Koti Uutisia Pohjoismaat Brittitutkimus Ruotsin vaalien tulokseen vaikuttamisesta

Brittitutkimus Ruotsin vaalien tulokseen vaikuttamisesta

3

Ruotsin sisäisestä “turvallisuudesta” vastaava propagandatoimisto MSB tilasi riippumattomalta taholta tutkimuksen ulkopuolisten tahojen vaikutuksista vaalitulokseen. Tutkimuslaitoksena toimi brittiläinen Institute for Strategic Dialogue (ISD). ISD:n raportti julkaistiin tämän viikon maanantaina, ja ensimmäisenä siitä uutisoi Ruotsin SVT.

Raportin mukaan äärioikeisto pyrki vaikuttamaan vaaleihin, mutta heikolla tuloksella, eivätkä kampanjat olleet koordinoituja. Raportin mukaan äärioikeiston ja “Alt-rightin” toiminta keskittyi väärän tiedon ja vihakampanjoiden levittämiseen Internetissä. Levityksen alustoina ovat toimineet esimerkiksi 4Chan ja eri Discord-kanavat. “Vihakampanjoiden” osallistujat olivat ympäri Eurooppaa ja Yhdysvalloista.

Toisena suurena vaikuttajana olivat venäläiset uutiskanavat RT ja Sputnik. Raportin mukaan RT ja Sputnik antoivat tukensa useissa erikielisissä TV-lähetyksissä. Suoraa yhteyttä Kremliin ei löytynyt miltään taholta informaatiovaikuttamisen osalta.

Raportin todenpitävyydestä ja asiantuntemuksesta voi olla useaa eri mieltä. Raportissa mainitaan, että Pohjoismainen Vastarintaliike pitäisi englanninkielistä radio-ohjelmaa Daily Stormerin sivuilla. Raportissa myös mainitaan, kuinka Pohjoismainen Vastarintaliike raportoi “ennakoivasti” vaalipetoksista. Nordfront jakoi myös eniten uutisia ja artikkeleita Ruotsin vaaleista muulla kuin ruotsin kielellä verrattuna muihin “äärioikeistolaisiin” medioihin.

Koko raportti on täällä: https://www.isdglobal.org/wp-content/uploads/2018/10/Sweden_Report_October_2018.pdf

Lähde: Yle

Aiheeseen liittyen: Ruotsin vaalit epädemokraattiset https://www.vastarinta.com/etyjn-vaalitarkkailija-en-ole-koskaan-nahnyt-niin-epademokraattisia-vaaleja-kuin-ruotsissa/

3 KOMMENTIT

  1. Kuka näitä tutkimuksia enää uskoo? Ei ainakaan kansa. Kas kun ei nähty yhteyksiä Putiniin! Ehkä tutkimusta ei osattu tehdä “oikein”.

    No. Aiheeseen liittyy myös vakavampikin näkökulma. Ei vain Putin vaan koko Neuvostoliiton korkein johto. Siellä oli sellainen ilmiö, että korkeat päättävät tahot eivät saaneet oikeaa informaatiota siitä, mitä maassa tapahtuu. Siis tapahtuu oikeasti. Se johtui siitä, että “viestin tuojat ammuttiin”. Jos joku tutkija tai media kertoi todellisuudesta sellaisena kuin se on, hän välittömästi menetti virkansa.

    Neuvostoliiton korkein johto eli illuusiossa, jonka mukaa viisivuotissuunnitelman tavoitteet jatkuvasti ylitettiin, jossa herrojen pöydät aina notkuivat kaviaarista. Niinpä taloudelliset päätökset perustettiin keksitylle todellisuudelle, unelmille siitä millainen maailman pitäisi olla. Ei sille millainen se on.

  2. Nuo “tilaamiset” merkitsevät aina samaa kuin tilaaminen postimyyntiluettelosta. Jos vain rasti on oikeassa ruudussa, niin se kolttu tulee mikä on tilaukseen merkitty.
    Eivät sitten millään olleet nähneet Vladimir Putinia Tukholmassa tai sitten yksisarvista. Olen pettynyt.
    Ruotsin vaalit olivat farssi, kuten tulevat olemaan samalla tavalla Suomenkin, sillä globalistit eivät reilua peliä kestä, varsinkaan sellaisissa pippaloissa, joissa kansa pääsee vapaasti “mellastamaan” ilman “ylempiensä” ohjausta.

Comments are closed.