Koti Uutisia Talous Bloomberg: Uusi öljysota ja koronahysteria luomassa markkinakriisiä

Bloomberg: Uusi öljysota ja koronahysteria luomassa markkinakriisiä

16
iran_crude

Saudi-Arabian ja muiden öljyntuottajien hintasota yhdistettynä koronaviruspaniikkiin voi synnyttää “täyden markkinakriisin”, uutisoi Bloomberg. Tilanteesta tekee riskialttiin se, että maailmassa on juuri nyt historiallisen paljon velkaa.

Öljyntuottajien hintasota on romuttanut osakkeiden arvot jo useissa arabipörsseissä. Myös länsimaissa osakkeet ovat kärsineet koronaviruksen vuoksi. Mikäli arabimarkkinoiden ongelmat leviävät länsimaisiin ja aasialaisiin pörsseihin, voivat kahden kriisin yhteisvaikutukset olla vakavia.

Axicorp-yhtiön johtava markkinastrategi Stephen Innes totesi Bloombergille, ettei nykyisille kriiseille näy loppua. Hän muistutti, että öljyn romahdus tulee vaikuttamaan globaalisti kaikkiin markkinoihin.

Lähde: Bloomberg

16 KOMMENTIT

 1. En ymmärrä. Mitä väliä on jonkun osakkeen hinnalla?
  Firma joko pyörii tai sitten ei, osakkeen hinnasta riippumatta.

  • Välistävetäjät eivät rikastu niin paljon, kun osakkeiden arvo laskee.

   • Korjataan sen verran, että välistävetäjät eivät rikastu kun pörssikurssit ovat stabiilit.

  • Tällainen vanha kommentti löytyi, joka selittää hieman asiaa:

   “Mitäs tykkäätte Vake Oy:stä? Nyt voi Pipipään Juha sanoa: en minä mitään myynnyt, eikä eduskunta, vaan se oli tuo Vake kun möi. Nyt ei tarvitse edes eduskunnan nimellisesti mistään päätellä tai äänestellä, sillä Vake myy selkäsi takana kyllä Postin, Altian, Nesteen ja kaiken vähänkin tuottoisan tässä maassa. No, Postihan ei mitään tuota, mutta pitäisikö sen? Eikö pakettien ja kirjeiden lähetys ole sellainen ihan perusoikeus meille kurjille suomalaisillekin? Turha sitä on kilpailuttaa ja ajaa koko hommaa piippuun ja sitten pakettiin. Jos vain jaettaisiin kansan posti ja lopetettaisiin kaikki tämä tulosvastuullinen kvartaaliajattelu, mediaseksikäs ulkoistaminen ynnä “järkeistäminen” ja muu sekoilu. Juuri postista joku isoperseinen ämmä (joku yliapulaisvarajohtaja/outsourcing junior vice-president communications expert?) sanoi: “Aina meillä on pienet YT:t päällä.” Että semmoista. Pipilän Nuha lahkokavereineen voi myös samaan hengenvetoon todeta: en minä mitään Vakelta ostanut, vaan lapseni, veljeni, serkkuni ja vaimoni vain…

   Vake rikastuu siis siirtämällä valtion omaisuutta omaan salkkuunsa, sekä “kehittämällä” (leikkaamalla/kilpailuttamalla/potkuja antamalla/supistamalla/huonontamalla) että “ottamalla vastaan ja luovuttamalla osakkeita.” Aika kiva tuo viimeinen; niin nätisti sanottu. Tämä on siis osakekeinottelua, ei pörssikeinottelua, sillä Vake suhmuroi ja puliveivaa listaamattomilla osakkeilla. Mutta yhtälailla niillä on arvonsa, jolla ne ostetaan ja myydään. Tuo marginaali on se voitto, joka jonkun (=kansan) selkänahasta otetaan. Ei siis eroa pörssiosakkeista mitenkään, paitsi että Pörssi Oy puuttuu tästä pelistä, eikä ota omaa osuuttaan bisneksestä eli voitontavoittelusta näin selkosuomeksi.

   Sipilä & Co., nousevan polven perskekolaiset ihmelapsipoliitikonalut sekä muut vasemmistolaiset niin oikealta kuin vasemmalta repivät hintaa ostamalla ja myymällä osakkeita. Hintoja saadaan hilattua ylös kusettamalla eli nostamalla hintaa keinotekoisesti. Pörssi Oy ei suoranaisesti tässä ole rikoskumppanina, mutta media sekä pankkimaailma sitäkin enemmän. Hyväveliverkostolaiset ynnä muut maanpetturit voivat ottaa halpaa lainaa ja maksaa sillä osakkeen hintaerotuksen ostajan puolesta tai sillä halvalla lainalla ostaa osakkeet itselleen kalliimmalla, ja sitten hinnan noustua myydä ne jälleen pois. “Kattokaa ny, kuin nuin kalliilla ostettiinkin! Luki ihan lehessäki, sano!” Lehden päätoimittaja (ja se pankinjohtaja) vain “sattuu” olemaan Jewhad Zippilän loošikaveri.

   Takkiin jos tulee tai vahinko sattuu, niin voit olla VARMA sen olevan minä & sinä joka nämä kuprut korkoineen maksaa. Ja silloinhan leikataan ja irtisanotaan – ihan vitun sama mitä nämä “päättäjämme” ja muut juutalaisten sylikoiranperkeleet valehtelivat eduskunnan vitsinkerrontakilpailuissa juuri vain hetkeä aiemmin. Ainoa probleema on ettei ketään vain enää ole pitkään aikaan naurattanut…”

   Ja Spherical Sapphirelle: kyllä kurssin laskulla tehdään rahaa ihan samalla tavalla, kun nousullakin. Puhutaan nk. shorttaus-kaupoista, joka on optio-systeemin käänteinen mekanismi: merkataan hinnat alaspäin ja tehdän osakkeen kurssin laskun verran voittoa.

   “Aina meillä on pienet YT:t päällä” on myöskin suora sitaatti Postin ämmältä. Oli Postinen-lehdyskässä. Sitaattia ei enää tosin löydy mistään, ovat pitäneet huolen siitä.

 2. Punaviherhallitus sai koronasta hyvän tekosyyn epäonnistumiselleen, joka romahduttaa todennäköisesti koko valtion talouden.

 3. Kapitalismi vaatii jatkuvaa kasvua, jos kasvu tyrehtyy niin kapitalismi romahtaa. Maapallo on rajallinen ja kestävän kasvun rajat saavutettiin jo 60-luvulla. Mutta sen sijaan, että kasvua olisi ryhdytty ohjaamaan uusille urille jatkettiin samaa rataa kuin ennenkin. Ihmiskunnalle käy kuin Pääsiässaarten asukkaille, jotka tuhosivat omat elämän edellytyksensä.

  Kapitalismissa osakemarkkinoilla ei ole mitään suoraa yhteyttä reaalitalouteen. Vuoden 2008 romahduksen jälkeen keskuspankit ovat pumpanneet miljardeja pankeille jotka ovat lainanneet sitä yrityksille. Yritykset ovat ostaneet lainarahoilla takaisin omia osakkeitaan, koska tämä nostaa osakkeiden hintoja ja sitä kautta pääjohtajien palkkioita. Osakkekurssit ovat tästä syystä nousseet vaikkei reaalitaloudessa ole tapahtunut mitään mikä olisi antanut tähän aihetta.

  Lainan määrä on nyt niin suuri Yhdysvalloissa, että mikäli talous kääntyisi nousuun niin useat yritykset menisivät samantien konkurssiin. Tämä johtuu siitä, että talouden kasvaessa korot lähtevät nousuun mikä kasvattaisi korkomenot niin suuriksi ettei yrityksillä olisi mahdollista hoitaa niitä.

  COVID-19 ja öljyn hinnan lasku voivat antaa alkusysäyksen USA:n talouden romahdukselle, mutta ne eivät ole sen syy. USA:n talous on ollut pitkään. Jos osaa englantia, niin RT:n Kaiser Report on hyvä talousohjelma jossa asiat esitetään selkokielellä.

  Videolla Donella Meadows kertoo mitä tuleman pitää. https://www.youtube.com/watch?v=f9g4-5-GKBc

  • Hieno kommentti. Kiva nähdä että ajattelevia, fiksuja ihmisiä löytyy Suomestakin.

   Pörssi ja luottoluokittajat ovat voittoatekeviä yrityksiä työntekijöineen siinä kuin McDonald’s tai Dressman. (Liekö Dressmania enää olemassa?)

   Pörssit ja kurssithan eivät ole mikään autonominen entiteetti, joka elää omaa elämäänsä tehden mitä lystää. Se on totaalisen kontrollin alla, jota sisäpiiri pyörittää. Eli tietty porukka tietää etukäteen jokaisen kurssin heilahduksen suuntaan tahi toiseen. Niin sitä voittoa tehdään.

  • Kapitalismi vaatii myös (“loputtoman”) kasvun jälkeisen romahduksen, jolloin sitä satoa todella niitetään: veronmaksajien rahoilla pelastetaan “too big to fail” -yritykset/pankit ja ihmisten lainojen pantteina oleva omaisuus ulosmitataan/myydään pilkkahintaan.

   Tämä on pelkkää valehtelua, hysterian lietsontaa, mielenmyrkytystä ja varkautta koko systeemi. Media ja pankit ovat samoissa, kelmeissä käsissä. Ihmisiä kontrolloidaan totaalisesti. Monia ei kiinnosta edes nähdä totuutta. Pankkikusetuskin on mielestäni kovin yksinkertainen asia, mutta kertoo suomalaisistakin aika paljon, ettei ketään oikein tunnu huvittavan/kiinnostavan ajatella edes koko asiaa.

   No, ehkä nyt pian silmät aukeavat ihmisiltä.

 4. Maailmassa on historiallisen paljon velkaa = juutalaisilla talousrikollisilla on historiallisen paljon omaisuutta.

 5. Yksinkertaisia pointteja rahataloudesta ja rahan syntymekanismista:

  • MIKÄÄN MÄÄRÄ kulutusta TAI toisaalta säästöjä ja leikkauksia EI pelasta meitä tuholta tässä korolliseen velkaan perustuvassa huijaussysteemissä. Olemme aina lopulta saman ongelman äärellä: meillä ei ole tarpeeksi rahaa. Toki pärjäämme nyt luottokortteinemme ja pikavippeinemme, mutta mitä sitten, kun juutalainen kiristää hinnat niin ettei enää ole varaa ruokaan eikä puhtaaseen veteen?

  • Ennen jokaista palkan-, etuuden- tai eläkkeenmaksua ja ennen jokaista investointia on ensin otettava uutta velkaa. Mikään työ tai tuotanto ei luo järjestelmään sen arvoa vastaavaa määrää rahaa, vaan UUSI KOROLLINEN LAINA ainoastaan luo sen määrän verran sitä. Aina ensin on velka – sitten vasta KAIKKI muu. Jos rahaa ei käytetä (eli uutta lainaa ei oteta), kaikki pysähtyy: palkanmaksut, tuotanto jne.

  • Juutalaiselta lainattu korollinen velkaraha itsessään aiheuttaa ongelman! Se on kitkettävä juurineen pois Euroopasta – se on meidän ainoa pelastuksemme. Muuten emme koskaan hallitse itseämme: maanpuolustus- tai maahanmuuttopolitiikkaamme, hallitustamme, koulutusjärjestelmäämme tai YHTÄÄN MITÄÄN. Ainoa keino elämän jatkumiseksi Euroopassa ja Suomessa on irtaantua tästä riistojärjestelmästä, joka vie meiltä itsemääräämisoikeuden! Rahanluontimonopoli on saatava takaisin ITSENÄISELLE, VALTIOLLISELLE, VOITTOATAVOITTELEMATTOMALLE KESKUSPANKILLE, jolloin määräämme itse täysin kansallisen rahantarpeemme, pidämme inflaation kurissa ja nousemme lähelle täystyöllisyyttä!

  • Se jolla raha on (se joka rahan luo) laatii säännöt, ja se joka laatii säännöt, saa lopulta kaikki rahat. (Kaikki omaisuus ulosmitataan pilkkahintaan/ryöstetään perintöveroilla ym. kestämättömillä maksuilla ja ihmiset päätyvät orjatyövoimaksi juutalaisille. Verorahoillamme maksetaan sionistisille yksityispankeille lainojemme korkomenoja!)

  • Kaikki talouskriisit ja sodat luodaan keinotekoisesti. Markkinoita ohjataan täysin kulloinkin haluttuun suuntaan eli ne eivät ole mikään ihmisen tahdosta riippumaton, itsenäinen entiteetti! Sisäpiiri so. juutalainen, kansainvälinen pankkimafia tietää etukäteen kaikki pörssikurssien muutokset ymv. sillä he omistavat pörssit, luottoluokittajat jne. – ja nekin ovat itsessään YRITYKSIÄ.

  • Uusi, pankista lainattu raha tehdään KIRJANPITOTEMPULLA TYHJÄSTÄ. Sitä ei ole siihen hetkeen asti ollut olemassa. Rahaa ei luoda mistään kulta- tai muustakaan reservistä, eikä pankki missään nimessä lainaa siellä jo olevia eli sinne asiakkaiden tallettamia rahoja, sillä niistä rahoista pankki maksaa talletuskorot asiakkailleen!

  • Toisen on hävittävä (-), jotta toinen voi voittaa (+). Molemmat (kaikki) eivät voi voittaa.

  Huom. toisto: “Kaikki talouskriisit ja sodat luodaan keinotekoisesti. Markkinoita ohjataan täysin kulloinkin haluttuun suuntaan eli ne eivät ole mikään ihmisen tahdosta riippumaton, itsenäinen entiteetti! Sisäpiiri so. juutalainen, kansainvälinen pankkimafia tietää etukäteen kaikki pörssikurssien muutokset ymv. sillä he omistavat pörssit, luottoluokittajat jne. – ja nekin ovat itsessään YRITYKSIÄ.”

  Esim. (((IS))) ja (((HS))) rummuttivat keväällä YO-valmistujaisten aikaan lapsia ja nuoria SIJOITTAMAAN lahjaksi saamansa rahat. Kas, kas… Joku taisi tietää etukäteen “kriisistä”.

  • Itse olen kasvisyöjä (+muna/juusto/maito) niin on tullut vedettyä D:tä, C:tä ja B6/12:ta jopa päivä jo melkein 20 v. pian. Joskus ostan rautaa ja maitohappobakteeria myös. D on tärkeää meille pohjoisella pallonpuoliskolla eläville. Tuli vedettyä jopa 240 µg enimmillään, mutta nykyisin nappaan aamuisin yhden 100 µg:n napin. B6/12 (“lihavitamiini”) on erittäin tärkeää kasvisyöjille! Ostan Neurobion Fortea/Maxia.

   C:tä voi kiskoa 500 tai 1000 mg päivässä, sillä se on vesiliukoista. Jos on flunssaa tai muita tauteja liikkeellä – tai kropassa tuntuu siltä – niin tulee vedettyä tuo tuplasatsi eli tonni. Kuunnelkaa kroppaanne, ihmiset!

   Syksyllä kun keräillään sieniä, niin niistä saa paljon D-vitamiinia. Silloin ei kannata vetää enempää kuin 50 tai 100 µg nappina, sillä muuten menee yli ja tulee huono olo. Kerran minulle kävi noin. Joku kuvailee D-yliannostusta auringonpistoksen kaltaiseksi olotilaksi.

   Marjoja, hedelmiä, inkivääriä, valkosipulia ja sipulia – kyllä pysyy terveenä! Tupakat ja viinanlitkut pois. Saunakaljat saatan joskus ostaa, mutta tuossa eilen kun kävin kaupassa, niin unohtuivat nekin sinne hyllylle. Itsetehty kotikalja on hyväksi havaittu juoma meidän huushållissa.

 6. Korona onnistuttiin pysäyttämään Kauko-Idässä massiivisilla toimilla mutta sitä ei edes yritetä pysäyttää Euroopassa, eikä Pohjois-Amerikassa. Laittaa miettimään, onko tämäkin koko case kohdistettu eurooppalaisia vastaan.

  • Eiköhän tuo ole vain osa pörssiosakeyhtiöiden (ja Pörssien itsensä) ohjaamista. Kovasti on ihmisiä ainakin (((median))) toimesta käsketty sijoittamaan viimeisen vuoden aikana…

   Italiahan on se ensimmäinen kohde ja määränpää moniosaajille ja muille partalapsosille… Suomikin tahtoo rajat auki vaikka meilläkin alkaa jo tartuntoja olla, joten eiköhän se kerro kaiken tästä tilanteesta. Italian kuolleisuusprosentti on jo 7.

 7. Lukuisat asiantuntijat ovat ottaneet viikolla kantaa öljymarkkinoiden tilanteeseen ja selkeä konsensus on tavoitettu siinä, että suurimpana häviäjänä maanantaina romahtaneissa öljyhinnoissa on Yhdysvaltojen nopeasti paisunut liuskeöljytuotanto, jolla on kiivaasti kasvatettu Yhdysvaltojen vientiöljyn määrää, täytetty ja kaapattu markkinoita.

  USA:n harjoittama tuotantotapa on kuitenkin paljon kalliimpaa perinteiseen öljypumppaukseen nähden, joten nyt kannattamattomaksi muuttuneelle USA:n ölytuotannolle odotetaan pikaista romahdusta ja konkurssiaaltoa. Todellinen kohde mahdolliselle ”hintasodalle” on siis tosiasiallisen tilanteen perusteella Yhdysvallat ja petrodollari.

  Samaan aikaan perinteiset öljytuottajat, kuten Venäjä ja Saudi-Arabia vakuuttavat, että ne voivat myydä useiden vuosien ajan öljyä jopa nykyistä romahtanutta hintaa paljon alemmillakin tasoilla, tehden silti yhä voittoa kaupassaan ja säilyttäen tai voimistaen markkina-asemaansa.

Comments are closed.