Koti Uutisia Ulkomaat Belgian terrori-iskun tekijä surmasi jo edellisenä iltana

Belgian terrori-iskun tekijä surmasi jo edellisenä iltana

1

Belgian sisäministeri Jan Jambon kertoi RTL-kanavalle, että kolme ihmistä Belgian Liegessä tiistaina surmannut hyökkääjä oli “suorittanut murhan jo edellisenä iltana”. Etelä-Belgiassa surmattu henkilö oli entinen vanki. Murhista epäilty Benjamin Herman oli päässyt maanantaina päivälomalle eikä palannut sen loputtua.

Herman oli Belgian poliisin seurantalistalla yhteyksistään islamistisiin ääriaineksiin. Syyttäjäviranomaiset tutkivat tiistaina tapahtuneita iskuja mahdollisena terroritekona. Mikään terroristijärjestö ei ole ilmoittanut ottaneensa vastuuta iskusta.

– Todisteet osoittavat kyseessä olleen terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat ja murhayritykset, totesi syyttäjän tiedottaja Eric Van Der Sypt.

Uutistoimisto AFP:lle on näytetty sivullisen kuvaama videofilmi, jolla ammuskelija liikkuu kadulla huutaen “Allahu Akbar”. Hyökkääjä tunkeutui kahden poliisin ja yhden sivullisen surmaamisen jälkeen läheiseen kouluun, jossa hän otti hetkellisesti panttivangiksi siellä työskennelleen siivoojan. Poliisin saapuessa paikalle epäilty ryntäsi ulos poliiseja tulittaen ja haavoitti heistä useita ennen kuin tuli itse ammutuksi, kertoi syyttäjä Philippe Dulieu.

Epäillyllä oli taustalla ryöstö-, väkivalta- ja huumetuomioita. Hän oli istunut vankilassa vuodesta 2003 lähtien. Hänen epäillään kuuluneen vankilassa islamistien värvääjän lähipiiriin, kertoo AFP:n lähde.

Vuonna 2016 Belgiassa tehdyssä terrori-iskussa kuoli 32 ihmistä. Tämän vuoden alussa Belgia laski terrorismin uhka-arviota korkeimmalta tasolta neljä tasolle kaksi.

Lähde: Ilta-Sanomat

1 KOMMENTTI

Comments are closed.