Koti Uutisia Ulkomaat Belgia kieltää kosher-teurastuksen

Belgia kieltää kosher-teurastuksen

7

Belgia on päättänyt kieltää juutalaisten harrastaman uskonnollisen kosher-teurastuksen. Kielto koskee myös muslimien halal-teurastusta. Eläinoikeusaktivistit osoittavat päätökselle suurta suosiota, toisin kuin maan juutalaiset, jotka kritisoivat päätöstä.

– Tämä on surun päivä Euroopan juutalaisille ja surun päivä uskonnonvapaudelle Euroopassa, kertoo rabbi Pinchas Goldschmidts, joka johtaa organisaatiota Conference of European Rabbis.

Goldschmidts kertoo myös The Jerusalem Post -lehdelle, että useat rabbit tulevat kokoontumaan Belgiassa osoittaakseen mieltä kieltoa vastaan. Heidän mielestään päätös hankaloittaa juutalaisena elämistä maassa.

Juutalaiset eivät jatkossakaan tule välittämään eläinten hyvinvoinnista. Kosher-liha tullaan jatkossa tuomaan maahan ulkomailta. Näin uskoo uskonnontutkija Eli Göndör.

Kosher-teurastuksessa eläin tapetaan leikkaamalla sen kurkku auki, kun eläin on vielä elossa. Eläimen annetaan kuolla valuttamalla kaikki veri sen kehosta.

Lähde: Nordfront

7 KOMMENTIT

 1. “Kosher-teurastuksessa eläin tapetaan leikkaamalla sen kurkku auki, kun eläin on vielä elossa. Eläimen annetaan kuolla valuttamalla kaikki veri sen kehosta.”

  Tämä kohta vaatii täsmentämistä. Kun lehmän kurkku on leikattu, kosher murhaaja työntää käden haavaan ja repii ja vetää ulos lehmän keuhkot. Tämä kauhea tapa oli PETAn kosher-teurastamolla salaa kuvatulla videolla. Todella kamala, siis ihan järkyttävä. Sama pirillinen murhaamismenetelmä on näytetty aihetta koskettavassa saksalaisessa dokumentissa “Ikuinen Juutalainen” (video pysäytetty varoitukseen herkille ihmisille):
  https://youtu.be/_7Oxifal3kQ?t=3413

  Suomessa Evira sallii sellaisen eläinten murhaamisen koska Hitler.

 2. Koskakohan jokin maa uskaltaa kieltää uskonnolliset ympärileikkaukset?

 3. “Suomessa Evira sallii sellaisen eläinten murhaamisen koska Hitler.”
  Mitä vittua tuokin tarkoittaa?

 4. Minäkin haluan olla edistyksellinen mutta yrityksistä huolimatta en ole löytänyt kosher tai halal sikaa ja halal votkaa.

 5. Brysselissä nousi aika älämölö jokunen vuosi sitten, kun Schaarbeekin poliisi ilkesi mennä keskeyttämään vilkasliikenteisen asuinkadun jalkakäytävällä menossa olleen halalteurastuksen. Saadakseen imaamien ja muitten kurkunleikkaajien turvat tukkoon, kaupunki luovutti heille autiona olleen hylätyn teurastamon käyttöön.

 6. Voisiko joku tehdä kansalaisaloitteen halal- ja kosher-teurastusten kieltämiseksi Suomessa?

Comments are closed.