Koti Uutisia Britannian elokuvajärjestö rankaisee “moninaisuuden” puutteesta elokuvissa

Britannian elokuvajärjestö rankaisee “moninaisuuden” puutteesta elokuvissa

8

Brittiläinen järjestö British Film Institute on aikeissa esittää elokuvantekijöille vaatimuksia, jotka syrjisivät etenkin valkoisia heteroseksuaaleja miehiä. Mikäli vaatimukset eivät elokuvissa täyty, menettävät elokuvatuottajat taloudellista tukea.

Amanda Nevill, British Film Instituten johtaja.
Amanda Nevill, British Film Instituten johtaja.

Valkoisen heteroseksuaalin miehen on entistä vaikeampaa saada elokuvarooleja Britanniassa, kun maan suurimman elokuvajärjestön British Film Instituten (BFI) vaatimukset elokuvatuottajille toteutuvat. BFI vaatii kolmen kriteerin järjestelmää, jossa ainakin kahden kohdan täytyy toteutua. Kriteerit ovat monimuotoisuus kankaalla, monimuotoisuus kankaan ulkopuolella ja mahdollisuuksien ja sosiaalisen liikkuvuuden luominen. Kiintiöissä on otettava huomioon sukupuoli sekä rodulliset ja seksuaaliset vähemmistöryhmät.

Syyskuussa toteutettava käytäntö toimii siten, että mitä enemmän “moninaisuutta” elokuvassa on, sitä enemmän taloudellista tukea on saatavilla. Mikäli kahta kolmesta kriteeristä ei täytetä, tukea ei myönnetä laisinkaan.

BFI vaatii muun muassa, että elokuvatuottajat antavat rooleja näyttelijöille, jotka kuuluvat vähemmistöryhmiin – myös siinä tapauksessa, että sopivampia henkilöitä olisi saatavilla. Niin ikään “moninaisuuden” tulee näkyä myös itse elokuvatiimissä; ainakin kahden johtavan henkilön on oltava vähemmistöjen edustajia, ja “avaintoimijoista”, kuten esimerkiksi ohjaajista, käsikirjoittajista, säveltäjistä ja kuvaajista, saa lisäpisteitä. Lisäksi BFI vaatii, että ainakin yksi näyttelijä “puhuu positiivisesti moninaisuudesta” elokuvan aikana.

Kriteerikäytäntö saa tukea Britannian hallitukselta, jonka kulttuuriministeri, sionisti Ed Vaizey kehuu BFI:n tapaa “nostaa rimaa”. Amanda Nevill, BFI:n johtaja, on luvannut tämän olevan “vain alkua”.

Lähteet: Nordfront.se, The Telegraph

8 KOMMENTIT

 1. Elokuva-alalla työskentelevien kannattaa vaihtaa alaa.Itse keräisin vaikka tyhjiä pulloja mielummin,kun lähtisin tanssimaan pervertikkojen pillin mukaan.

 2. No niin, nyt päästään asiaan… Tällä tavalla romutetaa se viimeinen tasokaskin elokuvatuotanto.

  Jos tältä pohjalta mietitään niin Harry Potterit olis jääneet ilman tukea. Ei myöskään olisi Brittisarjoja kuten “Hei vaan muru”, “Toinen jalka haudassa”, “Sydämen asialla”, “Pokka pitää” jne… Ehkä eniten tämä iskee valtiolliseen tuotantoon. Ei ehkä heti kaupalliseen.

  Suomessakin on TV1:llä ja TV2:lla määräys sivistää kansaa. Niidenkin katsottavissa oleva ohjelmatarjonta supistuisi minimaaliseksi jos ko. laki tulisi Suomeen.

 3. BFI meni juuri boikottiin. Katson jokaisen elokuvan tuottajat ja niiden takana lymyilevät yhtiöt. Jos tämä yhtiö siellä on, jää katsomatta.

 4. Em tiedä itkeäkö vaiko nauraa -hyvien elokuvien ystävänä? Tämä uutinen on niin uskomaton, että lähestulkoon sopisi Patriootin Viihdeuutisiin! (Suomessakin on tehtailtu poliittisesti korrekti hupipätkä nimeltä Leijonasydän…)
  – O tempora, o mores!

 5. Siis eihän kaikissa elokuvissa voi olla vähemmistöjen edustajia pilaamatta tunnelmaa! Esimerkiksi johonkin historialliseen Eurooppalaiseen sotaan sijoittuvassa elokuvassa ei voi olla paljon muita kuin valkoisia miehiä.
  Tämä tulee huonontamaan etenkin historiallisia ja tietenkin muitakin elokuvia aika paljon. Ei saa myöskään unohtaa, että tämä on RASISMIA!

 6. En tiedä kumpi huolestuttaa enemmän; Ruotsi tuossa naapurissa vai Britannia euroopassa…

 7. Kiintiöneekeristä saat lisää rahaa.

  Sairaaksi menee touhu. Ja tuohan on vielä kaiken lisäksi oikeasti rasistista.

  Noh, mitä enemmän näitä hulluuksia keksitään, sitä enemmän ihmiset heräilevät siihen, mitä Euroopassa tapahtuu.

Comments are closed.