Koti Uutisia Ulkomaat Berliiniin avautui uusi ulkomaantiedustelun päämaja

Berliiniin avautui uusi ulkomaantiedustelun päämaja

4

Viimeisen kahdentoista vuoden ja 1,1 miljardin euron jälkeen Berliiniin valmistui uusi massiivinen vakoilukeskus. Kompleksissa työskentelee noin 4 000 BND:n (Saksan ulkomaiden tiedustelupalvelun) työntekijää.

Liittokansleri Angela Merkel puolustelee vakoilukeskusta sillä, että keskusta ei käytetä ”omaa kansaa” vastaan. BND:n tehtävä on vakoilla vain ulkomaita. Kuitenkin uusi keskus kerää jopa 220 miljoonaa puhelutietoa päivässä jatkotutkimuksia varten ympäri maailmaa, miksei jopa Suomestakin.

Saksalaiset ovat verranneet uutta keskusta lähinnä Itä-Saksassa toimineeseen Stasiin.

Lähde: Iltalehti

4 KOMMENTIT

  1. Aivan, sen tehtävänä on vakoilla kaikkia EU:n kansalaisia ja toimittaa tiedot suoraan oligarkkien kätyreille. Tämän jälkeen “Vuonna 1984” on pelkkää lastenleikkiä.

    Odotan sitä hetkeä kun meidän pisteytystä käytetään meitä vastaan. Eli, jos on liikaa miinuspisteitä niin passin hankkiminen kestää pidempään, vakuutusmaksut nousevat, jonotuksissa joutuu aina taaemmas ja rahoituslaitoksistakin saa huonommat ehdot. Meillähän on jo pisteytysjärjestelmä käytössä. Mutta sitä ei virallisesti vielä käytetä kansalaisten luokitteluun.

  2. Keskus todennäköisesti saa pohjoismaiden tiedot ruotsalaisilta, siellä kun on oma tiedonkeruukeskus tukholman lähellä.

Comments are closed.