Koti Uutisia Ulkomaat “Brasilian Trump” johtoon maan presidentinvaaleissa

“Brasilian Trump” johtoon maan presidentinvaaleissa

1

Brasilian kansalaiset äänestivät sunnuntaina presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Oikeistokandidaatti Jair Bolsonaro johtaa tällä hetkellä vaalikamppailua takanaan noin 37 prosenttia äänestäjistä.

Bolsonaro, jota joskus kutsutaan myös “Brasilian Trumpiksi”, on lähtenyt presidentinvaaleihin teemoinaan leikkaukset, kovemmat otteet rikollisuutta ja korruptiota vastaan sekä kuolemanrangaistuksen ottaminen käyttöön. Kuten Trumpilla myös Bolsonarolla kerrotaan olevan yhteyksiä globalistisiin valtarakenteisiin; ruotsalaisen marxilais-leninistisen Proletären-lehden mukaan Bolsonaro olisi kutsuttu Council on Foreign Relationsin tilaisuuksiin.

Bolsonaron perässä on noin 25 prosenttia tällä hetkellä äänistä kahminut vasemmistokandidaatti Fernando Haddad. Haddadia voi pitää korruptiosyytteissä rypevän entisen presidentin Luiz Inácio Lula da Silvan seuraajana. Bolsonaron ja Haddadin odotetaan pääsevän vaalien toiselle kierrokselle. Mielipidemittausten mukaan toisesta kierroksesta tulee tasainen ja tiukka taisto kandidaattien välillä.

Lähteet: Nordfront, BBC

1 KOMMENTTI

Comments are closed.