Koti Uutisia Ulkomaat Berliinin vanhin poikakuoro haastettu oikeuteen sukupuolisyrjinnästä

Berliinin vanhin poikakuoro haastettu oikeuteen sukupuolisyrjinnästä

7

Kansainvälisesti tunnettu poikakuoro ei ole sallinut tyttöjä riveihinsä koko 554-vuotisen historiansa aikana. Nyt 9-vuotiaan tytön äiti on haastanut kuoron oikeuteen, kuoron hylättyä tyttären jäsenhakemuksen sukupuolen perusteella.

Äidin mielestä kuoroon mukaan pääseminen sukupuolen perusteella rikkoo Saksan perustuslakia ja tyttärensä yhtäläisiä mahdollisuuksia. Kuorolle on kyllä pelkästään tytöille tarkoitettu kumppanikuoro, mutta äiti väittää ettei se ole samaa tasoa kuin historiallinen poikien kuoro, jonka aikoinaan perusti kuuluisa romantiikan ajan säveltäjä Felix Mendelssohn, ja vaatii nyt valtiolta toimenpiteitä asian korjaamiseen.

Lähde: RT

7 KOMMENTIT

 1. No jo on äidillä draaman hakua ja makua.. Säälittävää toimintaa. Mutta näköjään tämäkin pitää saada pilattua, mustamaalattua ja tuhottua. Ei jätetä mitään perinteistä..

 2. Kuorojen tyypit ovat mies-, nais-, poika-, seka- ja tyttökuoro sukupuolittain jessus kysymys on musiikista ja sen tulkinnasta eikä sukupuolesta. Seuraavaksi varmaankin joku cyberpunkkitaristi valittaa ettei häntä eikä skittaa huolittu kamarimusiikkia soittavaan kvartettiin joka koostuu sellististä ja kolmesta viulistista.

 3. Romantiikan aika oli 1800-luku kuten Felix Mendelssohninkin. Näin ollen väite, että Mendelssohn olisi perustanut tämän kyseisen poikakuoron, on vahvasti liioiteltu. Varsinkaan hän ei ole voinut perustaa sitä 344 vuotta ennen syntymäänsä.

 4. Samaa pelleilyä kuin tyttöjen tunkeminen poikien jääkiekko-tai jalkapallojoukkueisiin.
  Poikia vaan ei päästetä tyttöjoukkueisiin.
  Suvaitsemattomimpia ovat homot ja lesbot.
  Miss ja Mr kisoihin pääsee heteroiden lisäksi kaikki muutkin. Vaan yritäpä Mr-gay tai Miss lesbian kisaan jos olet hetero! Ei käy!
  Outoa on tämä meininki, ensin väittävät ettei sukupuolia ole ja kohta perään että niitä onkin vaikka kuinka monta!
  Sama rotujen kanssa, ei ole mitään rotuja!
  Ka kuitenkin alkaa jossain älämölö rotusorrosta!
  Ja valkoisesta ylivallasta paasataan.
  Mites ne yli 100 maata joissa on musta ylivalta?
  Eikös sinne pidä äkkiä siirtää kiintiövalkoihoisia, koska monimuotoisuus?

Comments are closed.