Koti Uutisia Pohjoismaat Borlängen kunta haluaa estää PVL:ää vuokraamasta tiloja kunnalta

Borlängen kunta haluaa estää PVL:ää vuokraamasta tiloja kunnalta

0
Oikealla Borlängen sosiaalilautakunnan puheenjohtaja Kenneth Persson

Borlängen kunnan saatua vihiä siitä, että Vastarintaliike järjesti tammikuussa tapahtuman Idkerbergetin Folkets Husissa, ovat he päättäneet alkaa tulkita lakeja uudelleen siten, että ihmisiä jotka haluavat pohjoismaisten kansojen selviävän kohdeltaisiin toisen luokan kansalaisina.

– Turvallisuusosastomme tutkii parhaillaan, miten voisimme vaikuttaa siihen että kuntamme tiloja vuokrataan järjestöille, joille yrityksetkään eivät halua tilojaan vuokrata, kommentoi sosiaalidemokraatti Kenneth Persson, Borlängen sosiaalilautakunnan puheenjohtaja.

Vastarintaliikkeen estämiseksi pitämästä lisää rauhallisia, siistejä ja ongelmia aiheuttamattomia tilaisuuksia kunta kartoittaa nyt, voisiko tulevaisuudessa järjestöjen vuokratessa tiloja vuokrasopimuksen allekirjoittaa vain järjestön itsensä eikä yksityishenkilön nimellä, kuten nykyään sopimusta allekirjoittaessa tehdään.

– Missään ei sanota, että bulvaani voi vuokrata tiloja kunnalta. Se on tehtävä yksityishenkilönä, ja silloin meidän on vaikea selvittää, vuokraako tilan sellainen taho jonka emme halua sitä vuokraavan, kommentoi Persson.

Toisinajattelijoilta kieltäminen vuokrata kunnalta tiloja rikkoo kunnan omia tasa-arvoperiaatteita; ”kuntien ja maakäräjien tulee käsitellä kansalaisiaan samanarvoisina, ellei ole asiallisia syitä menetellä toisin”. Siitä huolimatta että on laitonta kieltää poliittista oppositiota vuokraamasta maata ja tiloja, on tätä tapahtunut Ruotsissa jo useamman kerran. Muiden muassa Gotlanti ei antanut Vastarintaliikkeelle lupaa vuokrata maa-aluetta Almedalen-viikolle 2018 vaikka he tiesivät syyllistyvänsä siinä rikolliseen tekoon. Myös Nackan kunta on vastikään estänyt Vastarintaliikkeen jäseniä harrastamasta liikuntaa tiloissaan.

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Värmlandin ja Taalainmaan aluejohtaja Pär Sjögren kommentoi Nordfrontille, että borlängeläisen sosiaalidemokraatin tempaus on ”epätoivoisen systeemin tarttumista epätoivoisiin keinoihin” yrityksissään vaikeuttaa opposition toimintaa:

– Tämä tapaus puhuu mielestäni paljon siitä, kuinka niin kutsutut ”demokraatit” käytännössä toimivat. Suunnittelevatko he mielipiderekisteriä vai kuinka tämä toimisi käytännössä? Eiväthän he voi yrittää estellä meitä kuin laittomin keinoin. Tulemme tietenkin vastaamaan tällaiseen toimintaan parhaaksi katsomallamme tavalla.

Lähde: Nordfront