Koti Uutisia Ulkomaat Assange haastaa Ecuadorin oikeuteen

Assange haastaa Ecuadorin oikeuteen

4

Wikileaksin Julian Assange haastaa Ecuadorin oikeuteen hänen oikeuksiensa rikkomisesta. Assange on asunut Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa noin kuusi vuotta. Siellä hän oli ollut seitsemän kuukautta ilman puhelin- ja Internet-yhteyttä.

Assangea oli kehotettu välttämään Ecuadorille haitallisia aiheita saadakseen takaisin yhteytensä, jotka palautettiin osittain lokakuun puolivälissä. Wikileaksin tietojen mukaan Ecuadorin lähetystö on estänyt toimittajia ja ihmisoikeusaktivisteja vierailemasta Assangen luona ja myös uhannut lopettaa Assangen suojelun.

Assange pakeni Englantiin Ecuadorin suurlähetystöön vuonna 2012, kun häntä syytettiin Ruotsissa raiskaustapauksesta. Mikäli hän joutuu Yhdysvaltoihin, häntä syytetään salaisten asiakirjojen vuotamisesta, josta odottaa pitkä tuomio.

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

  1. Equadorin suhtautuminen Assangeen jyrkkenee. Ei ehkä ollut viisas veto haastaa suojelijaansa oikeuteen. Suurlähetystö on kaupunkitalossa. Ei puutarhaa, ei mitään. Kova paikka olla vuositolkulla eristyksissä toimistossa.

    Luulisi, että lähetystön auton diplomaatti-kilvet antaisivat suojaa Assangelle kuljetuksen ajaksi pois jonnekin muualle.

  2. Nyt on Julianilta karkaamassa mopo käsistä. Voi olla kohta kaverit vähissä. No, Putin…

  3. Ecuadorin valtio saattaa hyvinkin olla Assangen tukena tässä prosessissa. Onhan siinä vastakkain yksinapainen ja moninapainen maailma. Tähän asti on pelattu yksinapaisen säännöillä. Ecuadorkin joutuu tekemään mitä USA käskee.

    Yhdellä pienellä valtiolla ei yksin ole mitään sanomista USA:ta vastaan, mutta jos kansainvälinen yhteisö, sen lukuisat toimielimet ja tuomioistuimet saataisiin Ecuadorin tueksi niin …

    … Niin. Mitä sitten tapahtuisi?

Comments are closed.