleni ja talooni. Se oli sotaa!”, kommentoi paikallinen asukas.

 

 

Lähde: RT

1 KOMMENTTI

  1. No se. Mutta leikitäämpä nyt tyhmää. Montako raiskausta/ryöstöä/pahoinpitelyä/murhaa voidaan laskea ilomantsilaisen suden piikkiin? Ja paljonko katuhäirriöitä, sosiaalimenoja, tulkkauspalvelukustannuksia tai kotouttamiseläkettä karvaturri kaipaa? Ja moniko, siis moniko, kokee päivittäistä hankaluutta ulvovan otuksen takia? Montako toteennäytettyä kuolemaa susi on aiheuttanut? Mutta meillä järjestetään pakolaisilta eikä ensimmäisen pirjon päähän pälähdä kysyä miten paljon tuhoa matu tekee. Susi sentään pysyy metsässä, matu istuu pöydässä.

Comments are closed.