Koti Uutisia Ulkomaat Berliini varautuu joulumarkkinoihin uudistetuin turvatoimin

Berliini varautuu joulumarkkinoihin uudistetuin turvatoimin

9

Kaksi vuotta sitten 12 ihmistä kuoli Berliinin perinteisillä joulumarkkinoilla, kun muslimiterroristi Anis Amri varasti puolalaisen rekan ja ajoi ihmisten päälle. Tapauksen jälkeen muuallakin kuin Saksassa on varauduttu vastaaviin tilanteisiin.

Turvatoimien perusteella tällaisen iskun onnistuminen tulee olemaan tänä jouluna mahdotonta. Lähipäivien aikana joulumarkkinoiden alueelle on asennettu 160 metallihäkkiä, joiden sisällä on hiekka- ja kivisäkkejä. Kuutiot ovat kytköksissä toisiinsa muodostaen massiivisen turva-aidan.

Passiivisten turvatoimien lisäksi markkinoilla tulee olemaan palkattuja vartijoita, siviilipoliiseja ja tavallisia poliiseja. Todennäköisesti myös raskaasti aseistettuja poliiseja tulee olemaan alueen välittömässä läheisyydessä.

Berliini sijoitti turvamuuriin noin 2,5 miljoonaa euroa. Muurin pitäisi kestää 40 tonnin kuorma-auton osuma. Muuri on helposti purettavissa ja asennettavissa uudelleen. Joulumarkkinoiden jälkeen turvamuurin kehikot siirtyvät poliisin haltuun.

Lähde: Deutsche Welle

9 KOMMENTIT

  • Taitaapa näistä näistä olla iso osa false flag tai hoax operaatioita.

   Jos edes joskus itse “terroristi” saataisiin hengissä kiinni, olisin huomattavasti valmiimpi uskomaan mitä valtamedia väittää.

 1. Jos ei mama-merkel olisi vaatinut että kaikkien euroopan maiden pitää päästää terroristeja maihinsa, niin me emme nyt olisi tässä tilanteessa. Toisaalta, vaikka mama-merkel on tyhmä niin miksi suomalaisten politikkojenkin pitää olla tyhmiä? Ja miksi rajavartiolaitos sekä poliisi jättävät täyttämättä heille annetut tehtävät? Ei se mama-merkel nyt niin iso kiho ole että Suomea määräisi.

  • Ei Merkel ole tyhmä vaan äärimmäisen määrätietoinen rikollinen. Hän ja Suomenkin johto saa käskynsä B’nai B’rit loosista.

 2. “Monikulttuurisuus on rikkaus” ja Joulu rauhan juhla, jota vartio armeijat.
  Perkeleen Merkkeli!

 3. Viimeeksi vietin joulun Saksassa 2013. Ei ollut barrikaadeja torilla. Se on rauhan juhla. Kysy imaamilta, jos et usko.

Comments are closed.