Koti Uutisia Baltit protestoivat kommunistista “voitonpäivää”

Baltit protestoivat kommunistista “voitonpäivää”

2

Latvialaiset protestoivat tiistaina häpeällistä “voitonpäivän” juhlintaa Riiassa. He kantoivat kylttejä, kuten “Sota on rauhaa. Vapaus on orjuutta. Tietämättömyys on voimaa. 9. toukokuuta on voiton päivä”, “Tulin, näin, unohdin mennä kotiin”, “Kommunismi on verisin ideologia historiassa, 100 miljoonaa uhria” ja “Ei MEIDÄN voittomme”. Latvialaiset kokoontuivat muistomerkille, jolla kommunistit teloittivat saksalaisia upseereja vuonna 1946. Edessä olevalla aukiolla juutalaiset, kommunistit ja venäläiset juhlivat vuosittain neuvostodiktatuuria Latviassa.

Juhlinta kerää vuosittain kymmeniä tuhansia neuvostoajan asukkaita Latviaan juhlimaan “suurta voittoa”. Järjestyshäiriöt ja kommunismin ylistyksen kieltävien lakien rikkominen on yleistä päivän aikana.

Kuten edellisenäkin vuonna, liettualaiset kansallissosialistit Skydas-järjestöstä järjestivät samoista syistä “voitonpäivän” vastaisen tempauksen. Julkisen materiaalin levittämisen lisäksi Skydasin aktivistit kävivät liettualaisten ja saksalaisten kommunismin vastaisten marttyyrien haudoilla.

Lähteet: TheNewNationalism.com, Facebook

2 KOMMENTIT

  1. Totuus tulee pikkuhiljaa esille. Venäjälä opetetaan vieläkin että “Neuvostoliitto vapautti euroopan Hitleristä”. Miettikääpä mitä suomalaislapsille opetetaan.

    Entinen historianopettajani on nyt eläkkeellä ja kertoo miten oli täysin kyllästynyt historian opetuksen. Joka syksy tuli opetushallitukselta käskytys jossa kerrottiin mistä saa kertoa ja mitä saa kertoa. Oppikirjat oli painettu niin että niissä oli suuria aukkoja mm. kronologisessa jatkumossa.

    Lukekaa “Suomi myrskyn silmässä” niin saatte ainakin Suomen historiasta permman käsityksen. Se paikkaa suuria osa-alueita myös toisesta maailmansodasta. Onneksi sen ajan kirjallisuutta ei kaikkia ole vielä tuhottu.

  2. Baltit ovat aina olleet terve -henkistä väkeä, joilla asiat pysyvät paikoillaan ja jalat maassa tunnustaen ne tosiasiat kuin historia on heitä kohdellut 70-vuotta sitten.
    Tosin kuin me suomalaiset “tsuhnat”, jotka sairaalloisen suuressa miellyttämisen halussa olemme valmiit myymään, vaikka wanhan äitimme (14.5.) – Onnea – muutamasta kauniista sanasta tai lasihelmistä, jonka meille ojentaa ulkomaan pelle, joka raunioittanut maamme, tappanut parhaassa miehuudessa olleita sotilaita, raiskannut naisiamme, murhannut siviilejämme syyllistyen mitä tuomittavimpiin sotarikoksiin. Tämä äärimmäisen vastenmielinen perseily saa vatsan ainoastaan kääntymään nurin. Ei muuta.
    Olen aina ihaillut Baltian maiden kunniallisuutta ja pyrkimystä kunnioittamaan itseään ja historiaansa, joka on ollut heille kova ja epäreilu. Juuri siksi tuo kaikke edellä luettelemani asiat ovatkin mahdollisia, joka heijastuu suhtautumisena EU:n ylivaltaankin sen luokattomassa sekä järjettömässä “pakolaispolitiikassa”, joka on ainoastaan itsetuhoisten valtakuntien henkistä ja moraalista väsymystä, joka on johtanut henkiseen ja moraaliseen vararikkoon palvomaan ainoana arvona rahaa, kultaa ja kunniatonta kunniaa halveksuen omia kansalaisia aina pienimmästä suurinpaan.

Comments are closed.