Koti Uutisia Bosnialaisten yhteisö protestoi mustien väkivaltaa vastaan St. Louisissa

Bosnialaisten yhteisö protestoi mustien väkivaltaa vastaan St. Louisissa

4

St. Louisin bosnialaisen Bevo Mill -yhteisön asukas, 32-vuotias Zemir Begic, menetti sunnuntaina 30. marraskuuta henkensä joutuessaan neljän teinin hyökkäyksen kohteeksi. Begicin vaimo Arijana Mujkanovic kertoi olleensa miehensä kanssa autossa, kun joukko hyökkäsi kulkuneuvon kimppuun potkien ja hakaten. Viimeisenä tekonaan Begic ehti työntää vaimonsa suojaan ennen kuin hyökkääjät repivät hänet ulos autosta ja pahoinpitelivät hänet hengiltä lyömällä muun muassa vasaralla. Begic sai vakavia osumia pään alueelle ja kuoli muutamaa tuntia myöhemmin sairaalassa.

Zemir Begic, yksi mustan väkivallan valkoinen uhri.
Zemir Begic, yksi mustan väkivallan valkoinen uhri.

Myös toinen bosnialainen, 24-vuotias Seldin Dzananovic, joutui todennäköisesti saman jengin hyökkäyksen kohteeksi hieman ennen Begiciä. Hän onnistui kuitenkin ajamaan hyökkääjät pois ja selvisi pienillä vammoilla. “Olin onnekas, sillä Jumala oli puolellani”, kertoi Dzananovic STLtoday.com-uutissivustolle.

Poliisin ollessa haluton selvittämään hyökkäyksiä alkoivat Bevo Millin asukkaat vastatoimiin. Sunnuntaiyönä asukkaat pystyttivät Begicille muistomerkin sekä pysäyttivät liikennettä Bevo Millissä. Päiväisen hyökkäyksen lisäksi he protestoivat sitä, ettei poliisi suojele kansalaisia tarpeeksi hyvin. “Väkivaltaisuudet liittyen Darren Wilsoniin (valkoiseen poliisiin, joka ampui mustan rikollisen Michael Brownin Fergusonissa) alkavat levitä tännekin. Se ei ole reilua”, kertoi nimettömänä pysynyt protestiin osallistunut vanhempi nainen. Myös Arijana Mujkanovic piti puheen miehensä muistoksi.

Paikalla oli myös mellakkavarusteisia poliiseja. Mielenilmaus sujui ilman fyysisiä yhteenottoja ja päättyi aamuyöstä, kun poliisin tiedottaja ilmoitti, että kaksi pahoinpitelystä epäiltyä henkilöä on otettu kiinni. Kolmas epäilty ilmoittautui itse poliisille maanantaina. Kiinniotetut ovat 15-, 16- ja 17-vuotiaita, ja yksi heistä on latino ja kaksi mustia. Neljäs epäilty henkilö on yhä vapaana. Poliisin mukaan epäillyillä ei ollut rasistista motiivia käydä Begicin kimppuun.

Lähteet: Huffington Post, STLtoday.com, KMOV

4 KOMMENTIT

  1. “Poliisin mukaan epäillyillä ei ollut rasistista motiivia käydä Begicin kimppuun.” Yllätys yllätys

    • “bosnialainen tappoi mustan nuoren, motiivina rasismi!”

      Yllä oleva otsikko olisi hyysäreiden märkä uni.

  2. Niinpä niin ,mikään yllätys ei myöskään ollut että tapauksesta uutisoinut iltapäivälehti ei sanallakaan viitannnut tekijöiden etniseen taustaan,todeten kyseessä olleen teinien valitettava ajattelemattomuus,uutinen sinänsä antoi vahvan syyn olettaa kyseessä olleen etnisesti ja henkisesti kehittymättömistä ihmisistä.

Comments are closed.