Koti Uutisia Bulgaria laittaa armeijan Kreikan vastaiselle rajalle tunkeutujien torjumiseksi

Bulgaria laittaa armeijan Kreikan vastaiselle rajalle tunkeutujien torjumiseksi

1

UK_Bulgaria_sotilas

Bulgarian hallitus siirsi 400 sotilasta avuksi tukkiakseen Kreikan vastaista rajaa pakolaistulvalta. Lisäksi käytössä on ajoneuvoja ja helikoptereita. Reservissä on lisäksi 500 sotilasta tarpeen tullen. Sotilaiden tehtävä on yksiselitteinen: massiivisen pakolaistulvan estäminen.

Pääministeri Boiko Borisov pelkää turvapaikanhakijoiden vyöryä maahansa. Tunkeutujat yrittävät päästä Länsi-Eurooppaan Balkanin kautta, ja nykyisen virran uskotaan vain kiihtyvän. Keväällä, ilmojen lämmetessä, matkaaminen on paljon helpompaa. Myös viime vuonna pakolaistulva lisääntyi säiden lämmetessä. Uber Uutiset uutisoi jo aiemmin, että tammikuussa oli jopa 35-kertaisia pakolaismääriä edellisen vuoden vastaaviin lukuihin nähden.

Syyrian alueella on 8–9 miljoonaa sisäistä pakolaista. Lisäksi Jemen uhkaa räjähtää totaalisesti käsiin. Näiden lisäksi Afganistan, Irak ja Pohjois-Afrikan maat ovat niitä maita, joista pelätään tulevan massiivisia määriä turvapaikanhakijoita.

Bulgaria aikoo sijoittaa sotilaita Kreikan vastaiselle rajalleen pysyvästi. Bulgarialla on jo tiukka vartiointi Turkin vastaisella rajalla. Lisäksi alueella on 2 000 poliisia ja piikkilanka-aitaa, jota aiotaan nyt laajentaa. Näillä keinoin Bulgaria varautuu pakolaisten hyökkäykseen. Tästäkin huolimatta viime vuonna Bulgariaan kirjattiin yli 30 000 turvapaikanhakijaa sekä tuntematon määrä rekisteröimättömiä.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että sotilaat ovat nyt EU:n sisärajalla hoitamassa rajavalvontaa. Usko Kreikan kykyyn hoitaa rajavalvontaa on romahtanut. Samoin Turkin uhkaukset lapioida pakolaisia Eurooppaan on saanut myös Balkanin maat varpaisilleen.

Lähteet: Uber Uutiset, Nordfront.se

1 KOMMENTTI

  1. Boiko on asiasälli. On ennekin pistänyt asioita ojennukseen mm. rikollisjahdilla. Saisivat aika monet suvakkivaltiot ottaa mallia.

Comments are closed.