Koti Uutisia Talous Brittiläinen suursijoittaja lyö vetoa: Brexit ei tule toteutumaan

Brittiläinen suursijoittaja lyö vetoa: Brexit ei tule toteutumaan

2

Viime vuoden menestyneimpiin lukeutunut suursijoittaja Crispin Odey ennustaa, ettei Britannian EU-ero eli Brexit tule toteutumaan. Poliittinen eliitti on tehnyt kaikkensa, jotta demokraattisesti tehty päätös erota unionista saataisiin kumottua.

Odey yllätti viime vuonna tarkoilla talousennusteillaan, joiden ansiosta hänen rahastonsa teki 50 prosentin tuotot. Hänen mukaansa rahoitus- ja yritysmaailman ongelmat tulevat vain kärjistymään tänä vuonna. Odey on kuitenkin nyt perunut vedonlyöntinsä punnan kurssin putoamisen puolesta.

Odey itse kannatti Brexitiä, minkä lisäksi hän uskoi pitkään, että Britannia todella tulee jättämään EU:n. Sijoittajan mukaan Brexit olisi aiheuttanut ainakin väliaikaisen rajun kurssipudotuksen punnan arvossa, minkä vuoksi hän oli lyönyt vetoa siitä, että valuutta tulee romahtamaan.

Odey kuitenkin päätti luopua strategiastaan, kun alkoi vaikuttaa selvältä, että eliitti tulee estämään Brexitin tapahtumisen. Nyt hän lyö vetoa sen sijaan EU:ssa pysymisen puolesta ostaen brittiyhtiöiden osakkeita.

– Markkinat ovat jo käytännössä päättäneet, ettei Brexitiä tule tapahtumaan. Punnan arvon pitäisi nousta, se on tällä hetkellä aivan liian matala, Odey totesi lehdistölle.

Viime viikkoina myös monet muut suuret rahastot ja pankit ovat alkaneet löydä vetoa Brexitin peruuntumisen puolesta. BNP Paribas -pankin tiedottaja esimerkiksi ennusti, että eliitti tulee järjestämään uuden kansanäänestyksen asiasta, mikä tulee johtamaan siihen, että Britannia pysyy unionissa.

Lähde: Financial Times

2 KOMMENTIT

  1. Koko Brexit on alusta asti ollut pelkkä teatterinäytös johon valittiin sopivat näyttelijät projektia toteuttamaan.

    Tämän sirkuksen jälkeen kukaan ei halua enää missään pankkimafian Eurostoliitosta pois ja askeleet entistä selvempää liittovaltioistumista voidaan ottaa Euroopassa.

  2. Isojen pörssikeinottelijoiden lauseet ja ennusteet usein ovat osa keinottelua. Tarkoituksena ohjata lammaslaumat sopivaan suuntaan. Ei kannata niitä uskoa sokeasti.

    EU:n Liittovaltiokehitys se on globalistimafian tavoite, mutta se ei tarkoita että globalistimafia onnistuu siinä. EU mätänee silmiemme edessä eikä mikään rahan luominen tyhjästä ja pankkimafian “osto-ohjelmat” pelasta EUvostoliittoa.
    Pitkällä tähtäimellä koko Euvostoliitto hajoaa, ja täten Brexitkin tapahtuu, vaikka eri nimellä.

Comments are closed.