Koti Artikkelit Avoin urheilupäivä Turussa

Avoin urheilupäivä Turussa

7

Urheilupaiva_AK

 

Suomen Vastarintaliike edellyttää aktivisteiltaan hyvää kuntoa. Haluamme kannustaa myös muita kansallismielisiä liikkumaan ja terveiden elämäntapojen pariin. Toimintakeskus Koti järjesti 16.2. Turussa avoimen urheilupäivän, joka veti paikalle parikymmentä osallistujaa. Kuusituntisen päivän ohjelmassa oli niin yleiskuntoa kohottavia harjoituksia kuin perusitsepuolustusharjoitteita. Kansallinen Vastarinta haastatteli erästä tapahtumaan osallistunutta tukijäsentä.

Raskas päivä takana – mitkä fiilikset?

Fiilikset ovat tosi hyvät. Hyvänoloista porukkaa on mukana ja opetus oli todella ammattimaista, ei mitään suoraa lainaa oppikirjasta, vaan huomaa, että on käytännön kokemusta taustalla.

Oliko fyysisesti rankkaa?

Oli. Vaikka oli keskivertoa paremmassa kunnossa, niin kävi kyllä melkoisesti kunnon päälle. Saa nähdä, millainen olo on huomenna, ovatko paikat kipeinä.

Miten urheilet vapaa-ajalla ja mitä urheilu sinulle merkitsee?

Voimaharjoittelua ja monipuolista aerobista treeniä, eli fiiliksen mukaan uintia ja lenkkeilyä. Urheilulla tulisi olla kansallismieliselle maailmankatsomuksellista merkitystä; huolehtimalla kunnostamme varmistamme myös sen, että pystymme kamppailemaan tehokkaasti kansamme ja maamme puolesta. Se ei siis ole pelkkä harrastus.

Mitä lajia haluaisit seuraavaksi kokeilla?

Jokin erikoisjoukkojen kamppailulaji, Systema tai Krav Maga, olisi sellainen. Thai-nyrkkeily voisi olla mielenkiintoista. Tahko Pihkalaa siteeratakseni: “Suojeluskuntalaisen on työnnettävä kuulaa, jotta hän osaisi ajoittaa voimankäyttönsä oikein käsikranaattia heitettäessä. Juosta sata metriä, jotta jaksaisi juosta taistelupaikasta A taistelupaikkaan B. Juostava kaksi tuhatta metriä, saadakseen tarvittavan kestävyyden taistelukentälle. Juostava sadan metrin aitoja, jotta osaisi juosta esteiden yli taistelukentällä.” Eli jos saisi jonkinlaisen yleisurheilu- tai jalkapalloturnauksen järjestettyä.

Urheiluvinkkejä lukijoille?

Rautaista tahtoa tarvitaan. Itsekin kun aloitin myöhemmällä iällä ja rapakuntoisena, piti iskoistaa itselle, ettei kukaan muu saa sinua liikkeelle kuin sinä itse. Tahdonvoimaa ja päättäväisyyttä tarvitaan, sillä tulokset eivät ala näkyä heti. Alan miehiltä kannattaa kysyä vinkkejä. Pitää muistaa, että urheilussa on välillä veren maku suussa, mutta sen veren pitää maistua hyvältä.

Mitä päivästä jäi kotiin vietäväksi?

Hyvä fiilis. Nyt voi ottaa vähän rennosti ja vaikka katsoa jonkin leffan. Tarinoita ja viestiä vietäväksi eteenpäin tutuille, että tapahtuman järjestäjät ovat hyvää sakkia, eli mukaan vain toimintaan.

Olit ensi kertaa mukana Vastarintaliikkeen järjestämässä tapahtumassa – aiotko osallistua jatkossa?

Ehdottomasti.

Kannustuksen sana liikkeen tukijoille, jotka eivät olleet mukana?

Mukaan ehdottomasti. Parempaa Suomea rakennetaan aktiivisella toiminnalla. Aktivistiksi kaikista ei ole, mutta jokaiselle löytyy varmasti paikkansa, esimerkiksi jäsenenä tai tukijäsenenä.

Toimitus

7 KOMMENTIT

  • Samoilla linjoilla, hienoa toimintaa jälleen kerran! Harmillisesti jäi väliin tällä kertaa, mutta varmaan lisää luvassa tulevaisuudessa?

 1. Teksti antaa hienon sarastuksen kansallissosialistin arvoista.

 2. Käytännön realistisista kamppailulajeista voin thainyrkkeilyä suositella lämpimästi! Mutta aina on parempi treenata “vain” jotain, kuin olla tekemättä yhtään mitään.

  • Totta. Se, että jonkin verran käytännön tietotaitoa on jo on, jos ei muuta, hyvä lähtökohta. Loppuviimein itsensä puolustaminen kadulla ei ole mitään rakettitiedettä. Yksinkertaisilla jutuilla pärjää, kunhan ne on vain iskostettu selkärankaan niin, että ne tulee luonnostaan, ns “stressireaktion” mukana.

   Vanha viisaushan kysyy “Kumpi on varaallisempi mies: se, joka on treenannut 100 erilaista iskua kerran vai se, joka on treenannut yhtä iskua 100 kertaa.”

  • Thainyrkkeilyä itsekin suosittelen. Siinä oppii hyvin kaikista tärkeimmät asiat välikohtauksen alkumetreille, kuten oikean etäisyyden, otteluasennon ja liikkumisen. Lyhyelläkin, esim. puolen vuoden treenauksella pääsee eroon kompelöstä liikkumisesta ja alkaa näkemään etäisyydet liikkeessä.

  • Thainyrkkeily saa täältäkin äänen. Oikein mukava laji, varsinkin jos on joku jonka kanssa treenata. Kuitenkin pystyy sparrailemaan melkein missä vaan, kun ei matto ole niin justiinsa. Lajissa tulee venyvyyttä ja lähiketteryyttä todella nopeasti ja paljon.

Comments are closed.