Koti Uutisia Ukrainan kriisi Armeijat hälytystilassa – syttyykö Ukrainan ja Venäjän välillä sota?

Armeijat hälytystilassa – syttyykö Ukrainan ja Venäjän välillä sota?

4
Rakentinheittimillä varustettuja ajoneuvoja lähellä Ukrainan rajaa keskiviikkona (RIA Novosti)
Rakentinheittimillä varustettuja ajoneuvoja lähellä Ukrainan rajaa keskiviikkona (RIA Novosti)

Eilen Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi sotaharjoitukset Ukrainan rajan läheisyydessä. Aiemmin viikolla pääministeri Medvedev oli tuominnut Ukrainan vallanvaihdoksen kovasanaisesti. Nyt Venäjän kovat sanat ovat muuttuneet teoiksi.

Putin määräsi ilmavoimat taisteluvalmiuteen. Tietojen mukaan myös Venäjän Mustanmeren laivasto on aktivoitunut. Ukraina on puolestaan varoittanut, että se saattaa tulkita tämänkaltaiset liikkeet sotilaalliseksi hyökkäykseksi. Maa on asettanut poliisivoimansa ja sotajoukkonsa korkeimpaan hälytystilaan. Viime yön ja aamun tunteina venäläismieliset valtasivat Krimillä hallintorakennuksia, joissa Venäjän liput nostettiin salkoon.

Ukrainan syrjäytetty presidentti Viktor Janukovytš pyysi Venäjältä suojelua, johon Venäjä suostui. Janukovytš pitää edelleen itseään presidenttinä ja parlamentin toimia laittomina.

Tilanteen nyt kiristyttyä äärimmilleen maailmalla pohditaan, syttyykö Venäjän ja Ukrainan välillä sota. Lähitunnit ja -päivät luultavasti tulevat vastaamaan tähän kysymykseen.

 

Lähteet: Yle, Iltalehti, Reuters, BBC

Aiheeseen liittyen: Uusi hallitus esiteltiin – tilanne kireä Ukrainassa

4 KOMMENTIT

 1. Ei syty – jos ukrainalaisilla on jäljellä vielä edes hivenen järjeä.
  Virallinen propaganda (sionistiset Yle, Iltalehti, Reuters, BBC) on kyllä lyhyesti maininnut, että Ukraina on maksukyvyttömyyden partaalla, että sillä on taloudellisia vaikeuksia ja että valtion kassa on tyhjä, mutta ei kerro eikä näytä miltä se näyttää käytännössä.

  Kun yksi kuva sanoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja kun kyseessä on niin vakava asia kuin SOTA, tässä on valokuvasarjat, jossa on ukrainalaisen ja venäläisen panssarivaunuvarikko. Yrittäkää arvata kumpi on ukrainalainen ja kumpi venäläinen. Jos arvaatte oikein, sitten ette enää koskaan kysy “syttyykö sota Ukrainan ja Venäjän välillä”. Ei syty. Puhumattakaan siitä, että Ukrainassa on 8,3 miljoonaa etnistä venäläistä (jotka asuvat tsaarien ja bolshevikkien Ukrainalle lahjoitetuilla mailla) ja jotka eivät halua sellaista sotaa.

  Kuvasarja tässä:
  http://smotrelkin.livejournal.com/229095.html

 2. Typerää toimintaa Venäjältä. Menettää viimeisetkin sympatiat lännestä jos hyökkää. Venäläiset nationalistit ja kommunistit, jotka ovat vallanneet ja ottaneet asemia Ukrainassa, tuomittakoon maanpetoksesta istumaan.

 3. Huolettavia uutisia, maailmalla ei tarvita juuri nyt yhtään uutta sotaa.

 4. pitää kuitenkin muistaa se että sota elvyttää taloutta!

Comments are closed.