Koti Artikkelit Maailmankatsomus Aseet kuuluvat kansalaisille

Aseet kuuluvat kansalaisille

12

svend

Keskisuomalaisen mukaan uudet ja entistä tiukemmat aselait ovat romahduttaneet aseiden kaupan Suomessa. Viidessä vuodessa asetyypistä riippuen myynti on pudonnut 30–60 prosenttia. Uutinen on erityisen valitettava suomalaisten ase-elinkeinoharjoittajien näkökulmasta.

Asekauppiaiden liiton mukaan syy negatiiviselle kehitykselle on selvä: viranomaiset myöntävät yhä valikoivammin aselupia. Suomalaiset riisutaan aseista erilaisin rajoituksin. Aselakien kiristämisen välittömät seuraukset näkyvät kauppiaiden lisäksi esimerkiksi metsästäjien, reserviläisten ja vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa harrastavien elämässä. Viime vuosikymmeninä lisääntynyt syrjäytyminen, rapautuvat julkiset terveyspalvelut ja vakavan väkivaltarikollisuuden Suomeen tuonut monikulttuurisuus luovat myös uudenlaisen turvallisuusuhan kansalaisille. Poliisi ei yksinkertaisesti ehdi suojella kaikkia kansalaisia, ja nyt valtio tahtoo riistää myös itsepuolustuksen edellytykset.

Trendi on sama kaikkialla länsimaissa. Etenkin liberaali valtamedia on vuosikymmenien ajan kohdistanut suurta painetta puolueita kohtaan aselakien kiristämiseksi. Nostamalla kouluampumisten kaltaisia, tilastollisesti erittäin harvinaisia rikoksia suhteettoman kirkkaaseen valokeilaan media on muokannut myös kansalaisten käsityksiä aseiden omistamisesta. Kun aseet olivat vielä pari sukupolvea takaperin luonnollinen osa lähes kaikkien suomalaisperheiden arkea, ovat tiedotusvälineet onnistuneet markkinoimaan nykypolvelle niistä mielikuvan mystisinä ja arvaamattomina teurastuksen symboleina. Median käymässä propagandasodassa aseita vastaan kyse on maailmankatsomusten konfliktista.

Cecilia Malmström.
Cecilia Malmström.

Myös Euroopan unioni on kiivaasti aseistariisumisen kannalla, kuinka muutenkaan. Sisäasiainkomissaari Cecilia Malmström on käynyt erityisen kärkevää ristiretkeä aseiden yksityisomistusta vastaan. Toinen Malmströmin sydäntä lähellä oleva aihe on maahanmuuton lisääminen kaikkiin unionin jäsenmaihin. Suomessa poliitikot eivät ole tässäkään tapauksessa uskaltaneet vastustaa Euroopasta kantautuvia järjettömyyksiä. Suomen Kansallisen kivääriyhdistyksen mukaan direktiiviuudistus tulee olemaan radikaali: “Itselataavien aseiden kieltäminen merkitsisi kokonaisen aseteollisuuden kuolemista Euroopassa ja samalla miljoonien metsästyskäyttöön valmistettujen aseiden romuttamista. Reserviläisten aseet tuhottaisiin ensimmäisinä.”

Aselakikeskustelun taso on älyllisesti suorastaan loukkaavaa, sillä tilastotiedon sijaan julkisuudessa tyydytään toistelemaan mediakliseitä. Kuten olemme uutisoineet, Tukholman kuninkaallinen sotilastiedeakatemia on selvittänyt, ettei aseiden määrä korreloi rikollisuuden kanssa. Vaikka esimerkiksi Yhdysvalloissa aseiden määrä kansalaista kohden on lisääntynyt, on aseväkivalta vähentynyt huomattavasti. Monia voi yllättää tieto, että useat Amerikan tunnetuimmista joukkoampumisista ovat tapahtuneet osavaltioissa, joissa aselainsäädäntö on erityisen tiukka.

Aseväkivalta on myös rodullinen ilmiö. Päivittäinen aseväkivalta liittyy lähes yksinomaan värillisten vähemmistöjen jengisotiin. The Color of Crime -tutkimuksessa esimerkiksi selvisi, että mustat käyttävät ampuma-aseita rikoksiin kolme kertaa useammin kuin ei-mustat. Valkoisten tahtoa omistaa aseita itsepuolustustarkoituksessa selittänee se, että mustat tekevät väkivaltarikoksia valkoisia kohtaan 39 kertaa useammin kuin valkoiset mustia kohtaan. Asekysymys on siis erityisen tärkeä “monikulttuurisissa” maissa elävien valkoisten turvallisuuden kannalta.

Kouluampumisten lisäksi aseiden vastustamista perustellaan esimerkiksi Suomessa yleistyneillä kioski- ja kaupparyöstöillä, joihin syyllistyvät yleensä velkaantuneet narkomaanit. Ryöstöissä kuitenkin käytetään todellisten ampuma-aseiden sijaan usein vain näköisaseita tai esimerkiksi veitsiä. Rahat huumevelkojen maksamiseksi on kerättävä riippumatta siitä, onko saatavilla oikeaa pistoolia tai haulikkoa. Kaupparyöstöt on ilmiö, joka liittyy muun muassa selkärangattomaan huumepolitiikkaan, syrjäytymiseen ja nuorisotyöttömyyteen. Aseilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Ilmeisesti aseita on kuitenkin helppo syyttää, sillä ne ovat poliittisesti korrekti kritiikin kohde. Niitä syyttämällä myötäillään poliittisen vasemmiston humanismia ja lakaistaan epäisänmaallisen oikeistohallituksen hampaaton huumepolitiikka sekä poliisin voimattomuus kätevästi maton alle. Harva enää uskaltaa julkisesti leimautua aseiden yksityisomistuksen kannattajaksi, joten aseolkiukko on kitkaton tapa häivyttää oikeat sosiaaliset ongelmat ja päättäjien vastuu.

metsastajat

Törkeä väkivaltainen rikollisuus tulee lisääntymään myös Suomessa. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä ampuma-aseiden saatavuuden kanssa. Kouluampumiset ovat samanlainen ilmiö kuin joukkoraiskaukset: niitä ei yksinkertaisesti ollut terveessä, yhtenäisessä ja suomalaisessa Suomessa. Kouluampumiset ovat osa samaa kansanruumiin kuoleman oirehdintaa kuin asepalveluksesta kieltäytyvien ja palveluksen kesken jättävien määrän nousu. Kansanterveyden romahtaminen ja kansallisten arvojen unohtaminen ovat todellakin riisuneet suomalaiset aseista. Päättäjien ansiosta suomalaiset eivät enää kykene puolustamaan itseään, olipa vainolainen sitten puukon ja kaasupistoolin kanssa riehuva narkomaani, raiskaava afrikkalainen, vihamielinen naapurivaltio tai alkuperäistä eurooppalaisuutta inhoava EU-komissaari.

Suomalaiset ovat kautta historian omistaneet aseita ja opettaneet niiden käyttöä lapsilleen. Aseistetun kansan pelko on merkki kuolemansairaasta valtiosta.

 

Toimitus

Aiheesta lisää:

Aseet halutaan kerätä kansalaisilta
Kymmenettuhannet suomalaiset syyllistyneet ampuma-aserikokseen?

12 KOMMENTIT

 1. Tottakai valtio haluaa aseet pois kansalaisilta, koska aseetonta kansaa on helppo kyykyttää siinä vaiheessa, kun valtiolla on oma monopolinsa aseisiin.

 2. Uutisessa mainittiin maahanmuuton lisääntyminen. Harvoinpa nämä kulttuurinrikastajat mitään lupia aseilleen hankkivat ja pimeiden aseiden markkinat ovat täällä jo valmiina, enää vain tavara puuttuu. Ruotsissa aseen saa ostettua melkein miltä kadun kulmalta vain jos on rahaa.
  Vaikka aseen omistaminen olisikin rikos, ei se estäisi minua sellaista hankkimasta jos kyseessä on oma ja lähipiirini turvallisuus. Kieltolait eivät ennenkään ole toimineet käytännössä.

 3. Edellä olevissa kommenteissa oli jo lyhyesti se aiheen ydin, poliitikot pelkäävät valitsijoitaan ja näin pyritään omaa turvallisuutta edistämään luomalla tilanne jossa yksityishenkilöiden aseenomistus tehdään mahdottomaksi.

  Miksi sitten näin? Mitä ilmeisemmin kysymys on siitä, että valitut eivät kunnioita valitsijoidensa etua, mielipiteitä, turvallisuutta, omaisuutta, kansallista yhtenäisyyttä ja kansallisia arvoja. Tätä taustaa vasten on helppo ymmärtää että edellämainitun rikollisen agendan seurauksia pelätään ja jotta se häiriöttä ja pelotta voi jatkua, niin kansa on aseistariisuttava.

  • Suomella on neljä naapurivaltiota: Ruotsi, Norja, Viro ja Venäjä. Kai joku noista voisi potentiaalisesti olla vihamielinen naapurivaltio. Valitse noista mieleisesi. Jos Leo ei ymmärrä, niin artikkelissa ehkä puhutaan vihamielisestä naapurivaltiosta hypoteettisesti ts. “yhtenä vaihtoehtona”. Tämä ei varmaan tarkoita, että kaikki tällaiset viittaukset olisi suunnattu Venäjää tai Putinia vastaan. Joten älä mene vielä niin pitkälle Leo.

  • Eikö tuo ole melko selkeä historiallinen viittaus. Suomi on joutunut puolustautumaan asein sekä läntistä että itäistä naapuria vastaan, vaikka nykyään viholliset ovat muualla. Ilman aseita meidät olisi jo moneen kertaan alistettu.

 4. Suomen kansa on kautta aikojen elänyt metsästyksestä. Se on ollut enemmän tai vähemmän osana ruokapöytää. Nykyisin kaikki pitäisi tunkea muovipaketteihin jotta ne voisi myydä ihmisille ja saada sukupolvet unohtamaan miten metsästetään ja miten riista valmistetaan ateriaksi. Kun minä olin 14-vuotias oli normaalia että koulun jälkeen kaverin kanssa mentiin haulikko oalla kävelemään metsään. Katselemaan josko sieltä löytyisi jotain pataan laitettavaa. Ja joskus aina löytyikin. Mutta satunnaisesti.

  Armeijassa meitä sitten opetettiin sekä ampumaan tarkemmin että puolustamaan itsenäistä maatamme. Sen seurauksena hankinkin kiväärin jolla on tullut pidettyä jyvää kohdillaan. Ja tällä hetkellä en kilpaile kenenkään muun kanssa kuin itseni kanssa. Henkilökohtaisesti ei ole tarvetta lähteä metsälle, mutta kuka ties, sekin päivä voi joskus tulla eteen. Sitä ei tiedä vaikka ennustettu pieni jääkausi toteutuisi, jolloin aikaisemmin kolmelta vuodelta jäi sato saamatta ja Suomessa alkoivat suuret nälkävuodet. Hyvä ampumataito ja kivääri saattavat osoittautua tulevaisuudessa tärkeiksi.

  Nämä suunnitellut ampuma-ase lait ovat pahasti ristiriidassa esim. puolustusvoimien opetuksen kanssa. Niihin pitäisi saada joku yhteneväisyys joka huomioonottaisi myös kansantaloudellisen näkökanna. Lähinnä riistaeläinten määrän rajoittamisessa sekä sen vaikutuksen ulkomaiseen vaihtotaseeseen. Lyön vetoa että valtiolle tulee kalliimmaksi itse rajoittaa riistaeläimiä kuin nykyinen tilanne, jossa harvennus tehdään “talkootyönä” ja lupakäsittely tuo rahaa sisäministeriön “ase- ja arpajaishallinto yksikölle”.

  …millähän hintaa valtio lunastaisi kaikki “laittomat” pyssyt? Nytkin niitä on myyjillä hyllyt väärällään eikä kukaan uskalla ostaa niitä. Kauppa on täysin pysähtynyt. Toisaalta… käytettyjen hintatasokin on karannut täysin käsistä. Mutta, aika tavaran kauppaa.

  • “…millähän hintaa valtio lunastaisi kaikki ”laittomat” pyssyt?” – Tuskin systeemillä on pohjimmiltaan aikomustakaan lunastaa yhtään mitään. Välittömästi sulattamoon.

   Tiedä sitten, kuinka nopeasti suorittavat tulevaisuudessa mahdollisen laittomien aseiden takavarikoinnin. Tuleeko esimerkiksi kirjallinen määräys aseiden luovutuksesta postin välityksellä, vai hakevatko suoraan kotietsintäluvan nojalla huoneistosta.

 5. Näin nyt heitän tähän väliin kun satun tietämään. Breivik todellakin oli varautunut siihen lähes mitättömään mahdollisuuteen, että joku tekisi aseellista vastarintaa. Tämän vuoksi Breivik oli suorittanut Valko-venäjällä entisen KGB-upseerin järjestämän koulutusleirin, jolla muun muassa käytiin läpi kaupunkitaistelun alkeita. Tosin eihän leiriläisillä ollut kuin heitettäväksi sopivia kiviä. Kaupunkitaistelun hallitseminen on hyvä taito, josta voi olla hyötyä vaikka vallankumouksellisen kansallissosialistin elämässä ja taistossa.

 6. Ihminen, joka ei ole valmis käyttämään asetta etujensa puolustamiseen, ei sitä tarvitse. Joka on siihen valmis, sellaisen varmasti pystyy hankkimaan. Asian vatvomiseen ei hirveästi kannata käyttää energiaa, jonka voisi käyttää hedelmällisemmin.

 7. Eliitti pelkää nopeaa viestintää (nettiä) ja aseita. Koska se saattaa olla vaaraksi niiden asemalle/etuuksille ja myös niiden ajamille asioille esim. tietystä suunnasta tulevalle maahanmuuttolle, ulkomaisen rikollisuuden paapomiselle ja kansallisvaltion alasajolle. Vähemmistöt sortavat jo enemmistöä, joka kuitenkin elättä nämä loiset.

Comments are closed.