Koti Uutisia Boråsin viimekuisesta mellakasta syytteet neljälle

Boråsin viimekuisesta mellakasta syytteet neljälle

0

UK_puukko_Ruotsi

Toukokuun 9. päivänä ja sitä edeltävän viikonlopun aikana oli Hässleholmin tunkeutuja-alueilla ollut rauhatonta. Kahdeksan aikaan illalla poliisi sai useita ilmoituksia siitä, että tunkeutujat ampuivat ruotsalaisia raketeilla ja että läheisellä jalkapallokentällä oli levottomuuksia.

Paikalle saapunut poliisipartio yritti rauhoitella tunkeutujia, mikä vain villitsi heitä entisestään. Kun poliisit tarkastivat erään mopedistin, tunkeutujat hyökkäsivät poliisipartion kimppuun.

Poliisit sumuttivat kyynelkaasua jengiä kohti, jotta he perääntyisivät ja jotta poliisit pääsisivät autoonsa turvaan. Eräs tunkeutujista potkaisi toisen poliiseista maahan, kun muut kiipesivät auton päälle ja yrittivät hajottaa ikkunoita.

Maassa maannut poliisi ei päässyt heti ylös, ja naispuolista poliisia yritettiin koko ajan kampittaa maahan. Nainen pystyi hetken puolustautumaan, kunnes hän huomasi, että eräs uusruotsalainen oli käymässä hänen päällensä puukon kanssa. Nainen ehti nostaa kätensä eteen suojaksi, ja puukko upposi naisen kainaloon.

Paikalle oli tulvinut tapahtumien aikana noin 100–150 tunkeutujaa, ja poliisit ampuivat ilmaan päästäkseen autoon turvaan ja sieltä sairaalaan.

Nyt neljää ei-valkoista tunkeutujaa vastaan on nostettu syyte. Päätekijä on syytteessä epäiltynä murhayrityksestä. Tekijä on kurdimies, joka väittää olevansa 17-vuotias, vaikka hänen oikea ikänsä on 25–30. Hän on hakenut Ruotsista turvapaikkaa viime syksynä. Muut ovat syntyneet vuosina 1995–1998 ja he ovat kotoisin Afganistanista ja Irakista.

Lähde: Kansalainen.fi