Koti Uutisia Calais’n siirtolaisleirissä raiskatut pojat tarvitsivat kirurgista apua

Calais’n siirtolaisleirissä raiskatut pojat tarvitsivat kirurgista apua

1
Calais'n "Viidakon" siirtolaiset protestoivat leirin purkamista.
Calais’n “Viidakon” siirtolaiset protestoivat leirin purkamista.

Seitsemän poikaa, iältään 14–16-vuotiaita, on kuuden viime kuukauden aikana raiskattu Ranskan Calais’n siirtolaisleirissä. Neljä heistä on tarvinnut leikkaushoitoa. Heillä kaikilla on ollut vammoja, jotka ovat tyypillisiä väkivaltaiselle raiskaukselle.

Avustusjärjestöillä on huoli leirissä asuvista lapsista, koska siellä heitä ei suojele kukaan. Leirissä asuu edelleen noin 3 800 ihmistä. Vapaaehtoistyöntekijä kertoi The Independent -julkaisulle: “Jos ottaisin yhden näistä pojista ja veisin hänet poliisilaitokselle ja sanoisin poliisille, että olen terveysalan ammattilainen ja tiedän pojan tulleen raiskatuksi, vannon, että poliisit vain kohauttaisivat olkapäitään ja jatkaisivat keskusteluaan.”

Save The Children -järjestön tiedottajan mukaan Calais’n leirissä on yli 400 yksin liikkeellä olevaa lasta. Euroopassa heitä on hänen mukaansa kymmeniä tuhansia. “Heitä odottaa hyväksikäyttö kaikissa muodoissaan, myös seksuaalinen hyväksikäyttö, usein rikollisjengeissä. Save The Children on nähnyt tätä Italiassa, Kreikassa ja valitettavasti myös Calais’ssa”, kertoi tiedottaja. Europolin vuoden alussa ilmoittaman arvion mukaan noin 10 000 yksin matkaavaa lasta on kadonnut Euroopassa.

Viranomaisten mukaan Viidakoksi kutsutun leirin eteläosan hävittäminen vie ainakin kuukauden, eikä vielä ole tiedotettu, mitä leirin muille osille tapahtuu. Paikallinen viranomainen Vincent Berton sanoi: “Emme kiirehdi tämän kanssa. Jotkut alueet ovat helpompia kuin toiset. Meidän täytyy edetä käytännöllisesti ja hyvin humaanisti.”

Kaupungin työntekijät ovat yrittäneet taivutella purkualueen siirtolaisia muuttamaan virallisiin vastaanottokeskuksiin muualla Ranskassa tai vaihtoehtoisesti lämmitettyihin kontteihin leirin läheisyydessä. Monet ovat kieltäytyneet muutosta, koska heidän tavoitteensa on piiloutua Britanniaan matkaavaan kuorma-autoon tai rekkaan. Yritys vaikeutuu, jos asumus on kauempana.

Lähde: MV-lehti

1 KOMMENTTI

  1. Noniin, eikö ole aika että homoaktivistit lähtevät tonne “Viidakkoon” protestoimaan?

Comments are closed.