Koti Uutisia Ulkomaat Britannia kiristää sosiaalisen median vihapuhetuomiota – “vihatrollaamisesta” vankilaan

Britannia kiristää sosiaalisen median vihapuhetuomiota – “vihatrollaamisesta” vankilaan

2

Britanniassa vihapuhe sosiaalisessa mediassa on entistä tarkemmassa syynissä. Tuomareiden uudessa ohjeistuksessa suositellaan aikaisempaa kovempia tuomioita vihapuheesta rodullista, uskonnollista tai seksuaalista vähemmistöryhmää kohtaan. “Rasistinen” tai “homovastainen” materiaali johtaa jatkossa vankeustuomioon, joka voi olla pituudeltaan jopa useita vuosia.

“Vihatrollaamiseen” syyllistyvät kommentoijat saavat kuuden kuukauden vankeustuomiot. Rankemmasta vihapuheesta, esimerkiksi terveyttä uhkaavista kommenteista tai isolle yleisölle levitettävästä vihapuheesta tulisi rangaista kolmen vuoden vankeusrangaistuksella. Vaikka vihapuhujan kirjoittamat tekstit tai sanat eivät uhkaisi kenenkään terveyttä tai olisi laajalle yleisölle levinneitä, tulisi häntä rangaista vuoden vankeusrangaistuksella.

Professori Anthony Glees kommentoi tuomarien ohjeistuksia outoina todeten, etteivät ne ole tiukkoja siellä, missä niiden pitäisi olla, mutta liian tiukkoja siellä, missä niiden ei pitäisi olla.

“Vain kolme vuotta vihapuhumisesta, joka aiheuttaa ihmisten kuolemia? Järkyttävän vähän”, Glees toteaa. Hän kuitenkin jatkaa kritisoimalla “vihatrollaamisesta” koituvaa kuuden kuukauden tuomiota kysymällä, mahtaako vankiloissa tila riittää.

Lähde: Daily Mail

2 KOMMENTIT

  1. Romahtamis pisteessä. Lontoohan on jutikoiden korruptio pesäke. Heitä on vaikea saada ulos britesitä.

Comments are closed.