Koti Uutisia Kotimaa Bussikuski puolusti itseään – sai potkut

Bussikuski puolusti itseään – sai potkut

17

Aiemmin tällä viikolla tapahtunut käsirysy johti bussikuskin pikaiseen irtosanomiseen. Espoon Ison Omenan pysäkillä sattuneesta välikohtauksesta julkaistiin videomateriaali esimerkiksi suomalaisvihamielisessä Helsingin Sanomissa.

Kuljettaja kommentoi Länsiväylä-lehdelle:

– Minua uhattiin väkivallalla. Puolustin itseäni, kun minua oli jo lyöty.

Kuljettaja myös kertoi, että mediassa julkaistu video antaa väärän kuvan eikä siinä näytetä, miten tilanne kehkeytyi.

Parikymppinen vierasrotuinen näytti väärennettyä lippua kuljettajalle. Kuljettaja pyysi miestä poistumaan. Mies ei kuitenkaan poistunut, vaan asteli tuttuun tapaan bussin kyytiin. Kuljettaja meni rotumuukalaisen luokse ja kehotti häntä poistumaan paikalta. Rotumuukalaisen kommentti tallentui kuljettajan kuvaamalle videolle: “Sä oot vain ilmaa, vittu mä tiputan sut siihen.”

Hetken jatkuneen sanasodan jälkeen rotumuukalainen kävi kuljettajaan käsiksi. Tämän jälkeen kuljettaja puolusti itseään ja löi miestä kerran. Vain kuljettajan lyöminen taltioitui silminnäkijän videolle.

Kuljettajalla ei ole aiempia varoituksia työstään, mutta silti hänet irtisanottiin seuraavana päivänä tapahtuneen jälkeen. Pohjolan Liikenteen Johan Nykvist kommentoi irtisanomista:

– Bussin ja silminnäkijän videolla näkyy, kuinka kuljettaja lyö matkustajaa. Tämä ei ole hyväksyttävää.

Lähde: Helsingin Uutiset

17 KOMMENTIT

 1. Niinhän se suomen laissa menee, että kansalainen lunastaa vasta kuollessaan itsepuolustusoikeuden.

  • näin on. mäki istuin 6 vuotta, itsepuolustuksesta. eipähän rettelöi enään se vastapuoli

 2. Pohjolan liikenne on VR:n tytäryhtiö joten mitä muuta voi odottaa. Bussin kuljettaja on “laivan kapteeni” tai “lentokoneen kapteeni”. Sitä pitää uskoa. Mutta jos joku värivirheellinen rupeaa ensin isottelemaan ja sen jälkeen käy päälle, niin kyllä sille saa opastusta antaa.

  Minusta bussikuski ei syyllistynyt muuhun kuin ehkä hätävarjelun liioitteluun. Toisaalta, hän saattoi pelätä henkensä puolesta kun vastassa oli ko. rotumuukalainen jonka lajin tiedetään vuoleskelevan puukolla kauloja poikki. Silloin sellaisesta puolustamisesta ei oikeudessa saa mitään. Kun pelkää henkensä edestä niin silloin ihminen tekee mitä tahansa puolustaakseen itseään.

 3. Belgiassa riittää tatuointi, Suomessa itsensä puolustaminen. Kyllä demokratia toimii, kun kukaan ei kuollut. Syyllinen on aina se, jolla on vaalein iho, vaikka olisi ammuttu selkään.

  Johan Nykvist voisi mennä ajelemaan parit vuorot silloin tällöin, ettei olisi aivan pihalla todellisuudesta. Toisaalta, kun on rähmällään jo, niin vaikea sieltä on nousta bussin rattiin. Ne tekee jotka osaa ja kykenemättömät jakelee potkuja.

  • Muistatteko sen tapauksen, missä linja-auton kuljettaja sai potkut, kun kuvasi rotumuukalaisia, jotka yrittivät väärennetyillä lipuilla bussiin? Mitä näillä potkuilla viestitetään muille kuljettajille ja yleisesti Suomalaisille? -On kiellettyä puolustaa itseään
   -On väärin epäillä rotumuukalaisia
   -Väärennetyillä lipuilla ja pummilla kulkeminen on sallittua
   -Rotumuukalaiset ovat aina “oikeassa”

 4. Näitä on paljon tapauksia, kun painat itsepuolusteksi neekeriä lättyyn, menee duunit ,olet rasisti paska. Osaksi jää katsella sivusta,kun aidsahmed panee ex tyttöystävääsi. Huumeneekeri puukko taskussa… Sopu sijaa antaa!

  • Mitenköhän exän tekemiset ja menemiset kuuluu kenellekkään, silloin kun on laitettu lusikat jakoon?
   Eikö kannattaisi hankkia uusi elämä ja jatkaa eteenpäin, mennä vaikka töihin, opetella siivoamaan itse, lähteä vastarinnan aktiviteetteihin yms. hyödyllistä, ettei tarvitse kyttäillä toisten tekemisiä.

   • “Tuumaaja” tuumaappa tarkemmin tuota viestiä kuvitteellisesta tapauksesta, ei siinä ilmaistu mitään kyttäilystä.

    • Kyttäily on juuri sitä, että aikaa ja vaivaa tuhlataan jonnin joutaviin seurailemisiin toisten yksityiselämässä ja pahoitetaan siitä mielensä, melkein voisi rinnastaa itseruoskintaan.
     Jos eukko jättää sen vuoksi että on menettänyt työpaikkansa, niin ei sellainen ole vaivan arvoinen kumppani, uutta matoa koukkuun tai opetella itsenäistä elämää.
     Oli kuvitteellinen tahi ei, mutta juuri tällaista tapahtuu kohtuu paljon.

 5. Tottakai sai potkut kun kyseessä oli pakoloinen. Ei Suomalaiset saa itseään puolustaa, se on rangaistavaa.

 6. Bussikuskit järjestivät työnseisauksen ja yli 40 linjaa ei kulkenut. Vaativat että irtisanotun kuljettajan potkut perutaan.

 7. Muut kuskit menivät lakkoon tämän irtisanomisen johdosta, myös kansalaisilta satelee irtisanotulle kuskille empatian osoituksia ja Nykvistin kusipäälle hyvinkin vihamielistä viestiä. Toivottavasti irtisanottu kuljettaja saa paremmasta firmasta töitä, jos ei mulkku tajua ottaa näin hyvää kuskia takaisin, lain mukaan kuljettajalla on oikeus puolustautua. Tätä se on nykyään, itseäsi et saa puolustaa varsinkaan jos vastassa on tunkeutuja.

 8. Tässä nyt on varmaan bussikuskien koulutuksessa jotenkin jäänyt epäselväksi kysymys siitä, saako rasismikortilla maksaa matkan?

  Amerikkalaisen hampurilaisketjun mallin mukaisesti koko henkilökunta on nyt lähetettävä päivän mittaiselle koulutusjaksolle.

Comments are closed.