Koti Uutisia Kotimaa Arkistoista: Kauppalehti otti kantaa juutalaiskysymykseen

Arkistoista: Kauppalehti otti kantaa juutalaiskysymykseen

5

Nykyään talousjulkaisu Kauppalehti on globalistisen ja kulttuurimarxistisen propagandan äänitorvi siinä missä esimerkiksi Helsingin Sanomat ja Yleisradio. Kansallisen Vastarinnan lukija lähetti toimitukselle kuitenkin arkistolinkin, joka osoittaa, että 1900-luvun alussa lehden linja oli täysin erilainen.

Kansalliskirjaston verkkosivuilta löytyvässä, alun perin 13.1.1909 julkaistussa artikkelissa “Juutalais-asiasta” Kauppalehti pohti, tulisiko juutalaisten kansalaisoikeuksia Suomessa lisätä. Koska poliittinen korrektius ei vielä kahlinnut suomalaista mediakenttää, tutki lehti teemaa hyvin suorasanaisin argumentein:

“– – kaikki ajattelevat juutalaiset ovat tietoisia niin ikään siitä, että etenkin jokainen pieni maa ja heikko kansa on aivan luonnostaan oikeutettu asettumaan heidän suhteensa varovaiselle kannalle. Juutalaiset tuntevat hyvin kaupallisen toimintataitonsa ja ansaitsemiskykynsä liikealalla, yksimielisyyden suunnattoman mahdin juutalaisten keskuudessa ja näistä ‘hyveistä’ epuuttamattomasti kaikkialla johtuvan vaaran toisille kansoille.

Juutalaiset tietävät omaavansa sellaisia ominaisuuksia, tapoja ja toimintaperiaatteita, joiden avulla ja varjossa etenkin heidän liiketoimintansa kääntyy niin turmiolliseksi nimenomaan niille muille kansoille, joiden keskuuteen he kulloinkin asettuvat. Juutalaiset tietävän sentähden olevansa pelättäviä, eikä meidän kantamme juutalaisiin nähden siksi ole heitä näihin asti huomattavammin ihmettänytkään.

Meistä on toisaalta erinomaisen luonnollista, että juutalaiset anovat meillä mahdollisimman laajoja oikeuksia; ja onhan niinikään hyvin käsitettävissä, että he tekevät sen innolla ja voimalla. Mutta se seikka, että juutalaismaailma uhraa nähtävästi melkoisia määriä maamme ‘valloittamiseen’, merkitsee sitä, että juutalaiset ovat havainneet Suomen mahdolliselle vastaiselle toiminnalleen erittäin hedelmälliseksi maaksi.

Mutta juuri siksi, että juutalaisten ‘kannattaa’ uhrata nähtävästi varsin kunnioitettavia pääomia maamme voittamiseksi juutalaisuudelle, juuri samasta syystä kannattaa meidän myös asettua heidän hankkeitaan vastustamaan.

– – [T]ässä ei ole kysymys varsinaisesti vain sorretun suojaamisesta, vaan juutalaismaailman hallinta-alueen laajentamisesta, Suomen saattamisesta kaiken maailman juutalaisten mielivaltaiseksi laidunmaaksi.

Kukaan ei kiellä juutalaisten monia hyviä ominaisuuksia. Mutta kaikkia hyviä, kuten huonojakin, ominaisuuksiaan juutalaiset käyttävät taloudellisella alalla toimiessaan vain omaksi ja juutalaisuuden hyväksi ja toisuskoisten vahingoksi; ja kuta voimakkaammat ja tehoisemmat nuo ominaisuudet ovat, sitä turmiollisemmiksi ne käyvät niille kansoille, joita vastaan juutalaiset noine ‘hyveineen’ hyökkäävät.

Ja siten ei siis juutalaisten menestys suinkaan merkitse samalla sen kansan menestystä, minkä keskessä he toimivat; se merkitsee vain juutalaismaailman lujittumista ja samassa suhteessa muiden kansain heikontumista. Tämän käsittää ja myöntää jokainen, jolle oman kansan menestys ja onni on jonkin arvoinen.”

Kansallinen Vastarinta jättää lukijoiden arvioitavaksi, kuinka hyvin Kauppalehden teksti kuvastaa todellisuutta. Varmaa on ainakin se, että viime vuosikymmeninä yleistyneen poliittisen sensuurin ansiosta moniäänisyys Suomen valtavirtaisessa lehdistössä on kuollut täysin.

Lähde: Kauppalehti

5 KOMMENTIT

 1. Kirjoitus kuvastaa todellisuutta paremmin kuin hyvin. Ja kun muistaa miksi ne on karkoitettu niin monesta maasta ja minkä vuoksi, niin tämä on samassa linjassa muiden maiden kirjoitusten vuoksi.

  Maissa on tosin eroja. Jack The Ripperin murhien aikaan puhuttiin Englannissa että “ulkomaalainen” murhasi naisia. Juutalaisista puhuttiin nimellä “ulkomalainen” koska niitä halveksittiin yleisesti niin paljon että ei haluttu sanoa edes heidän rotuaan. Ja niimpä tuohon aikaan sekä Englannissa aina kun jotain pahaa tapahtui, pistettiin se “ulkomaalaisten” syyksi. “Ulkomaalaiset sitä” ja “ulkomaalaiset tätä”.

  Ja niinhän se sitten kuitenkin oli, juutalainenhan se Jack The Ripper oli.

 2. Hyvä poiminta. Tuolta arkistosta löytyy näköjään saman tyyppisillä hakusanoilla paljonkin juttuja, jopa tuhatmäärin. Jotkut ovat tosin nuoleskelevia kuten Suomen Sosiaalidemokraatti lehden juttu päiväyksellä 10.2.1929.

 3. Oppikirjaesimerkki tervejärkisyydestä.
  Ainakin v. 1919 oli laki, joka kielsi juutalaisilta maan omistamisen Suomessa. Juutalaiset ovat kuin syöpä, joka leviää ja tuhoaa terveen ruumiin päästä varpaisiin, ilman että sille saataisiin minkäänlaisin lääketieteellisin keinoin yhtään mitään. Ellei sitten oteta ed. metaforan “hoitoon” äärimmäisiä keinoja, jotka kumpuavat näin pahan “taudin” ollessa kyseessä vain siksi, että kyseinen “lääkäri” haluaa puolustaa jokaiselle kuuluvaa olemassaolon oikeutta ja sitä, että hallitsee “omaa ruumistaan” terveenä ja suvereenisesti päättäen poisottamattomalla itsestään selvällä oikeudella kaikesta, joka kuuluu jokaiselle yksilölle ja luodulle, koska se yksinkertaisesti turvaa ainoana pätevänä ja luonnonlain omaisena lakina sen, että hän voi hyvin ja kukoistaa muiden joukossa, joilla on täysi oikeus ja kohtuus soveltaa samoja metodeja kun hän itsekin tekee.
  Ottakaapa tuosta edellisestä sepustuksesta selvää.

 4. Ei ollut ennen Kauppalehden toimituksessa kusta päässä, toisin on nykyään.

Comments are closed.