Koti Uutisia Belgia sallii eutanasian kuolemansairaille lapsille

Belgia sallii eutanasian kuolemansairaille lapsille

4

UK_eutanasia_belgia

Belgian hallitus on hyväksynyt lain, joka sallii eutanasian kuolemansairaille lapsille, joilla on sietämättömiä fyysisiä kipuja. Parlamentin alahuone hyväksyi lain äänin 86–44.

Maa on ensimmäinen valtio, joka sallii eutanasian ilman ikärajoja. Belgia hyväksyi eutanasian vuonna 2002, minkä jälkeen eutanasiamäärät ovat olleet nousussa. Viime vuonna yli 1 400 ihmistä autettiin kuolemaan.

Keskusta ja kristilliset puolueet asettuivat vastustamaan lakia, kun sosialistit, vihreät ja liberaalit kannattivat sitä.

Lähde: Iltalehti

4 KOMMENTIT

  1. Mielestäni kuolemansairailla on oikeus päättää elämänsä ilman turhaa kärsimystä.

    • Samaa mieltä. Eihän tällainen mukavalta tunnu, mutta jos tilanne on oikeasti niin paha ettei lääketiede voi auttaa niin ihmisellä on oikeus lähteä arvokkaasti.

  2. Ehdottomasti hieno päätös Belgialta! Eutanasia on yksi niistä harvoista asioista joista olen liberaalien kanssa samaa mieltä.

  3. Suomessa hurskastellaan eutanasia-asiassa.Yksi tapa on matkustaa maahan joka sallii eutanasian. Kaikki eivät pysty matkustamaan varattomuutensa tai sairauden estäessä sen. Helpoin ja kivuttomin tapa poistua kipujen helvetisti on insuliini. Ei aktiivinen eutanasian helpotaminen on diabeetikon “unohtama” valmiiksi ladattu insuliiniruisku tai kynä- Miksei ihmisen anneta poistua arvokkaasti…

Comments are closed.