Koti Uutisia Britannian varapääministeri: mustat päätyvät yliopiston sijaan vankilaan

Britannian varapääministeri: mustat päätyvät yliopiston sijaan vankilaan

0

Britannian varapääministeri: mustat päätyvät yliopiston sijasta vankilaan

Brittiläinen liberaalidemokraattisen puolueen puheenjohtaja Nick Clegg syyttää yhteiskuntaa siitä, että mustat nuoret päätyvät todennäköisesti yhteiskunnallisen portaikon alimmille askelmille. Clegg piti puheensa Brixtonissa, missä viime syksyn rotumellakat ovat vielä asukkaiden tuoreessa muistissa.


 Kuva: Musta rotumellakoitsija on otettu kiinni Brixtonissa.

Liberaaleille ominaiseen tapaan puoluejohtaja hyökkäsi yksipuolisesti maan valkoista kantaväestöä vastaan ja syytti mustien sosiaalisista ongelmista valtiota. Päättäjän mukaan rodullinen epätasa-arvo ulottuu kaikkialle yhteiskuntaan; on valkoisten syytä, etteivät mustien firmat menesty ja ettei urheilumaailmassa nähdä huippuluokan mustia valmentajia. Erityisen vakavaa Cleggin mukaan on, että yliopiston sijaan hälyttävän suuri osa mustista päätyy jo nuorina vankilaan. Tietenkään afrikkalaistaustaiset eivät itse ole vastuussa tulevaisuudestaan.

Clegg muistutti, että Brixtonissa kytivät suuret rotukapinat jo 30 vuotta sitten. 1981 syttyneistä mellakoista liberaali syytti mellakoitsijoiden sijaan taloutta. Maan kärkipoliitikko vapautti mellakoitsijat siis kokonaan vastuusta tekemisistään. Ikään kuin mellakoitsijat olisivat henkisesti syyntakeettomalla tasolla.

Monikulturisti ehdotti myös puheessaan, että yhteiskunnan olisi annettava nykyistä enemmän rahaa mustien käyttöön, jotta väestöryhmä voisi menestyä. Mustille yrittäjille olisi esimerkiksi suotava nykyistä heppoisimmin perustein lainoja. Cleggin mukaan pankit ovat vastuussa siitä, että afrikkalaisperäiset “britit” pääsevät hyödyntämään valtavaa potentiaaliaan ja yrittelijäisyyttään.

Olisi mielenkiintoista kuulla, kuinka Clegg ja muut hänen rasismia vastustavat kollegansa ylipäätään uskovat länsimaisten valtioiden syntyneen. Kuinka valkoiset ovat kyenneet rakentamaan modernin ja teknisesti edistyneen yhteiskunnan ilman, että jonkin toisen ihmisryhmän olisi tarvinnut asettaa heille etnisiä kiintiöitä työpaikoille tai myöntää pankkilainoja ja merkittäviä virkoja?

 

Miksi mustat päätyvät yliopiston sijasta vankilaan? Ehkäpä Brixtonin väkivaltainen historia viimeisen 30 vuoden ajalta selitää ilmiötä.

Lisää aiheesta:

http://www.amren.com/mtnews/archives/2011/12/clegg_young_bla.php