Koti Uutisia Kotimaa Avantouinnin suosio nousussa

Avantouinnin suosio nousussa

5

Terveysvaikutuksistaan tunnettu avantouinti lisää suosiotaan suomalaisten keskuudessa. Erityisesti nuoret aikuiset ovat alkaneet harrastaa talviuintia aiempaa enemmän.

Talviuintikouluttaja Päivi Pälvimäki arvioi, että tällä hetkellä Suomessa on avantouintiaktiiveja jopa 150 000. Satunnaisia pulahtelijoita on moninkertaisesti. 

Avantouinnin sanotaan muun muassa parantavan verenkiertoa ja kudosten aineenvaihduntaa, kohentavan kylmänsietoa sekä unen laatua ja lievittävän mahdollisesti kipuja. Satunnainen pulahtelu ei auta: heti, kun säännöllinen harrastus loppuu, myös terveysvaikutukset loppuvat.

Lähde: Yle

5 KOMMENTIT

  1. Tää on ihan mukavaa vaikka ekalla kerralla hengitys helposti salpaantuu ja tulee vähän ikävä tunne.

    Suosittelen kaikkia kansallismielisiä avantouimaan sekä muutenkin kehittämään ja karaisemaan itseään eri jutuilla.

  2. itsellä jäi rytmihäiriöt avantoon. Se kuitenkin piti lopettaa kun sinne olisi pitänyt mennä heti aamusta. Illalla kun meni niin seuraavn yön unet oli tosi huonot. Toiset sanoi että se virkistää mutta en tiedä. Ei vaan saanut unta kun välillä kieri kuumissaan ja välillä kylmissään.

    Mutta jos jostain löytyy aamusauna niin jatkan lajia.

  3. Avannossa kastautuminen on pitkä perinne ortodoksisessa kirkossa. Vapahtajan kasteen juhla. Venäjällä sitä vietetään nykyään 19. tammikuuta. Siis noin parin viikon päästä.

    Juuri äskettäin eräs venäläinen tuttavani kyseli, jos hän voisi tulla [jonnekin] Suomeen kastautumaan tuona päivänä. — En osannut neuvoa. Tietääkö kukaan, järjestetäänkö sellaista tapahtumaa Kaakkois-Suomen suunnalla?

Comments are closed.